GELDZAKEN SHOPPEN SPEELGOED

Slim shoppen voor je kleintje

8 juli 2016

portemonnee

Als je in verwachting bent of al een of meerdere kindjes hebt, zul je weten dat er wat shoppen betreft een hele nieuwe wereld voor je opengaat. Een hele leuke bovendien, want zeg nou zelf… kun jij al die schattige kleertjes, accessoires en dat mooie speelgoed weerstaan? Ik niet! Maar ik vind het wel leuk om er een sport van te maken om de dingen die ik tof vind, op een zo voordelig mogelijke manier aan te schaffen. Op welke manieren kun je slim shoppen voor je kleintje?

Sla je slag in de sale

Meerdere keren per jaar is het sale! Meestal bevinden we ons dan juist middenin het seizoen en kun je dus prima kleding en schoenen scoren voor soms minder dan de helft van de prijs die je kind bovendien direct kan dragen.

Ben je in verwachting en kan je kindje de kleding een jaar later pas dragen, dan is het uiteraard wel belangrijk dat je een inschatting maakt van de maat die hij/zij op dat moment nodig heeft. Ik moet zeggen dat ik dat nog best lastig vind. Toch heeft het me tot nu toe niet tegengehouden wat leuke zomerse babyitems in de sale te shoppen voor volgend jaar zomer. Dan zal ons knulletje dus zo ongeveer negen maanden oud zijn. Hij wordt geboren in hetzelfde seizoen als Lise en gelukkig weet ik nog wel globaal welke maat zij in haar eerste zomer had, dus ik gebruik dat nu zo’n beetje als leidraad.

Snuffel op Marktplaats en Facebookgroepen

Ik ben (nog) geen doorgewinterde Marktplaats-shopper, maar ik weet dat anderen er flink gebruik van maken. Vooral merkkleding kun je er voor kleine prijsjes op de kop tikken. Wij kochten trouwens wel een prachtige Joolz Day kinderwagen via Marktplaats. Ik kan echt niet wachten tot ik hem eindelijk mag gaan gebruiken!

Naast Marktplaats zijn er diverse Facebookgroepen actief waarvan je lid kunt worden en waar je net als op Marktplaats zowel kleding/spullen/speelgoed kunt verkopen als kopen. Je hebt ook speciale regionale groepen, zodat je niet ver hoeft te reizen om je gekochte spulletjes op te halen als je dat prettiger vindt dan ze (laten) verzenden.

Maak gebruik van kortingscodes

Bij vrijwel alle webshops, waaronder bijvoorbeeld Sinqel (speelgoed) en Woods (kinderkleding) krijg je, als je het bestelproces doorloopt, op een zeker moment de mogelijkheid een cadeau- of kortingscode in te voeren. Zo’n kortingscode ontvang je bijvoorbeeld als je lid wordt van de nieuwsbrief, of wanneer je je eerste bestelling plaatst. Google trouwens sowieso altijd even op ‘kortingscode <naam webshop>’ want soms komt er dan zelfs een werkende code in de resultaten naar voren. Zonde als je die misloopt!

Shop online zonder verzendkosten

Online shoppen is echt een uitkomst vind ik. Het enige nadeel zijn de verzendkosten die je over je bestelling moet betalen. Gelukkig bieden steeds meer shops gratis verzending aan, soms vanaf een bepaald bestelbedrag. Als ik daar bijna aan zit wil ik nog weleens wat extra bestellen om het maar gratis thuis geleverd te krijgen. Wil ik een specifiek item hebben en kom ik bij een bepaalde shop niet onder de verzendkosten uit, dan zoek ik altijd naar andere shops die hetzelfde product verkopen, maar wél gratis verzenden. Is me laatst weer gelukt!

Het is trouwens ook slim om vooraf te bekijken of een webshop kosten voor retourneren in rekening brengt. Helaas is dat meestal wel het geval, maar bij enkele shops is ook dat gratis.

Heb jij nog een goede tip hoe je slim kunt shoppen voor je kleintje?

uitleg_artikel

9 Comments

 • Reply jodi - liedthuis 8 juli 2016 at 10:20

  Jaa verzendkosten heb ik altij zo’n hekel aan. Dan ben je blij met een mooie aanbieding, komt er nog 7 euro verzendkosten bij.

  • Reply moonoloog 8 juli 2016 at 22:43

   Ja echt een irritatiepuntje he!

 • Reply Ellen 8 juli 2016 at 13:19

  Ik koop de luiers voor mijn kinderen altijd in de aanbieding en koop dan gelijk groot in. Scheelt zoveel geld!

  • Reply moonoloog 8 juli 2016 at 22:43

   Dat is ook een hele goede! Doen wij ook, net als billendoekjes.

 • Reply Vlijtig Liesje 8 juli 2016 at 15:20

  Ik vind dat je al een hele complete lijst met tips hebt : )
  Niets toe te voegen.

  • Reply moonoloog 8 juli 2016 at 22:43

   Dankjewel 🙂

 • Reply Charlotte 8 juli 2016 at 15:57

  Ik ben niet zo goed in slim shoppen hihi. In de sale zijn vaak de leukste dingen al weg en tweedehands koop ik liever niet… Kan nog wel wat lesjes slimmer shoppen gebruiken 😉

  • Reply moonoloog 8 juli 2016 at 22:44

   Sale is wel goed zoeken inderdaad, maar dan is de voldoening des te groter 😉

 • Reply Jessica 12 juli 2016 at 16:13

  En let op, als je online shopt, of je het gratis kan retourneren. Dat vind ik altijd zo achterlijk dat je daarvoor moet betalen.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.