GELDZAKEN

Goede voornemens | Besparen op je telefoonkosten in 2020 *

23 december 2019
telefoon - besparen op je telefoonkosten

Heb jij al nagedacht over je voornemens voor het nieuwe jaar? Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen nog voor half januari stoppen met hun goede voornemens. Niet zo gek als je je bedenkt dat zoiets als (meer) sporten vooral een effect heeft op de lange termijn. En we willen toch het liefst meteen het resultaat zien van ons gezonde(re) gedrag. Na de dure decembermaand is het helemaal niet zo gek om naast meer te sporten of stoppen met roken, je voor te nemen eens flink te gaan besparen op je uitgaven in 2020. Weet jij bijvoorbeeld wat je telefoon je maandelijks kost? Grote kans dat dat meer is dan je er eigenlijk aan uit hoeft te geven. Ik verzamel in deze blog een aantal zaken waar je naar kunt kijken als je in 2020 wilt besparen op je telefoonkosten.

Besparen op je telefoonkosten – stap op tijd over van aanbieder

Je kiest zorgvuldig een voordelig telefoonabonnement uit en sluit dit af voor een periode van 1 of 2 jaar. Daarna wordt het abonnement meestal automatisch verlengd, mits je niet zelf overstapt naar een andere abonnementsvorm of aanbieder. Veel mensen laten hun abonnement gewoon doorlopen zonder eens kritisch te kijken naar wat ze nu precies betalen voor wat ze maandelijks krijgen aan belminuten/sms’jes en data. Tarieven die bij het afsluiten van het abonnement waarschijnlijk heel gunstig waren, zijn dat nu misschien niet meer. Kijk dus echt even of je kan overstappen en zo ja, welk abonnement bij welke aanbieder het voordeligst voor je zijn. O, en een besparing van bijvoorbeeld 5 tot 10 euro per maand lijkt misschien weinig, maar is op jaarbasis toch een mooi bedrag!

Kies voor een passend abonnement

Het lijkt een open deur, maar heb je weleens gekeken of je abonnement wel bij je bel- en surfgedrag past? Bel je bijvoorbeeld vrijwel nooit, dan heb je niet zoveel aan onbeperkt bellen. Maak je juist wel veel gebruik van internet op je mobiel, dan wil je niet vast zitten aan een hele kleine databundel. Maak je die maandelijks (bijna) op, dan is het sowieso verstandig eens te kijken voor een grotere met meer GB. Kies kort gezegd niet voor de eerste de beste aantrekkelijke deal die je tegenkomt, maar bekijk eerst wat je nodig hebt en stem daar je keuze voor een specifiek abonnement op af.

Lees ook: Telefoon kwijt in huis? Zó vind je ‘m snel terug!

Toestel nog goed? Kies voor Sim Only

Heb je, net als ik, een vrij duur toestel aangeschaft dat nog prima zijn werk doet? Dan is het onnodig om over te stappen naar een abonnement waar je weer een nieuw toestel bij ‘krijgt’. Dat krijg je namelijk niet (was het maar zo’n feest!) maar de afbetaling daarvan zit gewoon in de abonnementsprijs verwerkt. Is je toestel nog goed, dan kun je beter kiezen voor een Sim Only-abonnement. Je betaalt dan echt alleen voor het bellen/sms’en en internetten. En je kunt je voorstellen dat je daarvoor maandelijks minder betaalt dan voor een vergelijkbaar abonnement mét toestel. Zorg er trouwens ook in het geval van Sim Only voor dat je kiest voor een passend abonnement, zoals ik hierboven uitleg.

Zeg eens eerlijk: hoe lang loopt jouw telefoonabonnement al?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.