GELDZAKEN

Nieuwe wasmachine nodig? Check Knibble eens! *

12 december 2018

wasmachine

Je zit er natuurlijk niet op te wachten, maar elk apparaat kan stuk gaan. Het ene apparaat kun je misschien (een tijdje) missen, maar zeker in een huishouden met kinderen moet een kapotte wasmachine direct gerepareerd worden. En als dat niet kan, moet er zo snel mogelijk een nieuwe wasmachine komen. Maar hoe vind je nu het beste apparaat tegen de voordeligste prijs? Knibble zoekt het voor je uit.

Ik hou van besparen. Of liever gezegd, ik haat het om teveel te betalen. Daarom sta ik in winkels geregeld te checken of ik een bepaald item ergens online voor minder geld kan scoren. Vaak is dat het geval en laat ik het in de winkel dus liggen om het vervolgens via internet te bestellen. Want elke euro die je kan besparen is mooi meegenomen, toch?

Voor grote aankopen zoals een wasmachine ga ik grondiger te werk. Ik ga op verschillende websites die ik vertrouw kijken wat de wasmachine is die het beste overeenkomt met mijn wensen en eisen en die bovendien het beste wordt beoordeeld door mensen die ‘m reeds hebben aangeschaft. Meestal rollen daar twee of drie exemplaren uit. Vervolgens is het natuurlijk de kunst om te achterhalen waar je de machine voor de voordeligste prijs kunt scoren. Vrijwel altijd hanteren verschillende (web)winkels namelijk verschillende prijzen. En ik val in herhaling, maar het is zonde om teveel te betalen als dat niet hoeft.

Als doorgewinterde internetter ga ik dus netjes al die shops af voor de beste prijs. Maar dat kost zelfs mij behoorlijk wat tijd. Toevallig kwam ik laatst in contact met Knibble.nl. Ik moest meteen aan ‘knibbel, knabbel, knuisje’ denken, maar de naam ‘Knibble’ komt van beknibbelen, dat besparen betekent. Het is de naam van een – zoals ze het zelf noemen – ‘nieuwerwetse’ vergelijkingssite voor elektronicaproducten, die meerdere webwinkels met elkaar vergelijkt voor de beste prijs. Kort gezegd: wil je bijvoorbeeld een wasmachine kopen, dan geef je aan wat je wilt hebben en zoekt Knibble vervolgens voor jou de beste aanbiedingen of de laagste prijzen. Dat is toch handig?!

Vergelijkingssites zijn er natuurlijk wel meer, maar Knibble onderscheidt zich door een aantal unieke functionaliteiten. Wil je bijvoorbeeld graag wat meer in detail vergelijken, dan is het via de vergelijktabel mogelijk om twee of drie producten op gedetailleerd niveau met elkaar te vergelijken. Je ziet dan in één oogopslag op welk(e) punt(en) de producten met elkaar overeenkomen of van elkaar verschillen. En wat ik persoonlijk echt een geniale tool vind is de zogenaamde beknibbel-wekker. Die zet je op een specifiek product of specifieke productgroep en je ontvangt via Knibble een seintje als er een aanbieding is of de prijs het door jou ingestelde budget heeft bereikt. Je moet er misschien een wat langere adem voor hebben, maar het is toch geweldig als je met een weekje langer wachten wél van die voordelige prijs kunt profiteren?

Over Knibble

Vergelijkingssite Knibble bestaat sinds 2015 (gek dat ik er nog niet eerder van gehoord had!). Inmiddels zijn er 166 webwinkels op aangesloten en kun je er meer dan 80.000 producten vergelijken. Van huishoudelijke apparaten tot telefoons en van speelgoed en games tot verlichting.

Hoe grondig ga jij te werk als je een grote aankoop moet doen? 

Afbeelding wasmachine afkomstig van Shutterstock.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Knibble.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.