GELDZAKEN

Private Lease versus Operational Lease: welke optie past het beste bij jou? *

22 maart 2024

Stel je voor: je staat op het punt een nieuwe fase in je leven in te gaan. Misschien heb je een nieuwe baan gekregen, ben je verhuisd, of is je gezinssituatie veranderd. In elk van deze gevallen kan het nodig zijn om over je vervoermiddel na te denken. Een auto leasen lijkt een aantrekkelijke optie, maar wat past het beste bij jouw situatie? In deze blog vergelijk ik Private Lease met Operational Lease, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken die aansluit bij jouw behoeften en levensstijl.

Wat is Private Lease?

Met een Private Lease overeenkomst lease je als particulier een auto voor een vast bedrag per maand. Dit noem je ook wel een auto leasen all-in. In het maandbedrag zijn namelijk kosten zoals verzekering, onderhoud, wegenbelasting, en reparaties inbegrepen. Dit maakt het een zorgeloze optie voor wie niet voor verrassingen wil komen te staan. Het enige dat je zelf nog moet betalen is de brandstof.

Voordelen van Private Lease:

●         Vaste maandkosten: je weet precies wat je maandelijks kwijt bent.
●         Geen grote investering nodig: je hoeft niet in één keer een groot bedrag te betalen.
●         Zorgeloos rijden: onderhoud, verzekering, en belastingen zijn geregeld.

Voor wie?

Private Lease is geschikt voor particulieren die graag in een nieuwe auto willen rijden en daarbij op zoek zijn naar financiële stabiliteit en gemak. Als je niet houdt van onverwachte kosten en het prettig vindt om te weten waar je aan toe bent, dan is deze optie wellicht iets voor jou.

Wat is Operational Lease?

Operational Lease, ook wel Full Operational Lease genoemd, is een zakelijke leasevorm waarbij je alle zorgen uit handen worden genomen. Net als bij Private Lease zijn alle bijkomende kosten gedekt. Het verschil zit hem in het feit dat dit een zakelijke overeenkomst is, wat belastingvoordelen kan opleveren.

Voordelen van Operational Lease:

●         Belastingvoordelen: de btw is aftrekbaar en je mag alle kosten die gerelateerd zijn aan de auto in mindering brengen op de winst bij je belastingaangifte.
●         Geen zorgen over restwaarde: de leasemaatschappij draagt het risico.
●         Flexibiliteit in contracten: aanpasbaar aan de behoeften van je bedrijf.

Voor wie?

Deze leasevorm is vooral gericht op zakelijke gebruikers die op zoek zijn naar een volledig pakket, zonder zich zorgen te hoeven maken over het beheer van hun voertuig. Het is ideaal voor bedrijven die hun werknemers van auto’s willen voorzien, zonder de administratieve lasten die daar normaal bij komen kijken.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.