GELDZAKEN

Zo kun je geld voor je aan het werk zetten *

25 januari 2024

In een discussie over spaargeld hoor je vaak het argument dat je beter niet kunt sparen, maar dat je ‘het geld aan het werk moet zetten.’ De uitspraak betekent dat je het geld investeert in bijvoorbeeld beleggingen of op een andere manier belegt. Zo kun je rendement op het geïnvesteerde geld verwachten. Dat is vaak een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Maar hoe zet je geld precies ‘aan het werk’?

Geld aan het werk zetten

Je hebt besloten om je geld te investeren. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om het beleggen in aandelen, het beginnen met investeren in cryptomunten of geld in een onderneming stoppen. Door het geld te investeren, geef je het geld tijdelijk uit met de verwachting dat dit een rendement op zal leveren. Omdat je er verder zelf weinig voor hoeft te doen, noemen we dit het geld ‘aan het werk zetten’.

Beleggen in aandelen

Beleggen in aandelen is altijd een interessante en populaire manier geweest om geld voor je te laten werken. Aandelen worden ook onder normale consumenten steeds populairder. Met de aandelenmarkt is het mogelijk om je kapitaal te laten groeien. Je investeert dan meestal in fondsen of bedrijven. Je hebt hier wel enige kennis van zaken voor nodig. Zo is het nodig om een goede strategie te hebben en moet je de ontwikkelingen op de markt kunnen analyseren. Het is, zeker voor beginners, aan te raden om te beginnen met veilige aandelen en fondsen, ook al is het rendement dan lager. Je kunt een rendement van tussen de 8 en 10 procent over 30 jaar verwachten.

Beginnen met crypto

Houd je wel van wat meer risico en zie je de waarde van digitale munten (crypto) in? Dan kun je klant worden bij een platform als Amdax. Via dit platform kun je crypto munten zoals Bitcoin of Ethereum inkopen en verhandelen of aan Ethereum staking doen. Je moet de ontwikkelingen op de cryptomarkt nauwgezet volgen om te weten wanneer je munten moet in- en verkopen. Daarnaast is het aan de hand van crypto staking ook mogelijk om je ethereum cryptovaluta in waarde te laten stijgen. Dat betekent tijdelijk opsparen en niet uitgeven.

Geld in een online onderneming stoppen

Met je geld is het ook mogelijk om een online onderneming op te starten. Denk bijvoorbeeld aan het starten van een webwinkel, een blog met affiliate marketing of het aanbieden van e-books. Het zijn manieren om geld te verdienen, zonder dat je er continu moeite voor hoeft te doen. Je moet er uiteraard wel wat energie in steken om er een succes van te maken.

Geld verdienen met een thuisbatterij

Met een thuisbatterij kun je financieel profiteren door elektriciteit op te slaan als de tarieven laag zijn en deze te gebruiken of te verkopen wanneer de prijzen stijgen. Dit leidt tot een besparing op je energierekening. Het opslaan van overtollige stroom van zonnepanelen en deze verkopen tijdens piekverbruikstijden kan een lucratieve bron van inkomsten zijn, vooral met dynamische energietarieven. Sommige thuisbatterij-systemen bieden zelfs de mogelijkheid om deel te nemen aan de onbalansmarkt, waar je hogere vergoedingen kunt ontvangen voor jouw bijdrage aan het stabiliseren van het net.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.