GEZONDHEID

Hoe help je je huid herstellen na een stressvolle periode? *

29 augustus 2023

Stressvolle periodes hebben een negatieve invloed op je huid, dat maakt dat je meer last kunt krijgen van oneffenheden en een vermoeide en doffe uitstraling. Voor een gezonde huid is ontspanning, rust en innerlijke balans namelijk erg belangrijk. Als je onder tijdsdruk staat, ga je in de overlevingsstand. De stress maakt dat je huid vatbaarder wordt voor bacteriën en dat de barrièrefunctie van je huid niet meer optimaal functioneert. Zo krijg je sneller last van puistjes of van huidaandoeningen. Gelukkig kun je de conditie van je huid weer helpen te herstellen. In deze blog lees je wat je zoal kunt doen om je huid weer een gezonde uitstraling te geven.

Hydratatie

Stress brengt je uit balans en kan leiden tot vervelende huidaandoeningen zoals acne of zichtbare puistjes, huiduitslag of pigmentvlekjes op je gezicht. Om die balans weer terug te vinden kan je gezicht wel wat extra verzorging gebruiken. Hydratatie is het sleutelwoord voor een goed herstel van je huidbarrière. Je kunt je huid natuurlijk hydrateren door extra veel water te drinken en waterrijke producten zoals komkommers te eten, maar het is ook erg zinvol om hydraterende producten te gebruiken die je huid een boost kunnen geven. Zo breng je de natuurlijke vochtbalans van je huid weer mooi in evenwicht, waardoor je huid vanzelf weer meer zal stralen.

Huidverzorgingsproducten

Verschillende producten uit de COSRX collectie van Korean Skincare kunnen je helpen om weer een gezonde huid te krijgen. Probeer bijvoorbeeld de Hyaluronic Acid Hydra Power Essence; dit serum op waterbasis biedt vanwege de geconcentreerde samenstelling een langdurige hydratatie. De gel geeft de huid van je gezicht een intensieve verzorging. De toegevoegde duindoornolie herstelt de huidcellen en helpt ook op de langere termijn om huidaandoeningen en huidveroudering tegen te gaan.

Een ander effectief product uit deze lijn die bijdraagt aan het herstel van je huid, is de COSRX Centella Blemish Cream. Deze crème kalmeert de zones waar oneffenheden te zien zijn en vermindert de talgproductie, waardoor er minder nieuwe puistjes ontstaan. Deze fijne crème brengt de huidbarrière terug in balans.

Ontspanning

Naast dat je vochtbalans moet worden hersteld is het ook zaak dat je huid weer tot rust kan komen. Een goede manier om de vermoeide huid weer te kalmeren en te herstellen is door ’s nachts een speciaal slaapmasker van Laneige te gebruiken. Het Laneige Water Sleeping Mask bevat een geconcentreerde dosis hydro-geïoniseerd mineraalwater. Vanwege de vochtinbrengende werking zal je huid tijdens de nacht de ingrediënten optimaal opnemen, en blijf je langdurig gehydrateerd. Het masker bevat roos, sandelhout en oranjebloesem, wat zorgt voor een aangenaam ontspannend effect. Tot slot zijn ook een goede nachtrust en voldoende ontspanning van belang voor een natuurlijk herstel van je huid.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.