GELDZAKEN

Mijn kind maakt wat stuk van een ander, wat nu? *

18 mei 2019
jongen zit bij gebroken vaas met honkbal

Kleine kinderen zijn speels, op momenten druk en zich zeker niet (altijd) bewust van de risico’s die dat met zich meebrengt. Als ouder heb je je huis waarschijnlijk zo ‘kindproof’ mogelijk ingericht. Maar komen je kinderen bij iemand anders thuis, dan is het vaak anders en kan het gebeuren dat er een keer iets kapot gaat. Hoe zit het met de aansprakelijkheid als je kind wat stuk maakt van een ander?

Toevallig waren we op Moederdag op bezoek bij de oma van M. Een oma die veel breekbare spulletjes heeft. Kandelaars, fotolijstjes, vaasjes, noem het maar op. Stuk voor stuk kostbare dingen die natuurlijk niet kapot mogen gaan. Maar ja, laat je een peuter los in huis, dan is het opletten geblazen. Vooral als opa hem dan lekker druk maakt door achter hem aan te gaan rennen 😉 Onze kleuter kreeg de smaak even later ook te pakken en samen renden door de kamer en rollebolden over de vloer.

Gelukkig is er niets kapot gegaan die middag. Maar het zal je maar gebeuren… Natuurlijk blijft zelf goed letten op het gedrag van je kind het allerbelangrijkst. Maar jij kijkt ook weleens een andere kant op, of je bent even naar de wc. Een ongeluk zit altijd in een klein hoekje.

Help, mijn kind maakt wat stuk van een ander

Je kunt veel narigheid voorkomen door een verzekering voor schade aan anderen, ofwel een aansprakelijkheidsverzekering, af te sluiten. Deze verzekering dekt de schade aan iemand anders, of aan de spullen van iemand anders. Zo’n aansprakelijkheidsverzekering is geen verplichte verzekering. Het is een verzekering die de kosten vergoed die je volgens de wet over de schade moet betalen. Je bent dan zogezegd ‘aansprakelijk’. Hierbij wordt de dagwaarde van de beschadigde spullen vergoed. Dat is de waarde die de spullen hadden op het moment van schade. Omdat de kosten behoorlijk kunnen oplopen, kan een aansprakelijkheidsverzekering je bij schade veel narigheid besparen.

Welke aansprakelijkheidsverzekering kies je?

Bij welke verzekeraar je een aansprakelijkheidsverzekering afsluit, bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Kijk daarbij goed naar de (extra) voordelen van de ene verzekering ten opzichte van de andere. Zo zijn bij de aansprakelijkheidsverzekering van FBTO alle gezinsleden standaard meeverzekerd. In het geval van gezinsuitbreiding hoef je de verzekering dus niet aan te passen. Zelfs huisdieren vallen onder de dekking. En blijft er een keer een vriendje of vriendinnetje logeren dat bij een ander schade veroorzaakt, dan is ook dat gewoon verzekerd.

Hebben jouw kids al eens per ongeluk iets stukgemaakt van een ander?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.