GEZONDHEID

Goed slapen is zó belangrijk *

27 januari 2018

Veel mensen zijn tegenwoordig vermoeid, hebben een burn-out of kampen zelfs met depressie. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Een te hoge werkdruk  bijvoorbeeld. Maar wat veel mensen over het hoofd zien is het belang van goede slaap. Veel mensen slapen namelijk standaard veel te weinig uren per nacht, of de kwaliteit van de slaap laat te wensen over. Helaas kan ik daarover meepraten en dat ligt niet (alleen) aan de kinderen…

Slaaptekort veroorzaakt niet alleen een gevoel van vermoeidheid, maar ook concentratieproblemen en een kort lontje. Er zijn globaal drie oorzaken waardoor mensen te weinig slapen: ze zitten te lang op hun telefoon, piekeren nog te veel na of hebben een bed dat niet goed ligt. Sinds mijn telefoon standaard op ‘niet storen’ gaat zodra ik mijn bed in stap en ik in plaats van scrollen door mijn Instagramfeed wat lees in mijn boek heb ik de eerste oorzaak al de kop in gedrukt. Aan ons bed ligt het ook niet. Dat piekeren is wel een ding, al is het vaak niet eens piekeren maar gewoon nadenken en bloggen waar ik tot veel te laat mee doorga. Iets eerder afschakelen en tot rust komen zal er niet alleen voor zorgen dat ik langer kan slapen, maar zorgt er waarschijnlijk ook voor dat ik beter slaap.

Goed slapen op een boxspring

Maar even terug naar dat bed. Een bed dat ik heel fijn vind liggen is een boxspring. Een boxspring heeft een verend matras met een onderstel. Boxprings zijn erg duurzaam en kennen veel comfort. Wist je dat dit een van de meest gebruikte soorten bedden in hotels is? Ook wij hebben er eentje, inmiddels al zo’n acht jaar, en ik zou echt niet meer zonder willen.

De matrasdrager van een boxspring is gevuld met metalen spiraalveren. Vaak worden deze afgedekt met schuim, wat extra ligcomfort geeft. Dit ligcomfort zorgt ervoor dat mensen zo goed kunnen slapen op dit bed. Als mensen op hun huidige bed niet goed kunnen slapen komt dit vaak doordat het bed te hard is, of juist te weinig ondersteuning biedt aan het lichaam. De metalen springveren van een boxspring zorgen ervoor dat je de juiste ondersteuning krijgt.

Of je nu slaapproblemen hebt of niet, het is slim te investeren in een goed liggend bed en dito matras. Het is het echt waard. Je ligt immers een derde van je leven op bed en de kwaliteit van je slaap heeft natuurlijk ook invloed op je gesteldheid overdag! Wij hebben dus al een fijne boxspring, maar ik ben nog wel op zoek naar een goed hoofdkussen. Wie tips heeft voor fijne (wat dunnere) hoofdkussens is welkom om ze met me te delen!

Heb jij het idee dat je voldoende slaapt per nacht? En zo niet, wat daar dan waarschijnlijk de oorzaak van is?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met HomingXL.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.