GELDZAKEN

Vier manieren om een extra zakcentje te verdienen *

17 januari 2018

portemonnee

Het is januari. De dure decembermaand is achter de rug en het normale leven is weer in volle gang. Je portemonnee is waarschijnlijk het enige dat dunner is geworden de afgelopen maand. Maar er zijn simpele manieren om snel een extra zakcentje te verdienen. Ik noem er vier!

Sluit een vriendendeal

Geld verdienen via je vrienden. Klinkt goed, toch? Soms is het mogelijk om een dienst of product dat jij gebruikt en waar je enthousiast over bent, aan te bevelen bij je vrienden en er zelf een leuk zakcentje aan over te houden. Ik heb het gezien bij zorgverzekeringen, bij de sportschool en ook bij telecomprovider Simyo is het mogelijk. Simyo bellers kunnen met Simyo Vriendendeal voordeel verdienen door hun vrienden uit te nodigen ook klant te worden. Dit levert €5,- op bij een prepaid en €10,- bij een abonnement. En het mooiste van alles is nog dat je vriend dit voordeel ook ontvangt! Snel verdiend, toch?

Hoe werkt het?
Als klant van Simyo heb je een persoonlijke link. Deze deel je vervolgens met je vrienden of familie. Dan wacht je af tot je vriend of familielid via de link een Sin Only of Prepaid van Simyo bestelt. Je kunt dat controleren via Mijn Simyo op de website of in de Simyo app. Zodra de bestelling is afgerond verdienen jullie allebei je voordeel.

Spaar koopzegels bij Albert Heijn

De rentes op spaarrekeningen zijn al jaren om te huilen. Geld op een spaarrekening zetten levert niets of nauwelijks meer wat op. Dat doet het sparen van koopzegels bij Albert Heijn wel. Sterker nog, je ontvangt er een rendement van 6% over. Een vol spaarboekje kost je 49 euro aan zegeltjes. Lever je het boekje in, dan krijg je er 52 euro voor terug. Dat is inderdaad ‘maar’ 3 euro winst, maar toch een leuk extraatje én je spaart bijna zonder het te merken. Koopzegels sparen kan trouwens ook bij een aantal andere supermarkten.

Breng je voorraad statiegeldflessen terug naar de supermarkt

Ken je dat? In je schuur of garage staat een krat of bak waar je lege statiegeldflessen in verzamelt. Ze terug naar de winkel brengen stel je uit, waardoor de voorraad steeds groter wordt. Het is in principe geld wat je er zelf voor hebt betaald, maar als je veel flessen ineens inlevert voelt het toch een beetje als een ‘korting’ op je boodschappen. Of je laat het gewoon cash uitbetalen, dat kan ook.

Verkoop spullen op Marktplaats

Het begin van het jaar voelt voor mij ook altijd als de tijd om eens flink de bezem door het huis te halen. Zo ben ik mijn eigen garderobe aan het minimaliseren en ook druk bezig met het verkopen en weggeven van oude babyspullen. Sommige dingen gaan naar vrienden, andere naar de kringloop en weer andere verkopen we op Marktplaats. Dat levert dan samen toch weer een leuk bedragje op.

Weet jij nog snelle manieren om een extra zakcentje te verdienen? 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Simyo.

11 Comments

 • Reply Nicole 17 januari 2018 at 06:59

  Zegeltje sparen doen wij ook! Bij de Jumbo. Levert ons telkens maar 1 euro extra op maar zo sparen we in ieder geval wel..

 • Reply Jacqueline 17 januari 2018 at 08:24

  Ik spaar kooppunten bij Hoogvliet, gelukkig geen gedoe met zegeltjes plakken, maar gewoon op de klantenkaart zelf. Je kan er ook meteen je boodschappen van betalen, wat me ooit eens goed uitkwam toen ik op mijn eigen rekening net niet genoeg had om de boodschappen te kunnen betalen…

 • Reply Bregje 17 januari 2018 at 09:27

  Wij sparen zegels bij de Plus, je krijgt 6 euro voor een vol boekje t.w.v. 4 euro, dus 50% winst. We leveren ze meesta in voor we naar Pinkpop gaan, samen met alle statiegeldbonnetjes!

  • Reply Monique 18 januari 2018 at 16:54

   Dat is nog eens rendement! Jammer genoeg geen Plus hier in de buurt, anders zou ik dat denk ik ook gaan doen.

 • Reply Jeanet 17 januari 2018 at 10:13

  Marktplaats valt me tegen of ik vraag teveel…
  Zegeltjes raak ik weer kwijt dus heeft hier weinig zin
  En die flessen in de schuur moeten we nodig inleveren 🤣

 • Reply Janske 17 januari 2018 at 11:24

  Ik verkoop vooral veel via marktplaats, Instagram en Facebook… Dat is toch een extra zakcentje…

 • Reply Iris 18 januari 2018 at 11:53

  Ik vul vragenlijsten in bij tns nipo, daar verdien ik dan punten mee voor bol.com bonnen, denk zo’n € 50 per jaar

  • Reply Monique 18 januari 2018 at 16:54

   Wat slim! Toch een mooi extraatje!

 • Reply Miranda 18 januari 2018 at 16:09

  Wij sparen ook kooppunten bij de Hoogvliet (supermarkt). Wij betalen daar de kosten van die we kwijt zijn als we op ons jaarlijks weekendje weg gaan met onze vriendengroep. En meestal ook de boodschappen die we doen voor de verjaardagen van de kids.

  Ik spaar ook de punten van de kruidvat. Laatst kocht ik iets daar een toen zei de kassiere dat ik 100 punten kon inwisselen en dan een euro extra korting kreeg op wat ik kocht.

  • Reply Monique 18 januari 2018 at 16:55

   Geen Hoogvliet hier in de buurt helaas. Slim om het geld dan voor dat soort extraatjes te gebruiken. En ongemerkt sparen is altijd fijn! Ik spaar de punten van Kruidvat ook.

 • Reply Joyce Zwikker 19 januari 2018 at 08:43

  Zegeltjes sparen hebben wij ook heel lang gedaan. Misschien tijd om dat weer te gaan doen, haha!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.