GEZONDHEID

Vitamines slikken – dit zijn de voordelen *

16 december 2022

Vitaminen zijn essentiële voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Ze zitten in allerlei voedingsmiddelen, maar we kunnen ze ook binnenkrijgen via supplementen. Terwijl sommige mensen elke dag een multivitamine nemen, nemen anderen ze alleen als ze het gevoel hebben dat ze een extra impuls nodig hebben. Ongeacht hoe vaak je ze neemt kunnen vitaminen een aantal voordelen hebben voor je gezondheid. In deze blog lees je welke voordelen dat zijn.

Vitaminen kunnen het energieniveau verhogen

Als je je de hele tijd moe voelt, kan dat het gevolg zijn van een vitaminetekort. Als ons lichaam niet genoeg van bepaalde vitamines en mineralen binnenkrijgt, kan dat leiden tot vermoeidheid. Zo is vitamine D bijvoorbeeld essentieel voor jouw goede gezondheid. Het helpt het lichaam bij de opname van calcium, dat nodig is voor sterke botten en tanden. Vitamine D3 kopen kan dat vitaminetekort oplossen. Want hoewel ons lichaam vitamine D kan aanmaken, kunnen we het ook uit voedsel en supplementen halen. De beste manier om vitamine D binnen te krijgen is door tijd in de zon door te brengen. Slechts een paar minuten per dag is voldoende om de vitamine D te krijgen die je lichaam nodig heeft. Dus ga naar buiten en geniet van de zon! Je gezondheid zal je er dankbaar voor zijn.

Vitaminen kunnen helpen je huid gezond te houden

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam, en het is belangrijk om dit gezond te houden. Vitamine A, C en E zijn allemaal belangrijk voor het behoud van een gezonde huid. Vitamine A zorgt ervoor dat de huidcellen goed blijven draaien, terwijl vitamine C bruistabletten je huid helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Vitamine E is een krachtige antioxidant die rimpels kan helpen verminderen. Je kunt deze vitamines binnenkrijgen via de voeding of via supplementen.

Vitaminen kunnen je lichaam helpen sneller te genezen

Als je gewond bent geraakt of herstelt van een operatie, kan het innemen van vitamines je lichaam helpen sneller te genezen. Vitamine C is vooral belangrijk voor het genezen van wonden, omdat het je lichaam helpt collageen aan te maken. Collageen is een eiwit dat helpt je huid en weefsels bij elkaar te houden. Je kunt vitamine C binnenkrijgen via de voeding of via supplementen. Hoewel we de meeste vitamines die we nodig hebben via de voeding kunnen binnenkrijgen, kan het soms nodig zijn om supplementen te nemen om er zeker van te zijn dat we genoeg binnenkrijgen. Overleg met je huisarts als je denkt dat je baat zou kunnen hebben bij het nemen van vitamines of supplementen.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.