GEZONDHEID

Waarom hebben kleine kinderen extra vitamine D nodig? *

28 mei 2019
extra vitamine d geven door middel van vitaminespray

Het is een onmisbaar onderdeel van de baby-uitzet en tot je kind 4 jaar is moet je het blijven geven: extra vitamine D. Het is een van de dingen die nodig zijn om te zorgen dat je kind gezond opgroeit. Maar waarom hebben kleine kinderen extra vitamine D nodig? Wat doet vitamine D en waarom moet je het als supplement bijgeven? En maakt het dan nog uit in welke vorm je het koopt en aanbiedt?

Vitamine D en het jonge kind

De belangrijkste bron van vitamine D is zonlicht. Je huid maakt zelf vitamine D aan als je buiten bent. Het is dus belangrijk je kind zoveel mogelijk buiten te laten spelen. Ook gezonde voeding is belangrijk. Sommige voedingsmiddelen bevatten van nature vitamine D, bijvoorbeeld vlees en vette vis. Verder is er vitamine D toegevoegd aan halvarine en bak- en braadproducten (bron: Voedingscentrum).

Waarom is extra vitamine D voor kleine kinderen belangrijk?

In de eerste plaats is vitamine D belangrijk voor een goede botopbouw. Ook helpt vitamine D je immuunsysteem en je spieren en botten in goede conditie te houden. Maar is het dan niet voldoende om je kind elke dag buiten te laten spelen en eens of twee keer in de week vette vis op tafel te zetten? Nee. Kinderen tot vier jaar zijn nog niet in staat zelf voldoende vitamine D aan te maken. Kleine kinderen hebben dus extra vitamine D nodig in de vorm van een supplement zodat ze kalk en fosfaat goed uit hun eten en drinken kunnen opnemen.

Extra vitamine D in handige vitaminespray

Je kunt vitamine D geven in de vorm van pilletjes of druppels. Of wat dacht je van deze handige vitaminespray van Best Choice? Je neemt ‘m gemakkelijk mee en er zit een lekkere natuurlijke fruitsmaak aan. Best Choice Vitamine D Baby bevat de aanbevolen hoeveelheid van 10 mcg per spray van 0,2 ml. Verder bevat de spray geen gluten, gelatine, alcohol en geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen.

De spray is veilig te gebruiken voor baby’s vanaf één week tot kinderen van 11 jaar. Ik was benieuwd of mijn kinderen de spray wel durfden te proeven, maar nadat ik het bij mezelf voordeed konden ze niet wachten. Zo wordt het dagelijks geven van een vitaminesupplement wel heel makkelijk! Voor de werking maakt het trouwens niet uit of je kiest voor pillen, druppels of spray.

Over Best Choice

Best Choice vitaminesprays zijn voedingssupplementen in sprayvorm. Naast de Vitamine D voor baby’s en kinderen zijn er diverse andere vitaminesprays voor zowel kinderen als volwassenen verkrijgbaar. De spray maakt het makkelijk dagelijks de juiste hoeveelheid vitamines binnen te krijgen. Deze worden bovendien direct opgenomen door het mondslijmvlies. Doordat je de vitamines direct in je mond sprayt, heb je geen water nodig om het in te nemen en is het ideaal voor onderweg.

Geef jij je kind naast extra vitamine D nog andere voedingssupplementen en zo ja, welke?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.