GEZONDHEID

Een jaar na Weight Watchers – Hoe gaat het nu?

16 augustus 2018

Vorig jaar rond deze tijd eindigde mijn Weight Watchers avontuur. Dat wil zeggen dat ik, na een stabilisatieperiode van zes weken, officieel lifetime member werd. Verder afvallen hoefde (en wilde) ik niet, maar om een gezonde leefstijl te behouden mocht ik gratis naar de cursus blijven komen. Hoe verging het me het afgelopen jaar? Ben ik nog naar de cursus geweest? En hoe staat het, nu de zomervakantie op zijn eind loopt, met mijn gewicht?

Om met de vraag over de cursus te beginnen: nee, ik ben niet zo vaak meer geweest. En de laatste keer was denk ik ergens in april. Toen was alles dik in orde (leuke woordspeling) en ging ik een wat drukkere periode tegemoet waardoor het er gewoonweg niet van is gekomen. Maar cursus of geen cursus, de ideeën en het puntenprincipe ken ik natuurlijk door en door. Wat Weight Watchers me vooral heeft geleerd is gezonde keuzes maken. En daarmee bedoel ik niet al het minder gezonde eten laten staan, je weet immers hoe dol ik ben op chocolade en speciaalbier, maar wel door hier bewust voor te kiezen en het ‘in te plannen’ in mijn dagelijkse menu. En door alleen dat te kiezen dat ik het allerlekkerst vind.

Dat ging lange tijd heel goed. Toch heeft de zomervakantie me wel op de proef gesteld. Vorig jaar zomer zat ik er meer in en maakte ik als vanzelf bewustere keuzes. Dit jaar wilde ik toch ook vooral genieten op vakantie en dacht ik daarom soms wat minder na als ik ergens gewoon zin in had.

Om na de vakantie de draad weer op te pakken. Maar ook dat ging niet vanzelf. In de zomer komt voor mij het ene feestje na het andere en is er dan weer hier en dan weer daar een barbecue. Allemaal dingen die ik heel gezellig en lekker vind, maar waardoor ik (heus wel bewust) meer en andere dingen eet dan ik normaal zou doen.

Het is gelukkig allemaal niet zo dramatisch hoor. Met mijn gewicht gaat het best oké. Er zit 3 kilo bij ten opzichte van augustus vorig jaar. Aangezien we alweer een dikke vier weken terug zijn van vakantie kan ik het geen vakantiekilo’s noemen (of wel?), maar ik heb ze weldegelijk op de verschillende (mini)vakanties bij elkaar gespaard. Dat ze er weer af zullen gaan weet ik zeker, maar daarvoor moet mijn mindset eerst weer even terug naar waar ‘ie was.

Ik merk het trouwens vooral aan mijn kleding die iets strakker zit dan voorheen. No way dat ik weer terugga naar mijn ‘maatje groter’ want ik heb niet voor niets zoveel nieuwe toffe kleding gekocht het afgelopen seizoen. We gaan er dus weer lekker voor de komende tijd. Genieten van af en toe wat lekkers met een gezonde basis en sporten tussendoor!

Kom jij altijd thuis met de nodige vakantiekilo’s en hoe ga je daarmee om?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.