GELDZAKEN GEZONDHEID

Welke zorgverzekering biedt de beste dekking? *

12 augustus 2021

Als je jezelf en de rest van je gezin gaat verzekeren tegen medische kosten, dan wil je natuurlijk een verzekering afsluiten die de meeste kosten dekt, tegen kosten die zo laag mogelijk zijn. Anders gezegd: je bent op zoek naar de goedkoopste verzekering met de hoogste dekking. Welke dat voor jou is, dat is nog niet zo makkelijk te zeggen. Ieders leven is tenslotte verschillend en daarmee ook het soort medische kosten dat men maakt. Wat voor de ene persoon de beste ziektekostenverzekering is, hoeft dat voor de ander helemaal niet te zijn. Je gaat dus niet zozeer op zoek naar de zorgverzekering met de beste dekking in het algemeen, maar naar de verzekering die de beste dekking heeft voor jouw specifieke situatie.

De basisverzekering is voor iedereen min of meer gelijk

In Nederland is iedereen verplicht verzekerd via de basisverzekering. De dekking hiervan is voor iedereen gelijk, omdat de overheid deze bepaalt. De medische kosten die vanuit het basispakket worden gedekt, zijn de kosten die vrijwel iedereen wel eens maakt. Denk bijvoorbeeld aan de huisarts, maar ook de zorg die ziekenhuizen leveren. Deze zorg moet voor iedereen toegankelijk zijn zonder zorgen over een rekening achteraf, zo luidt de gedachte achter deze verzekering.

Voor essentiële zaken zoals hierboven beschreven is de dekking erg goed, zelfs 100%. Daarbuiten worden de meeste zorgkosten echter niet door het basispakket vergoed. Een bewuste keuze; zo kan de premie laag blijven en voor iedereen betaalbaar. De prijzen zijn per verzekeraar redelijk gelijk, al kunnen er wel wat verschillen optreden.

De goedkoopste basisverzekering kan soms wat beperkingen kennen. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je geen volledige vrijheid hebt als het gaat om de keuze van zorgverleners. Let daar goed op bij het afsluiten, zeker wanneer je niet graag van zorgverlener wisselt.

De beste aanvullende dekking voor jou

Voor de meeste mensen geldt dat zij zich bovenop het basispakket graag nog wat extra verzekeren. Zo zit de tandarts bijvoorbeeld niet in de basisverzekering, terwijl de meeste mensen hier wel meerdere keren per jaar gebruik van maken. Om die reden is een aanvullende tandartsverzekering meestal geen overbodige luxe.

Ook fysiotherapie is vanuit het basispakket in principe niet verzekerd. Wil je hier wel gebruik van maken, en niet zelf de rekening hoeven betalen, dan is het dus zaak om een aanvullende verzekering te zoeken die op dit gebied een goede dekking heeft. Er is volop keuze, dus je kunt de verschillende opties en prijzen goed met elkaar vergelijken voordat je een keuze maakt.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.