GEZONDHEID

Ontbijt jij elke dag? | Het Nationaal Schoolontbijt

3 november 2017

Als gezin samen eten. Aan tafel. En geen maaltijden overslaan. Het lijkt zo normaal, maar is dat voor veel mensen helaas niet. Van huis uit heb ik gelukkig geleerd wat het belang is van goed en gezond eten en eigenlijk geef ik dat als vanzelf aan mijn eigen kinderen door. Zo starten wij elke dag met een voedzaam ontbijt.

Uit onderzoek blijkt dat acht op de tien Nederlanders weet dat ontbijten belangrijk is. Toch ontbijt een kwart van de Nederlandse huishoudens zonder kinderen en bijna een zesde van de Nederlandse gezinnen mét kinderen, niet elke dag.

Als ik ’s ochtends niet eet kom ik niet op gang. En dus is ontbijten vrijwel altijd het eerste dat ik doe zodra ik beneden kom. Zelf ontbijt ik het liefst met een boterham of mugcake en een kop koffie. In de zomer kies ik ook weleens voor fruit met kwark of yoghurt. Mmm! Quinn eet altijd pap ’s ochtends en bij Lise is een goed belegde (volkoren)boterham favoriet. In het weekend pakken we meestal wat uitgebreider uit met verse broodjes en een gekookt eitje. Zo lekker en een perfecte start van de dag.

Om meer mensen bewust te maken van (het belang van) ontbijten, vindt van 6 tot en met 10 november 2017 de vijftiende editie van het Nationaal Schoolontbijt plaats. Meer dan een half miljoen kinderen schuiven in de ontbijtweek aan tafel en genieten van een gezond ontbijtpakketje. Dit jaar doen bijna 3.000 scholen in maar liefst 356 gemeenten mee.

Wat mij betreft is het Nationaal Schoolontbijt een prima initiatief om aandacht te vragen voor het belang van een gezond ontbijt. Bovendien lijkt het me voor de kinderen zelf super gezellig om met de hele klas op school van een ontbijtje te genieten.

Benieuwd wat voor ontbijtmama of -papa jij bent? Scroll even naar beneden op deze pagina en test jezelf! Ik kreeg dit als uitslag en mag volgens mij niet klagen:

Zorg jij elke dag voor een voedzaam ontbijt, of schiet het er toch weleens bij in?

1 reactie

  • Reply Essma 3 november 2017 at 15:10

    Van dit artikel komen wel herinneringen naar boven uit mijn tijd voor de klas. Zo gezellig altijd om met de hele klas te ontbijten! ❤️

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.