GEZONDHEID

Weight Watchers Update #12 | De vlag mag uit!

20 juni 2017

Precies een halve kilo was ik nog verwijderd van mijn streefgewicht na de laatste update. Met een beetje geluk zou het me afgelopen woensdag dus wel lukken om mijn doel te behalen. Ik heb immers gedurende mijn hele Weight Watchers-avontuur niet gejojood en was meestal toch wel minstens een halve kilo afgevallen. Toch was het weer spannend om de weegschaal op te stappen. 

Ik twijfelde of ik zelf zou meekijken op het display of niet, maar was zo nieuwsgierig dat ik me niet in kon houden. Meteen zag ik dat het gelukt was en ik kon een kreet van vreugde niet onderdrukken. Ik had namelijk niet alleen mijn streefgewicht bereikt, ik zat er nog eens drie ons onder! 68,3 kilo gaf de weegschaal aan. Daarmee ben ik in totaal 7,9 kilo afgevallen. En dat in 2,5 maand! Wooohoooo!

Tijdens het praatje van de coach -waarin ik uitgebreid werd gefeliciteerd en mocht vertellen wat er voor mij veranderd is en hoe ik de kilo’s ben kwijtgeraakt – ontving ik de felbegeerde gouden sleutel voor aan het feel good hartje dat ik in week 5 al had gekregen. En aangezien ik toevallig ook 10% van mijn startgewicht was afgevallen ontving ik nóg een trofee voor aan het hartje: het schoentje. Super leuk want stiekem motiveren die kleine tussentijdse beloningen enorm!

Onderstaande foto laat volgens mij wel duidelijk zien hoeveel beter ik in mijn vel zit met 8 kilo minder. En hoewel ik op die eerste foto helemaal niet extreem veel te zwaar ben, ben ik echt niet van plan weer terug te gaan naar dat lichaam. Ik voel me zoveel happier, energieker en mooier met twee maatjes minder, dat hou je niet voor mogelijk.

En nu: stabiliseren

Op het moment dat je je streefgewicht hebt bereikt kom je in de zogenaamde stabilisatiefase. Daarin ligt de focus niet meer op het afvallen, maar op het behouden van je gewicht. Die fase duurt in totaal 6 weken en elke week wordt gekeken met hoeveel Smart Points je dagtotaal moet worden aangepast zodat je op een gegeven moment niet meer afvalt, maar ongeveer op hetzelfde gewicht blijft.

Mijn dagtotaal was nog gebaseerd op het geven van borstvoeding en daarom hoger dan dat van een cursist die geen borstvoeding geeft. We hebben daarom besloten dat totaal maar met 2 punten te verhogen om te kijken wat dat doet. Ben ik deze week toch weer afgevallen dan zal het verder opgehoogd worden, ben ik aangekomen dan wordt het verlaagd en blijft mijn gewicht hetzelfde dan blijft ook het dagtotaal gelijk.

Nog even tellen

Tijdens de stabilisatiefase mag je gelukkig nog gewoon gebruikmaken van de app om je punten bij te houden. Hoewel ik inmiddels prima weet hoeveel ik ongeveer mag eten op een dag, merk ik dat ik het toch fijn vind om met behulp van de app het overzicht te houden en mijn extraatjes in te plannen. Ik kook trouwens ook steeds meer Weight Watchers recepten en heb al een paar echte favorieten ontdekt!

We gaan dus lekker zo door en ik ben heel benieuwd wat de weegschaal komende woensdag aangeeft. O ja, dat extra sporten dat ik me vorige week voornam is niet helemaal gelukt. Al ben ik wel twee dagen heel druk geweest met een concert en heb ik dus sowieso meer bewogen dan normaal. Als het goed is ga ik woensdag na de cursus lekker een rondje skeeleren met mijn broertje. Heerlijk oldskool en de perfecte activiteit op een zwoele zomeravond zoals we die nu hebben.

Heb je vragen over mijn ervaringen met het Weight Watchers programma of over het stabiliseren in het bijzonder, stel ze dan gerust in een reactie op deze blog. Ik beantwoord ze graag 🙂

5 Comments

 • Reply janske 20 juni 2017 at 10:58

  Gefeliciteerd Monique! Wat ontzettend knap gedaan, wat zal je trots zijn op jezelf. Je straalt. Geniet er van 🙂

 • Reply Nadya 20 juni 2017 at 11:33

  Knap gedaan Monique, je straalt zichtbaar op de foto en dat is het voornaamst!
  Ik ben me momenteel aan het inlezen om weer te starten met het online programma (ooit 12 kg mee afgevallen voor de baby maar inmiddels is het programma veranderd). Waar ik tegenop zie is steeds met de telefoon erbij de punten te berekenen; ik kan me voorstellen dat je met kindjes erbij steeds met de telefoon voor je neus zit bij elk maal, of valt dat mee? Heb jij fruit wel (enigszins) onbeperkt gegeten?

 • Reply Kreanimo 20 juni 2017 at 15:05

  Super gedaan.
  Je straalt echt.

 • Reply Jacqueline 20 juni 2017 at 22:54

  Goed gedaan zeg!

 • Reply Lisette 21 juni 2017 at 13:09

  Wat leuk ! Gefeliciteerd ! Ik ben inmiddels 14 kg door weightwatchers en ben echt fan ☺️

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.