GELDZAKEN WERK

Minder werken in de toekomst? Zo pak je dat aan! *

22 december 2022

Werken is ontzettend leuk, maar soms ook wel een beetje veel. Naast werk hebben we natuurlijk volop andere verplichtingen en willen we ook genoeg tijd besteden aan vrienden en familie. Misschien nog wel iets meer, dan dat we op dit moment doen. Financieel onafhankelijk worden kan je helpen om dit te bereiken. Het klinkt als iets dat niet voor iedereen is weggelegd, maar dat is zeker niet waar. Met kleine stapjes kan iedereen financiële onafhankelijkheid bereiken. Hélemaal leven van zogenaamd passief inkomen is misschien wel erg ambitieus, maar er zijn manieren die ervoor kunnen zorgen dat je in ieder geval al meer financiële vrijheid krijgt. Wil je weten hoe ook jij hier vandaag nog mee kunt starten? Lees dan snel verder!

Passief inkomen

Bij financieel onafhankelijk worden is het belangrijk dat je geld wat je verdient niet alleen maar uitgeeft maar ook/juist investeert. Dit kan op veel verschillende manieren, een veelvoorkomende is investeren in (bekende) crypto currency zoals Bitcoin. Er zijn ook andere manieren van beleggen, zoals het investeren in aandelen. Dat is zeker een mooie manier om passief inkomen op te bouwen, maar de kans op een snelle stijging is daarmee wel kleiner. Wanneer we kijken naar de ethereum koers, zien we dat deze nu vrij laag staat vergeleken met bijvoorbeeld een jaar geleden. Het is dan ook vandaag een goed moment om te starten met het aankopen van een aantal crypto, want je kunt nu nog profiteren van die lage prijs! Het voordeel van crypto boven andere manieren zoals investeren in vastgoed, is dat je al vanaf een klein bedrag kunt starten. Ook hoef je niet eerst een heel pand aan te kopen en financiering te regelen. Met investeren in crypto kun jij daarom vandaag nog starten.

Discipline

Vervolgens gaat het erom dat je maandelijks doorgaat met het opzij zetten van geld om te investeren. Financieel onafhankelijk worden vraagt een discipline aan investeringen gedurende een langere periode. Om helemaal onafhankelijk te worden wordt weleens de norm van 300.000 euro gehanteerd, maar weet dat dit heel persoonsgebonden is. Daarom is het beter naar je eigen situatie te kijken. Ook het omlaag brengen van de eigen kosten kan ervoor zorgen dat financiële onafhankelijkheid dichterbij komt, hierdoor kun je immers van minder geld rondkomen. Wanneer je aan beide kanten van de balans werkt, zul je zien dat ook voor jou financiële vrijheid dichterbij is dan je in eerste instantie denkt. Zo gaat het immers dubbel zo snel!

Kortom, financieel onafhankelijk worden is een groot streven. Maar niet iets om nooit aan te beginnen. De eerste stap is altijd de belangrijkste. En hoe eerder je die eerste stap zet, hoe beter. Meer financiële vrijheid creëren om meer tijd met je kinderen en geliefde door te brengen is al snel mogelijk. Het vraagt het nodige spaarwerk, maar ook slimme manieren van geld wegzetten. Investeren in crypto is hier een mooi voorbeeld van. Naast dat je voor jezelf een stukje vrijheid en financiële zekerheid creëert, geef je ook je kinderen een gedegen toekomst op financieel gebied. En wie wil dat nou niet?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.