GEZONDHEID

Weg met die laatste zwangerschapskilo’s!

23 maart 2017

Vol goede moed was ik na de bevalling van plan snel weer lekker in mijn vel te zitten. Ik schreef twee keer een ‘Body after Baby‘ update, maar daarna bleef het stil. Reden? Ik had het gevoel dat er weinig vooruitgang in zat en daardoor weinig zin om foto’s te maken. Als ik nu de tweede update bekijk zie ik wel dat er sindsdien heus wat veranderd is, maar nog altijd zit er 5 kilo teveel aan. En die gaan er wat mij betreft de komende tijd af! 

Stiekem weet ik wel waarom het op een gegeven moment niet vooruit ging. Ik had tijdens de zwangerschap de teugels wat eten betreft een beetje laten vieren (zoals dat hoort als je zwanger bent!) en had daar gewoon nog te weinig verandering in aangebracht. Om het roer om te gooien moet ik allereerst de controle zien terug te vinden. Met behulp van het Weight Watchers programma wil ik weer inzicht krijgen in mijn eetgedrag en leren meer gezonde keuzes te maken.

Weight Watchers dus. Het is de allereerste keer dat ik op een manier als deze wat kilo’s probeer kwijt te raken.

Aan de slag met Weight Watchers

Ik ga het programma van Weight Watchers reviewen als samenwerking. Dat betekent dat ik drie maanden lang kosteloos gebruik mag maken van zowel het online programma als de cursus. Natuurlijk geef ik mijn eigen mening over hoe ik het ervaar. Ik mag ook in principe alles met jullie delen, behalve de puntentelling en de eigen recepten van Weight Watchers.

Letten op wat ik op een dag naar binnen werk en dit bijhouden heb ik wel eerder gedaan, maar dan door middel van het bijhouden van calorieën. Het puntensysteem van Weight Watchers kende ik nog niet en dat is vast even wennen. Maar wat ik er nu van heb gezien spreekt het allemaal best voor zich, dus dat moet goed komen.

Helaas lukt het me deze én volgende week vanwege afspraken niet om naar de cursus te gaan. En daar baal ik echt enorm van! Maaaar… ik heb het al met koeienletters in mijn agenda gezet voor de week erna. Als het goed is, is er tegen de tijd dat ik me op de cursus laat wegen dus al wat van mijn startgewicht af.

Met de billen bloot

‘Zal ik mijn gewicht wel of niet gaan delen?’, vroeg ik me voor het schrijven van deze blog af. Ergens voelt het namelijk best ‘eng’ om met getallen te gaan gooien, maar aan de andere kant: wat is een eerlijke review over een afslankprogramma als ik niet duidelijk vermeld welke resultaten ik boek (of juist niet, maar laten we even van het positieve uitgaan)?

Momenteel weeg ik 75 kilo en-nog-wat-achter-de-komma. Dat is op mijn thuisweegschaal in de ochtend en zonder dat ik wat gegeten en/of gedronken heb. Ik weet dat ik straks op de cursus met kleren aan zal worden gewogen (althans dat mag ik hopen, haha!), dus dit als uitgangspunt nemen heeft niet zoveel zin. Maar dan weet je in elk geval waar ik ‘vandaan kom’.

In principe zou ik blij zijn als ik over drie maanden weer 70 kilo weeg. Dat is zo ongeveer het gewicht dat ik had voor de zwangerschap. Maar Moon zou Moon niet zijn als ik de lat niet ietsje hoger leg. 69 kilo. Het lijkt me namelijk vet gaaf om weer eens onder die 70 te duiken.

Tellen, tellen en nog eens tellen

Ik ga de komende tijd aan de slag met het programma en houd je wekelijks op de hoogte van mijn vorderingen middels een ‘Weight Watchers Update’. Dit kan zowel in artikelvorm als videovorm zijn, maar hij verschijnt hoe dan ook hier op de blog. Volgende week dus de eerste waarin ik (helaas) enkel nog mijn ervaringen met het online programma kan bespreken. In de loop der tijd hoop ik jullie ook te kunnen laten zien wat ik dan zoal eet en wat mijn tips zijn als je ook wat wilt afvallen, maar met mate wel lekker wilt blijven eten. Ik ben benieuwd hoe het tellen van de punten me af zal gaan en hoe goed ik ben in het goochelen om binnen de punten te blijven. Stay tuned, dus!

Wie van jullie doet er ook aan Weight Watchers, of heeft dit ooit gedaan? 

4 Comments

 • Reply Nicole 23 maart 2017 at 21:30

  Ik kan niet anders zeggen als dat ik jaloers ben op je gewicht van nu… 😉 zwanger zijn is echt niet best voor de kilo’s! Ik ga binnenkort met personal coaching aan de slag en dan hoop ik ook naar de 69 kilo te gaan!

 • Reply Patricia 24 maart 2017 at 06:45

  Geen idee waar ik straks na bevalling uit kom, maar ik ga met de tips aan de slag die ik eerder van coach heb geleerd. Verder wil ik sporten met personal trainer; juist omdat ik als ik fysiek weer sterk ben volgens mij combinatie moederschap en ondernemen beter aan kan.

 • Reply Rowan 24 maart 2017 at 11:03

  Ik ben ook bezig met ww, ik ben van 75 kilo naar 63,5 gegaan. Eigenlijk was mijn doel 62 kilo maar ik merk dat nu ik weer lekker in mijn vel zit ik het wel prima vind zo, ik moet er wel op letten dat ik niet gelijk weer alles ga eten nu ik op gewicht ben. Ik vind het een hele fijne methode en het heeft bij mij goed geholpen als stok achter de deur. succes met je laatste kilo’s!

 • Reply Vlijtig Liesje 24 maart 2017 at 11:05

  Ik heb dat eigenlijk nooit gedaan, maar mijn schoonmoeder had er veel succes mee weet ik.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.