GEZONDHEID WONEN

Alles wat je moet weten over het pocketveringmatras *

15 mei 2021

Als je op zoek bent naar een nieuw matras, ben je de term pocketvering vast al eens tegengekomen. Het kan verwarrend zijn om de verschillende vering-typen en ondersteuningsniveaus van matrassen te begrijpen. Want hoe weet je welke het beste bij je past? En wat is eigenlijk een pocketveringmatras?

Een pocketveringmatras, wat is dat?

Een pocketveringmatras is gemaakt van individuele pocketveren die onder een comfortlaag van schuim en andere materialen worden gestikt. Elke pocketveer is ingesloten in zijn eigen stoffen pocket. Omdat ze onafhankelijk van elkaar werken, reageert elke veer enkel op de druk die op dat gebied wordt uitgeoefend, zodat je lichaam op de juiste manier wordt ondersteund. De algemene regel voor een pocketveersysteem is dat hoe meer pocketveren het bevat, hoe beter de matras reageert en de beweging uitlijnt, terwijl het toch ondersteuning biedt. Dit vertaalt zich direct in meer comfort.

Hoe worden pocketveren gemaakt?

Pocketveren worden gemaakt door heet metaal te temperen tot spiraalveren. Afhankelijk van de specificaties van het bed, kunnen deze groter of kleiner in diameter zijn. Daarna worden de spoelen individueel in een katoenen of polyester omhulsel gewikkeld en in de matras gestikt.

Hoe worden pocketveren in het matras verwerkt?

De pocketveren vormen de middelste laag van een matras, meestal onder een comfortlaag van latexschuim of traagschuim, maar boven een basisschuim of funderinglaag.

Voor wie is een pocketveringmatras het meest geschikt?

Een pocketvering matras is aan te raden wanneer:

  •       jij en je partner een verschillend gewicht hebben;
  •       je de neiging hebt om ’s nachts te woelen en te draaien.

Wat zijn de voordelen van een pocketveringmatras?

Pocketveringmatrassen zijn één van de meest populaire matrastypes en dat is niet voor niets!  En dit is waarom:

Er is geen overdacht van beweging – Elke pocketveer reageert afzonderlijk op de uitgeoefende druk en ondersteunt zo het lichaamsgewicht individueel, in plaats van het over het oppervlak van de matras te verdelen. Dit helpt het gevoel te verminderen dat je tegen je partner aanrolt en bevordert zo een rustiger nachtrust.

Een pocketveringmatras biedt consistente stevigheid – Omdat elke afzonderlijke pocketveer in zijn eigen hoes zit, wordt de spanning constant gehouden. Dit zorgt voor een gelijkmatige stevigheid van het gehele matras.

Totale ondersteuning van het lichaam – Pocketveringmatrassen worden beschouwd als een ‘premium type’ matras, omdat ze bekend staan om hun consistente, totale lichaamsondersteuning.

Drukverlaging – Omdat pocketveren onafhankelijk van elkaar werken, ondersteunen pocketveringmatrassen je lichaamsgewicht in grotere mate dan een open veersysteem (ook wel standaardvering genoemd). Dit kan ervoor zorgen dat u zich comfortabel en goed ondersteund voelt terwijl u slaapt. Hierdoor neemt ook het risico op drukpunt vorming af.

Wat is een pocketveertelling en zijn meer pocketveren beter?

De pocketveertelling of springveertelling is het aantal pocketveren in een matras.  Pocketveren dragen bij tot hoe je de ondersteuning en stevigheid van je matras ervaart. Ook de spanning (ook wel ‘gauge’ genoemd) van de veren heeft invloed op de stevigheid van de matras.

Maar het is belangrijk op te merken dat pocketveren slechts één element van een matras vormen. De comfortlagen, zoals traagschuim of natuurlijke vullingen, hebben eveneens een grote invloed op hoe je een matras ervaart.

Méér pocketveren betekent niet noodzakelijk dat je matras comfortabeler of steviger zal zijn. In plaats daarvan zal een grotere dichtheid van pocketveren je lichaamsgewicht over meer veren verdelen en beter op je individuele bewegingen reageren terwijl je slaapt.

Om je te helpen beslissen, raden wij je aan te lezen wat onze klanten over de Hypnia pocketverenmatrassen te zeggen hebben in onze reviews.

Bij Hypnia kun je kiezen uit de:

  •       Welzijn Suprême Matras: deze matras is 30 cm dik en voorziet elk deel van het lichaam van comfort.  Dit is écht een premium matras die aan de hoogste eisen voldoet op gebied van comfort.  Ideaal om pijnklachten en stijfheid te verlichten.
  •       Welzijn Matras: het welzijn matras bestaat uit 5 cm traagschuim van een hoge dichtheid en heeft een totale dikte van 25 cm.  Deze matras biedt een geventileerde en evenwichtige ondersteuning.
  •       Hybride Matras: eén kant van de Hybride Matras bestaat uit schuim en 1 kant uit mini-pocketveren.  De Hybride Matras heeft een dikte van 26 cm en biedt evenwichtige ondersteuning in een veerlichte ligging

Is een pocketvering matras een goede keuze als je een slechte rug hebt?

Een pocketveringsmatras kan een goede optie zijn als u last heeft van een slechte rug. Omdat elke pocketveer onafhankelijk reageert op het lichaamsgewicht, kan dit de correcte uitlijning van de wervelkolom beter ondersteunen dan een matras met standaard vering. 

Maar in geval van klachten en pijn is het ook erg belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de totale hardheid van de matras, de comfortlagen en/of de matras, al dan niet,  orthopedisch is.

Pocketveringsmatrassen bieden een ongeëvenaarde matrasondersteuning voor een perfecte nachtrust. Ze helpen bewegingen te isoleren en kunnen onafhankelijk reageren op je behoeften. Dat betekent dat je matras zich perfect aan je slaaphouding aanpast, ongeacht je lichaamsbouw of lengte.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.