GELDZAKEN

Gelukskorting met de HEMA Zorgverzekering *

5 december 2018

zorgverzekering

De maand december is aangebroken en daarmee nadert het einde van het jaar. Een mooi moment om je zorgverzekering eens onder de loep te nemen. Weet jij bijvoorbeeld al of je voor 2019 gaat overstappen naar een andere verzekeraar? Of dat je dingen gaat wijzigen in je huidige pakket? Ik heb me er nog niet heel uitgebreid in verdiept maar ontdekte wel dat er meer aanbieders van zorgverzekeringen zijn dan je denkt! Zo biedt mijn favoriete winkel HEMA ook een zorgverzekering aan. En nog een hele fijne ook!

Net als veel Nederlanders kom ik regelmatig bij HEMA. Het is een van die winkels waar ik liever fysiek shop dan online. Voor baby- en kinderspullen is het mijn vaste adres, maar ik koop er ook graag sokken en panty’s voor mezelf. Ik heb uiteraard een Meer HEMA Klantenpas, als ik foto’s laat afdrukken doe ik dat bij HEMA en als ik met mijn moeder in de stad ben drinken we er graag een kop koffie.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik denk aan HEMA dan denk ik aan ‘duidelijk’. Gewoon recht voor z’n raap en zonder poespas. Een tandenborstel kost er niet €0,99 maar gewoon €1,-. Maar wanneer ik denk aan een zorgverzekering, dan is ‘duidelijk’ nou juist niet het eerste woord wat in me opkomt. Ik vind zorgverzekeringen, of verzekeringen in het algemeen, namelijk helemaal niet zo duidelijk. Premies, voorwaarden, basis, aanvullend, eigen risico… Er zijn nogal wat zaken waarmee je te maken krijgt als je er eens voorzichtig in duikt.

Een zorgverzekering bij HEMA

Gelukkig heeft HEMA haar best gedaan om haar eigen zorgverzekering zo duidelijk en eenvoudig mogelijk in te richten. Zo heb je de basisverzekering (voor iedere Nederlander verplicht) met naar keuze een standaard of hoog eigen risico. Vervolgens kun je kiezen uit drie verschillende aanvullende verzekeringen en/of drie verschillende tandartsverzekeringen. Die zijn allen niet verplicht en dus optioneel. Kinderen tot en met 18 jaar zijn trouwens gratis meeverzekerd. Wil je weten wat voor jouw situatie de beste combinatie is, dan kun je gebruikmaken van de speciale pakketwijzer. Handig! En het leuke nieuws als je net als ik fan bent: met de HEMA zorgverzekering krijg je een jaar lang 10% Gelukskorting bij HEMA. Hoe tof is dat?! De spulletjes die je toch altijd al bij HEMA kocht krijg je nu dus gewoon voor minder. Een jaar lang! Je neemt gewoon je zorgpas mee naar de winkel, laat ‘m scannen en er gaat 10% van het te betalen bedrag af. Easy as that!

Overstappen van zorgverzekering

Als het goed is heb je van je huidige zorgverzekeraar informatie ontvangen over de inhoud van de zorgverzekering in 2019. Neem dit goed door, want verzekeraars zijn vrij dingen te veranderen en ook de premie kan aangepast zijn. Bevalt de zorgverzekering niet (meer), dan kun je overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Dit is makkelijker dan je denkt. Je sluit gewoon een nieuwe zorgverzekering af. Meestal is het een kwestie van een telefoontje plegen of kun je het zelfs geheel online doen. De nieuwe zorgverzekeraar zegt vervolgens je oude zorgverzekering op.

Weet jij al of je voor komend jaar gaat overstappen van zorgverzekering? En was jij bekend met de HEMA zorgverzekering?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met HEMA.

Afbeelding zorgverzekering afkomstig van Shutterstock.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.