GELDZAKEN

Online shoppen én de lokale winkelier steunen? Het kan! *

24 december 2018

lokale winkelier

Een van de leukste dingen aan mijn werk als blogger vind ik het ontdekken van nieuwe merken, bedrijven, of concepten. Veel dingen had ik anders waarschijnlijk niet of pas veel later ontdekt. Het onderwerp van deze blog is weer een mooi voorbeeld. Want heb jij al eens van Ons Magazijn gehoord? Ik tot voor kort niet, maar ik vertel er je graag meer over. Ons Magazijn is een webshop, maar zeker niet zomaar een. Het is namelijk de webshop van je lokale winkelier! Wie beweert dat webwinkels de kleinere winkeliers wegconcurreren moet zeker eens een kijkje nemen. En ieder ander trouwens ook 😉

Ooit schreef ik eens een blog over het gemak van online shoppen. Dat ik op een regenachtige maandagmorgen eens voor een dichte winkeldeur stond omdat ik me niet gerealiseerd had dat de winkels op maandag pas ’s middags opengaan. En dat je daar bij online shoppen tenminste geen last van hebt. Veel mensen lieten in hun reacties blijken dat zij ook veel online shoppen tegenwoordig. Van een enkeling kreeg ik de reactie dat al dat online geshop de lokale winkelier geen goed doet. En dat we daar eigenlijk maar weinig bij stil staan. Goed punt, vond en vind ik. Maar ik zeg ook heel eerlijk dat ik nog steeds veel dingen online bestel. Vanwege het gemak, de tijdsbesparing en soms is het online gewoon echt voordeliger.

Maar ik begrijp ook heus wel dat het voor kleine winkeliers pijnlijk is om te zien dat de winkelstraten leger worden. Dat de mensen die nog wel de moeite nemen om naar de winkel te komen er misschien minder kopen, of zelfs alleen maar komen om te kijken en het product vervolgens online bestellen. Is er geen manier waarop kleine winkeliers gebruik kunnen maken van het toenemend aantal online shoppers? Heel eenvoudig: ja! Onder het motto: ‘If you can’t beat them, join them’, biedt Ons Magazijn lokale winkeliers de mogelijkheid online hun producten aan te bieden. Je shopt er dus online, maar wel met de persoonlijke service van een echte winkel.

Je kiest er zelf voor of je je bestelling zelf bij een zelf te selecteren servicepunt wilt ophalen of dat je deze wilt laten thuisbezorgen. Betalen kan online via iDeal of contant bij de winkelier. En door te shoppen via Ons Magazijn steun je meteen de lokale economie. Want zeg nou zelf: een straat vol met winkels ziet er toch stukken gezelliger uit dan overal leegstaande panden?

Kortingscode Ons Magazijn

Voor wie het shoppen bij Ons Magazijn graag eens wil uitproberen heb ik een leuk extraatje. Als je de code ‘MOONOLOOG’ invult tijdens het bestelproces, ontvang je namelijk 15% korting op het gehele assortiment, met uitzondering van sale artikelen en boeken (in verband met de Wet op de vaste boekenprijs).

Struin jij nog vaak de winkelstraten af, of kies je net als ik steeds vaker voor online winkelen?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.