GEZONDHEID

Body after Baby #1

16 november 2016

body after baby

Leuk waren ze hè, die buikfoto’s tijdens de zwangerschap? Hoe groter mijn buik werd, hoe meer ik te horen kreeg hoe mooi zwanger ik was. En zelf was ik ook maar wat trots op mijn babybuik! Een klein beetje sentimenteel ben ik daarom wel dat hij nu weg is. Of, nou ja, weg… Het is in elk geval geen babybuik meer. Omdat ik langzaamaan weer in mijn volledige garderobe wil passen, leek het me leuk te delen hoe mijn lichaam zich herstelt na de zwangerschap. En ja, daar horen ook gewoon foto’s bij. Stiekem toch wat spannender dan de zwangere buikfoto’s, maar ik ga het gewoon doen! Ik begin met de situatie één week na de bevalling.

Voordat ik begin over mijn lichamelijke toestand en hoe ik eruit zie, wil ik even duidelijk maken dat het niet mijn doel is om binnen vier weken weer in m’n strakste skinny te passen. Ik ben ook niet op dieet. Dat zou gezien de borstvoeding zelfs zeer onverstandig zijn. Bovendien zijn er dingen die ik nu veel belangrijker vind dan weer back in shape komen. Maar om toch een mooi verloop te kunnen (laten) zien, begin ik nu toch al gewoon met deze reeks artikelen. Ik hoop dat je dat begrijpt!

Gewicht

Ik zal eerst kort iets over mijn gewicht vertellen. Ik ben tijdens de zwangerschap in totaal bijna 14 kilo aangekomen. Niet extreem weinig, maar zeker ook niet overdreven veel. Enkele dagen na de bevalling ging ik voor het eerst op de weegschaal staan. En wat bleek? Ik was 7 kilo kwijt. De helft dus! Dat is wel te verklaren, aangezien mijn baby bij zijn geboorte bijna 4 kilo woog en je voor de placenta, het vruchtwater en bloedverlies ook best een paar kilo mag rekenen.

Conditie

Behalve mijn gewicht kan ik ook wel wat zeggen over mijn fysieke toestand. Mijn conditie met name. Want die liet behoorlijk te wensen over de eerste week na de bevalling. Niet zo heel gek als je je bedenkt wat voor prestatie je lichaam heeft moeten leveren, maar toch wel even omschakelen aangezien ik de dag voor de bevalling nog met gemak uren door een tuincentrum kon lopen. De eerste dagen kon ik niet veel meer dan op en neer naar de wc lopen. Van te lang staan werd ik duizelig. Ook had ik erg veel last van naweeën en mijn hechtingen. Gelukkig liet de kraamverzorgster mij die eerste dagen vooral in bed liggen en werd er goed voor me gezorgd. De dagen daarna ben ik steeds een beetje meer uit bed gegaan en heb ik ook weer wat tijd beneden doorgebracht. Voor Lise ook wel zo gezellig en zelf vond ik het fijn dat mijn wereldje weer iets groter werd dan de vier muren van mijn slaapkamer.

Lichaam

En dan is nu het moment van de waarheid aangebroken. Om goed te kunnen vergelijken heb ik dezelfde kleding aangetrokken als tijdens de buikfoto’s in mijn zwangerschapsupdates. Wees eerlijk: als ik deze foto zou posten met de boodschap dat ik 20 weken zwanger zou zijn, zou je het ook geloven 😉 Alleen is dat niet het geval, maar is dit het resultaat na een zwangerschap van 40 weken die ons een kerngezonde en prachtige zoon heeft opgeleverd! Bizar hoe een lichaam dat allemaal kan.

body after baby #1

Dat was ‘m voor deze update. Ik vermoed dat dit geen wekelijks terugkerend artikel gaat worden, maar dat ik eens in de paar weken weer eens een stukje schrijf over hoe het met me gaat en laat zien in hoeverre mijn lichaam veranderd is.

Was jij de zwangerschapskilo’s na de bevalling snel kwijt?

De uitgelichte afbeelding is afkomstig van Shutterstock.

14 Comments

 • Reply Nicole 16 november 2016 at 06:19

  Ik vind het mega stoer dat je dit ook laat zien want dit hoort er ook gewoon bij. Je bent Eem prachtige vrouw en ik weet zeker dat je over een tijdje gewoon weer de Monique bent qua lichaam zoals je jezelf kent!

 • Reply Loes Johanna 16 november 2016 at 07:03

  Goed en stoer dat je dit laat zien! Ik ga je weg terug naar je volledige garderobe volgen :).

 • Reply Jodi - liefthuis 16 november 2016 at 10:16

  Je bent de bom, maar ga niet te snel he meis. Eerst lekker je lichaam laten doen wat het hoort te doen. Ik ben benieuwd of het nu anders gaat dan na de eerste

 • Reply Vlijtig Liesje 16 november 2016 at 11:13

  Nee, bij mij duurde dat ongeveer een jaar. Maar dan was ik ook wel weer keurig ‘in model’.

 • Reply Bregje 16 november 2016 at 12:13

  Toppertje! Tof dat je dit deelt!
  Ik was vrij snel weer in vorm, qua figuur. De rest duurde wat langer 😁😝

 • Reply Bianca van Dalen 16 november 2016 at 12:23

  Bij nummer 1 was ik zo weer in model bij nummer 2 duurde het veel langer.

 • Reply Kimberley 16 november 2016 at 12:24

  Super! En kano dat je dit laat zien.

  Ik zelf was maar 7 kilo aangekomen. En het was er meteen weer af en was helemaal plat.

  Ieder lichaam is anders.

 • Reply Kimberley 16 november 2016 at 12:25

  Kano moet knap zijn haha

 • Reply Fenna 16 november 2016 at 12:32

  Stoer dat je dit deelt! Ik ben benieuwd hoe dat bij mij gaat verlopen volgend jaar…

 • Reply Nanouk 16 november 2016 at 12:35

  Hoi Monique, we zitten in hetzelfde schuitje! Ik ben vorige week (11 nov) bevallen van de 2e. Waar jij echter nog door het tuincentrum liep, kon ik de laatste 3 maanden amper lopen vanwege de bekkeninstabiliteit. Ik ga dan ook nu een lang en frustrerend herstel tegemoet… Ik ben zo’n 18 kg aangekomen denk ik. Best wel veel hè 😉 nou ja, weet zeker dat t er wel allemaal af zal gaan maar t zal zeker even duren! M’n buik is nu vergelijkbaar met de jouwe! Onze oudste van bijna 2 wees ook nog trots naar mijn buik en zei ‘baby’. Tja, ik snap de verwarring wel 😉 ik ben benieuwd hoe jouw herstel zal verlopen en lees je updates graag! Groetjes, Nanouk

 • Reply Linda 16 november 2016 at 13:02

  Tof artikel en alle respect dat je de foto toont! Ik was tijdens mijn zwangerschap 25 kilo (!) aangekomen. Mijn dochter is inmiddels tweeënhalf, maar mijn oude figuurtje hebt ik nooit meer teruggekregen. Ongeveer 10 kilo van de 25 verdwenen vrij snel weer. De overige kiloos heb ik middels een dieet er gedeeltelijk weer af gekregen, maar ik ben nog altijd zo’n 8 kilo zwaarder dan voor mijn zwangerschap. Ik ben benieuwd hoe jouw herstel zal verlopen!

 • Reply Bertine 16 november 2016 at 14:29

  Wat knap dat je dit deelt! Niet alleen de mooie buikfoto’s van een zwangere buik, maar ook de echte waarheid na de tijd. Fijn dat je de helft al zomaar kwijt bent! Voor nu lekker geen zorgen maken om je gewicht, maar lekker genieten van je newborn! Straks kun je weer meer bewegen en dan zul je vast nog meer kwijt raken!

 • Reply Kirsten 17 november 2016 at 08:20

  Ik moet zeggen dat ik er in het begin niet heel veel aandacht aan besteed heb, aan die zwangerschapskilo’s, maar pas een paar maanden nadien eraan begonnen ben. Ik was in totaal een 18à19kg bij en stond op mijn zwaarste toen ik zwanger werd. Momenteel weeg ik 4kg minder dan voor mijn zwangerschap, maar zou er graag nog een aantal kilo’s af willen. Mijn lichaam is wel serieus veranderd sinds mijn zwangerschap. Ik vind het super dat je ook dit laat zien, maar ik ben er zeker van dat de buik de komende weken snel zal verminderen! Voel je maar goed zoals je nu bent, die kilo’s mogen je niet van de wijs brengen 🙂

 • Reply Jessica 17 november 2016 at 17:51

  Wauw! Wat een stoer wijf ben jij, dit gewoon met ons delen! Wie verteld jou dat je al je kilo’s kwijt moet zijn in 1 week… Ik vind het prachtig daar er in je buik zo een mooi wondertje heeft gezeten. Dat heeft best een impact gehad op je lijf, nu moet die er ook weer aan wennen dat het alleen voor jou moet zorgen.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.