GEZONDHEID

Weight Watchers Update #1 – Voor het eerst naar de cursus

30 maart 2017

Afgelopen maandag was het zover: ik ging voor de eerste keer naar de cursus van Weight Watchers. Direct na het avondeten reed ik erheen. Hoe was mijn eerste ervaring? Welke verwachtingen had ik en in hoeverre bleken die te kloppen? Natuurlijk vond ook het eerste weegmoment plaats en weet ik nu dus mijn officiële startgewicht!

Inschrijven maar!

Ietwat onwennig liep ik het zaaltje binnen waar de cursus werd gegeven. Er zat nog slechts een handjevol dames met elkaar te kletsen en ik zag een paar waarvan ik vermoedde dat ze bij de organisatie hoorden. Toen ik vertelde dat het mijn eerste keer was werd ik welkom geheten en mocht ik plaatsnemen om een formuliertje in te vullen. Hierop zou even later mijn startgewicht worden ingevuld… spannend! Ook kreeg ik meteen een groene map uitgereikt met allerlei verschillende boekjes met informatie en recepten erin.

Het weegmoment

Een half uur voor aanvang van de cursus kun je je laten wegen. Met of zonder schoenen was de optie. Aangezien ik schoenen aanhad die ik niet 1-2-3 uit- en weer aan kreeg en geen zin had in gedoe, stapte ik met schoenen aan op de schaal. Wegen gebeurt trouwens helemaal discreet. Alleen de coach en jijzelf kunnen op een kastje het getalletje aflezen. Mijn startgewicht is vastgesteld op 76,2 kilo. Dit viel me overigens nog mee, aangezien ik net gegeten had en kleding en zelfs schoenen aan had. Maar het is een mooi gewicht om mee te beginnen.

Een half uur later begon het plenaire gedeelte (zo zal ik het maar even noemen). Inmiddels hadden zich zo’n twintig vrouwen verzameld en met z’n allen wachtten we op wat komen ging. Elke week bespreekt de coach een bepaald thema. Dit keer ging het over smoothies en de vraag waarom je daarvoor wel SmartPoints (dit zijn de punten waarmee je rekent bij Weight Watchers) moet tellen, maar als je het fruit gewoon zou opeten niet. Interessant!

Er was ook tijd voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Je mag daar gebruik van maken, maar het is ook prima als je gewoon luistert en in alle rust de informatie in je opneemt. Na een ruim half uur werd de cursus afgesloten en werd ons een goede nieuwe week toegewenst.

Samen met twee andere nieuwe leden kreeg ik na afloop van de coach nog een introductie met uitleg over het SmartPoints-systeem en wat we allemaal in onze map kunnen vinden aan recepten, informatie en inspiratie. Met een hoofd vol info en een glimlach op mijn gezicht zat ik even later in de auto.

Mijn verwachtingen

Vooraf wist ik natuurlijk niet precies wat me te wachten stond. Maar zoals met alles wat je voor het eerst doet heb je er natuurlijk wel een bepaalde verwachting bij. Het eerste vooroordeel dat direct werd weggenomen ging over het soort mensen dat op zo’n Weight Watchers cursus komt. Ik verwachtte vooral veel zware vrouwen die wat ouder zijn dan ikzelf. Ik was zelfs bang dat men mij raar zou aankijken aangezien ik ‘maar’ een paar kilo te zwaar ben. Maar wat bleek? Er waren vrouwen van alle leeftijden én alle soorten en maten. Weight Watchers is ook geen dieet, benadrukte de coach, het is een levensstijl en iedereen, dik of dun, lang of kort, heeft er baat bij.

Wat vond ik ervan?

Ik schreef dan wel dat ik me in eerste instantie wat onwennig voelde, maar dat gevoel was snel verdwenen toen ik mijn spulletjes uitgereikt kreeg. Zelfs het wegen vond ik niet bijzonder spannend, al zal dat de komende weken wel anders zijn natuurlijk. Het is immers de bedoeling dat er steeds een beetje van mijn gewicht af is! Ik kan me goed voorstellen dat de cursus voor veel mensen een fijne stok achter de deur is om de gezonde mindset vast te houden en gemotiveerd te blijven. De coach van deze cursus heeft zelfs een besloten groep op Facebook opgezet waarop we elkaar kunnen oppeppen, vragen kunnen stellen en recepten kunnen delen.

Vanaf komende week zal ik de cursus op woensdagavond gaan bezoeken. Dat is op een andere locatie, dus ik ben benieuwd hoe het er daar aan toe gaat.

Zijn er specifieke dingen van de Weight Watchers cursus die je van me wilt weten? Laat het me weten in een reactie hieronder en ik neem het mee in een volgende WW update!

4 Comments

 • Reply Christin@ 30 maart 2017 at 14:09

  SUCCES !

 • Reply Essma 30 maart 2017 at 18:24

  Leuk! Ik doe de online variant in Duitsland en moet zeggen dat het heerlijke recepten zijn! Ik ben inmiddels 3 kilo afgevallen en moet er nog 7! Dan voel ik mij het lekkerst ✨✌🏻😉

 • Reply Nicole 31 maart 2017 at 06:12

  Ik ben mega benieuwd hoe het je vergaat. Zelf alleen online gedaan en niet met cursus maar mij beviel het heel goed!

 • Reply Eveline 31 maart 2017 at 23:51

  Heel erg leuke blog Monique ben benieuwd hoe het verder gaat maar ik kan je zo blijven volgen 😉
  Succes!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.