GELDZAKEN

Heb jij genoeg reserves om je uitvaart te betalen? *

19 juni 2024

Het lijkt misschien een ver-van-mijn-bedshow, maar het is een feit dat er een dag komt waarop je je laatste adem zult uitblazen. Wanneer iemand overlijdt, moet er in korte tijd heel veel geregeld worden door de nabestaanden. Zij moeten een uitvaartondernemer benaderen en met deze persoon het afscheid vormgeven zoals zij het graag zouden willen. 

Dat hier kosten bij komen kijken, zal je niet verrassen. Van de hoogte van deze kosten kun je wel schrikken. Niet zelden gebeurt het dat families na een uitvaart een torenhoge factuur gepresenteerd krijgen en vervolgens niet meer weten hoe ze dit geld moeten ophoesten. Zorg er daarom voor dat je je nabestaanden dit niet aandoet en neem een verzekering waarmee je alle kosten van je uitvaart kunt dekken. Het is zo geregeld. 

Moet je altijd een verzekering voor je uitvaart afsluiten? 

Vaak zeggen mensen dat ze genoeg buffer achter de hand hebben om hun eigen uitvaart te betalen. Dit kan inderdaad het geval zijn. Echter, je kunt jezelf de vraag stellen of je dit geld dan ook wilt gebruiken om je uitvaart te betalen. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om andere dingen met dit geld te doen en om een verzekering te gebruiken om de kosten van je uitvaart te betalen. Met een goede polis kun je je uitvaart verzekeren voor een relatief laag bedrag. Zorg er wel voor dat je op tijd een polis afsluit, want je kunt niet op het laatste moment nog een verzekering afsluiten. Hoe eerder je je zaakjes regelt, hoe beter het daarom is. Bovendien weet je niet of het je gegund is om oud te worden. Het kan ook zomaar gebeuren dat je al op jongere leeftijd komt te overlijden. Juist dan is het voor de nabestaanden belangrijk dat je een verzekering afgesloten hebt, zodat zij niet voor alle kosten opdraaien. 

Wat als je ziek bent en moeilijk een verzekering kunt afsluiten? 

Als je momenteel een ziekte hebt die het bemoeilijkt om een verzekering af te sluiten, kan het lijken alsof je geen opties meer hebt. Dat is echter niet juist. Bij de meeste verzekeringen moet je inderdaad aantonen dat je gezond bent op het moment dat je je polis afsluit. Je kunt echter ook een uitvaartverzekering zonder medische acceptatie afsluiten. Dit werkt net even anders dan een normale uitvaartverzekering. Je betaalt hierbij namelijk niet maandelijks een premie, maar je legt in één keer een bedrag in. Dit bedrag zet je vast tegen een mooie rente. Het voordeel van deze constructie is dat je het geld gelijk beschikbaar hebt en bovendien neemt het in de loop van de tijd ook nog toe omdat je over het ingelegde bedrag rente ontvangt. Je kunt daarnaast ook altijd meer geld inleggen. Over dit geld hoef je nauwelijks belasting te betalen, omdat het in box 3 (sparen en beleggen) valt. 

Regel je zaakjes vandaag nog via de site van je verzekeraar

Wanneer je gelijk je uitvaartverzekering wilt regelen, kun je even naar de site van je verzekeraar gaan. Je kunt hier meer info vinden over de verzekering die het beste bij jou aansluit. We raden je aan om altijd bij meerdere verzekeraars te kijken om te zien waar je de beste deal kunt sluiten. Een klein verschil in maandelijkse premie kan in de loop der jaren tot een groot verschil leiden. Heb je de juiste polis gevonden? Dan kun je hem met een paar klikken op de muis afsluiten. Je bespaart je nabestaanden dan veel problemen. 

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.