GELDZAKEN

Oud goud verkopen? Hier moet je op letten *

17 januari 2022

Binnen veel families in Nederland is oud goud in omloop. Dit gaat vaak van generatie op generatie over. Wanneer er geen nakomelingen meer zijn, is er niemand om het goud aan door te geven. In dat geval kun je besluiten om het te verkopen. Oud goud kan je namelijk behoorlijk wat geld opleveren. Voordat je tot verkoop overgaat, is het handig om te weten hoe je dit precies aanpakt. Heb je nog niet eerder goud verkocht? Dan kun je hier mogelijk wel wat hulp bij gebruiken. Waar moet je zoal op letten als je goud wilt verkopen?

1. Waarde van het goud

Wie denkt dat oud goud standaard veel geld waard is, heeft het mis. Niet alle goud levert immers veel geld op. Om er zeker van te zijn dat je waardevol goud in handen hebt, bepaal je allereerst de waarde. Veel mensen richten zich hiervoor tot het internet. Hier vind je een aantal manieren om zelf de waarde van goud te bepalen. Toch heeft dit niet de voorkeur. Waarom niet? Omdat je mogelijk een belangrijk detail over het hoofd ziet. Gevolg hiervan is dat je oud goud mogelijk voor (veel) minder geld verkoopt dan het waard is. Laat oud goud daarom liever taxeren door een goudexpert.

2. Goudprijs

De goudprijs is een tweede aandachtspunt bij oud goud verkopen. Inkopers nemen deze prijs vaak als uitgangspunt. Daarom doe je er goed aan een blik te werpen op de goudprijs inkoop voordat je oud goud van de hand doet. Hoe hoger de goudprijs, des te interessanter het is om goud van de hand te doen. Het edelmetaal levert je dan immers meer op. Staat de prijs in jouw ogen te laag? Wacht dan met oud goud verkopen. Als je het geld hard nodig hebt, is dit uiteraard niet verstandig.

3. Verzamelwaarde

Wie denkt dat de prijs voor goud verkopen alleen bepaald wordt door de goudprijs, heeft het mis. Er zijn namelijk andere factoren die meespelen. De staat van het goud is hier een voorbeeld van. Goud in goede staat levert logischerwijs meer geld op dan goud in slechte staat. Er kan eveneens sprake zijn van verzamelwaarde. Als dit het geval is, kun je de goudprijs grotendeels laten varen. Het edelmetaal levert dan namelijk aanzienlijk meer geld op. Om te bepalen of er sprake is van verzamelwaarde, raden wij je aan oud goud te laten taxeren door een goudexpert.

4. Aan wie verkoop je het?

Blijkt uit een taxatie dat jouw oud goud behoorlijk veel waard is? Dan wil je het mogelijk verkopen. Veel Nederlanders weten alleen niet tot welke partij zij zich dan moeten richten. Ook voor de verkoop van oud goud kun je het beste bij een goudexpert terecht. Zij taxeren het goud niet alleen, maar brengen er ook vaak een bod op uit. Groot voordeel van goud verkopen aan een goudexpert is dat je er een eerlijke prijs voor krijgt. Bovendien betaalt deze jou het geboden bedrag vaak direct uit.

Heb jij weleens goud verkocht?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.