GELDZAKEN PERSOONLIJK

Online boodschappen bestellen | Wij zijn om!

22 mei 2016

boodschappen

Boodschappen doen is iets waar ik oprecht een haat-/liefdeverhouding mee heb. Als ik de tijd heb vind ik het best leuk door de supermarkt te wandelen en in mijn karretje te laden wat ik nodig heb. Toen Lise nog heel klein was, wandelde ik ook graag met de kinderwagen naar de winkel voor wat boodschapjes. Toen ik in augustus weer ging werken, zijn we onze boodschappen per week gaan doen. Althans, dat probeerden we…

Het kwam er eigenlijk vaak op neer dat we op zondagmiddag nog een ritje moesten maken naar de supermarkt. Gelukkig wonen we in de stad en hebben we het geluk dat supermarkten hier doordeweeks meestal tot 22.00 uur en in het weekend tot 20.00 uur open zijn. Toch kwam het boodschappen doen (te) vaak niet goed uit. Omdat we een dagje weg waren bijvoorbeeld, of gewoon omdat we wel wat beters te doen hadden in ons vrije weekend.

Maar eten moest er natuurlijk toch op tafel komen. Natuurlijk wist ik wel van het fenomeen online boodschappen doen. Maar het leek me altijd wat ‘overdreven’ voor een klein gezin als dat van ons en het thuisbezorgen ook wat duur. Bovendien vroeg ik me af of de versproducten die je dan krijgt, ook wel echt vers zijn (en lang genoeg houdbaar). Tot ik vorige week theedronk met een vriendin en zij me vertelde dat zij sinds kort elke week hun boodschappen online bestellen en dan alleen nog maar hoeven op te halen. Dat kan natuurlijk ook! Voor thuisbezorgen geldt een minimum bestelbedrag, maar als je de boodschappen zelf komt ophalen, geldt er geen minimum.

Ik had het er met M over en we besloten het een kans te geven. Bij ons in de buurt hebben zowel Albert Heijn als Jumbo een zogenaamd ‘pick up point’. Omdat wij onze boodschappen meestal bij Albert Heijn doen, besloten we daarvoor te gaan. Het was even puzzelen hoe het online bestellen in elkaar zat en ik was er best lang mee bezig om zowel onze basisboodschappen als de ingrediënten voor het weekmenu allemaal bij elkaar te klikken. Maar, super handig: per categorie kun je de Bonusaanbiedingen van die week bekijken! De lijst wordt in je account opgeslagen, zodat je de standaard boodschappen die je wekelijks nodig hebt, gewoon kunt laten staan. Scheelt een hoop tijd!

Toen ik zo’n beetje alles compleet had en de benodigde gegevens had ingevuld, was het tijd om een ophaalmoment te kiezen. Afhankelijk van de dag en het tijdstip dat je je boodschappen komt halen, betaal je een bedrag aan servicekosten. Voor zover ik kon zien liep dat bij onze Albert Heijn uiteen van €2,50 tot €3,50. Kom je in de avonduren je boodschappen halen, of bestel je verder vooruit dan zijn de kosten het laagst. Nu kwam het ons het beste uit om ze deze zaterdagochtend op te halen, dus die €3,50 had ik er wel voor over.

Tussen 9.00 en 10.00 uur zouden de boodschappen klaar staan en ik kreeg zelfs een uur van tevoren netjes een SMS als reminder. M is ze gaan halen en wist me na afloop te vertellen dat je eerst je bestelnummer moet ingeven, je vervolgens naar een parkeerplaats binnen het Pick Up Point wordt geleid en er binnen een minuut een medewerker bij je auto staat met een krat met daarin je boodschappen. Ze worden zelfs netjes in je auto gezet. Hoe ideaal?! Dan is het betalen met PIN en wegwezen. Overigens betaal je voor die kratten een bedrag aan statiegeld, maar dat krijg je de volgende keer dan weer verrekend. Lege flessen kun je trouwens ook gewoon meenemen als je je boodschappen komt halen.

Onze eerste ervaring met het boodschappen bestellen is dus positief. Ik vermoed dat ik voor wat losse boodschappen heus nog wel met Lise naar de supermarkt zal fietsen – daarvoor vindt ze die kleine winkelwagentjes ook veel te leuk! – maar het is gewoon een fijn idee dat het gros van de boodschappen gewoon gedaan is zonder er een hoop tijd en gesjouw mee kwijt te zijn. Zeker als de baby er straks is, zie ik alleen maar voordelen!

Bestel jij je boodschappen ook online?

Klik op deze link als jij het online boodschappen doen bij Albert Heijn ook eens wilt uitproberen.

10 Comments

 • Reply Stefanie 22 mei 2016 at 06:18

  Ik bestel veel online, maar met mijn boodschappen heb ik dat nog nooit gedaan. Hoor wel in mijn omgeving positieve verhalen erover! Dus misschien dat ik het ooit nog ga doen 🙂

 • Reply MerMirjam 22 mei 2016 at 09:07

  Wij hebben het een paar maanden ook 1 x gedaan – viel mij ook niet tegen! Ik vind het een handige oplossing voor als het een keer zo uitkomt, maar ik doe het toch liever zelf. Vooral groente en fruit kies ik liever zelf.

 • Reply Lisanne 22 mei 2016 at 14:22

  Ik heb ook wel eens online besteld en toen opgehaald. Handig, had alle boodschappen voor de verjaardag van mijn zus in 1 keer. Had ook nog reclameartikelen erbij en toen betaalde ik geen servicekosten.

 • Reply Thea van Galen 22 mei 2016 at 17:01

  ik bestel bij jumbo sinds een paar weken, sinds ik merkte dat het zwaar werd in de zwangerschap.
  Ze bezorgen dan tot in de keuken: ideaal. Ik ga soms nog wel naar de winkel voor een vergeten dingetje of iets vers.
  Maar het meeste komt echt via de online bestelling: heerlijk!

 • Reply Charlotte 22 mei 2016 at 17:20

  Ik heb het nog nooit gedaan maar twijfel ook om het binnenkort eens een keer te proberen. Klinkt ideaal!

 • Reply Jessica 22 mei 2016 at 22:03

  Wat handig, ik doe de boodschappen altijd bij de Lidl dus we kunnen niet online bestellen. Maar ik vind het ook nog wel te leuk om lekker door de winkel te wandelen, ik heb liever iemand die het hier thuis opruimt in de kastjes haha…

 • Reply Ilsa 22 mei 2016 at 22:12

  Wij bestellen ook regelmatig online bij AH en laten het dan bezorgen. Vooral in weken waarin ik extra of meer onregelmatige diensten heb, vind ik het een uitkomst. Je kan je artikelen opslaan en een volgende keer zo aanklikken. Vooral met de basis boodschappen zoals melk en fruit is dat erg handig. Vind de servicekosten van 3,50 nog redelijk veel. Wij betalen voor bezorgen 6,00-7,50

 • Reply Gwen 23 mei 2016 at 07:01

  Amen. Wij doen al bijna twee Jr niks anders meer. Laatst kwam het niet uit want druk programma, dus liep door de ah op zaterdag. Vond het zoooo zonde van m’n tijd opeens.

 • Reply Sandra 25 mei 2016 at 16:40

  Wow zo anders in Nederland! Hier bestellen we ook regelmatig boodschappen online (bij Colruyt) omdat het zo handig is maar die moeten we zelf ophalen en in de auto steken. Daarnaast kost het €5,50 aan servicekost al kan je af en toe wel een bonnetje vinden waardoor je die kost niet hoeft te betalen of zijn er acties waarbij je bijvoorbeeld 4 stuks van een bepaald product moet kopen om zo geen servicekost te moeten betalen.
  Het is in het begin even zoeken hoe je alles op de website kan vinden maar ik vind het best handig om thuis rustig alles te bekijken en dan alleen nog maar te moeten afhalen!

 • Reply Jeroen 27 mei 2016 at 17:48

  Hier in België bestellen we ook regelmatig online. Alleen jammer dat de supermarkten hier 5 tot 5,5 euro voor aanrekenen. Gelukkig krijg je bij aankoop van sommige producten deze service gratis en zit er regelmatig een bon bij de reclame met korting op de service kosten.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.