GEZONDHEID

Squitos | Mugwerende stickers

16 mei 2017

squitos

We hebben behoorlijk wat geduld moeten hebben, maar eindelijk gaan de temperaturen omhoog. Lente! Helaas komen er ook altijd wat minder leuke dingen kijken bij warm weer. Neem bijvoorbeeld muggen. Ik ben een soort muggenmagneet, want mij weten ze al-tijd te vinden. En helaas ben ik er al achtergekomen dat dat voor Lise ook geldt. Op de Negenmaandenbeurs maakte ik voor het eerst kennis met Squitos. Mugwerende stickers speciaal voor baby’s en kinderen.

Natuurlijk zijn er veel anti muggenmiddeltjes op de markt. Nadeel is alleen dat veel van die producten deet bevatten en daarmee niet geschikt zijn voor kinderen jonger dan 3 jaar. Squitos bevatten geen deet en zijn vanaf de geboorte veilig te gebruiken.

Ik kreeg een blikje met daarin 24 stickers mee naar huis. De stickers zijn 100% natuurlijk en bevatten een geurcombinatie van citronellaolie en eucalyptusolie die muggen op afstand houdt. Je kunt de stickers overal op plakken: op de kleding van je kindje, de kinderwagen, of het bedje. De werking van Squitos is ongeveer 72 uur per sticker.

In huis hebben wij voor alle ramen die open kunnen preventief een hor laten plaatsen. Ook beneden bij de achterdeur trekken we altijd de hor dicht als de deur open staat. Hier in huis valt het dus wel mee met de muggenoverlast en zal ik de stickers (hopelijk) niet hoeven te gebruiken. Maar ik ben zeker van plan de stickers mee te nemen als we deze zomer twee weken op vakantie gaan in Zeeland en ze gaan ook in de tas als we binnenkort een paar dagen in een huisje in de bossen vertoeven. Maar ook als we gewoon thuis zijn en op een warme zomeravond ’s avonds een wandeling gaan maken of in de tuin zitten met de kinderen verwacht ik dat de stickers goed van pas zullen komen.

Behalve de werking is zullen de kleintjes iets anders aan deze stickers kunnen waarderen. Ze zien er namelijk ook nog eens erg leuk uit! Op de stickers staan namelijk 6 leuke dieren afgebeeld die je kindje beschermen tegen die vervelende muggen. Ontmoet Billy de beer, Leo de leeuw, Olly de olifant, Ralph de wasbeer, Fritz de vos en Coco de kat!

Aangezien het seizoen nu al van start gaat wilde ik je toch alvast op de hoogte brengen van het bestaan van deze handige stickers. Maar misschien is het wel interessant als ik over een tijdje nog eens een update plaats over mijn ervaring met het product.

Je koopt Squitos per 24 stuks of in een voordeelverpakking van 72 stuks, bijvoorbeeld via Bol.com.

Wat doe jij om jezelf en je kinderen te beschermen tegen muggen? En kende jij Squitos al? 

6 Comments

 • Reply Nicole 16 mei 2017 at 06:42

  Dat lijkt me handig zeg!!

 • Reply Essma 16 mei 2017 at 08:25

  Ik gebruik eigenlijk zo min mogelijk smeersels (probeer die beesten zoveel mogelijk buiten te houden) en als ik moet smeren dan liever een middeltje met zo min mogelijk stoffen er in…in Frankfurt zag ik laatst een zaakje die alleen pure, organic dingen verkocht waaronder muggenspul. Als ik het heb gehaald, zal ik het even laten weten 😉

 • Reply Lisette 16 mei 2017 at 09:11

  Wat een leuk idee. Ik had er nog nooit van gehoord. De muggentijd komt er weer aan. En wij wonen bij het water, dus genoeg muggen. Dus voor de kinderen lijkt het me heel handig!

 • Reply Vlijtig Liesje 16 mei 2017 at 10:38

  Wij hebben een muggennet van de Kruidvat. Maar ik sta altijd open voor nieuwe methodes om muggen weg te krijgen!

 • Reply Jacqueline 17 mei 2017 at 08:37

  En werkt het ook echt? Ik heb tot nu toe nog niet iets gevonden dat werkt, behalve een klamboe, maar dat vind ik ondingen.

 • Reply Patricia 19 juli 2017 at 21:52

  Zijn de stickers ook geschikt voor volwassenen? Iemand ervaring?

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.