GELDZAKEN

Vier vaste lasten om op te besparen in 2020 *

13 december 2019

December is een dure maand. Dat weten we allemaal. Sinterklaas, kerst(vakantie), oud en nieuw… Enorm gezellig, maar voor je het weet heb je meer uitgegeven dan je van plan was. Ben jij ook altijd vastbesloten het nieuwe jaar wat beter op je centjes te letten? Door nu al een aantal (vaste) lasten onder de loep te nemen en eventueel aan te passen, maak je in 2020 een frisse start!

Telefoonabonnement

Smartphones gaan met een beetje geluk best een aantal jaar mee. Ik heb mijn toestel nu ruim twee jaar en het is (gelukkig) nog niet aan vervanging toe. Maar dat geldt natuurlijk niet automatisch ook voor het abonnement dat erop zit. Vaak is dit na een of twee jaar te verlengen en kun je overstappen naar een veel goedkopere abonnementsvorm. Bel, sms en internet je maar weinig, dan is prepaid misschien het overwegen waard. Je koopt dan een vaste bundel en kunt naar behoefte bundels bijkopen als blijkt dat je toch meer belminuten of sms’jes nodig hebt dan je dacht. Dit geldt ook voor data. Met een speciale bundel zoals Simyo prepaid internet koop je een aantal MB’s naar keuze. Heel overzichtelijk en maak je onverhoopt toch meer gebruik van internet op je mobiel dan je dacht, dan schakel je gewoon over op een grotere bundel.

Een besparing van een paar euro per maand lijkt misschien weinig, maar op jaarbasis heb je het dan toch al gauw over 25 tot 50 euro. En dat is mooi meegenomen, toch?

Zorgverzekering

De meeste abonnementen en verzekeringen zijn tegenwoordig redelijk flexibel, bijvoorbeeld maandelijks, aanpas- en opzegbaar. Dat geldt niet voor de zorgverzekering. Eigenlijk is er maar één moment in het jaar dat je kunt overstappen naar een andere zorgverzekering en/of zorgverzekeraar. En dat moment is NU. Je moet namelijk vóór 31 december beslissen of je wilt overstappen of niet. Sluit je voor die tijd een nieuwe zorgverzekering af, dan wordt je oude zorgverzekering automatisch opgezegd. Stap je vóór 31 januari 2020 over, dan moet je zorgen dat je je oude zorgverzekering zelf opzegt. En dat moet je dan wel hebben gedaan voor 31 december 2019.

Energiecontract

Je energieleverancier is er ook zo eentje. Misschien zit je al jarenlang bij dezelfde en heb je geen idee of je ergens anders misschien goedkoper uit bent. Ga er dan maar vanuit dat dat zo is. Ik sprak afgelopen weekend toevallig een vriendin die er samen met haar vriend naar had gekeken en ze zei ‘als ik wist dat dat vergelijken en overstappen zo simpel en snel was, hadden we het veel eerder gedaan’. Check dus even waar je zit tegen welk tarief en bij welke leverancier je het goedkoopst uit bent. Soms profiteer je ook nog eens van een extra korting na overstappen. Mooi meegenomen, toch?

Overige verzekeringen

Wij Nederlanders verzekeren ons graag voor van alles en nog wat. Want stel dat… Toch is het slim eens kritisch naar je verzekeringen te kijken. Misschien heb je oude verzekeringen lopen die helemaal niet meer van toepassing zijn op je huidige situatie. Of is het voordeliger om van diverse losse verzekeringen naar een verzekeringspakket te gaan waar alles bij elkaar zit. En ga je echt nooit buiten Europa op vakantie, dan is een reisverzekering met werelddekking echt overbodige luxe. En zonde van het geld bovendien.

Wat ga jij doen om in 2020 wat extra geld te besparen?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.