GELDZAKEN OUDERSCHAP

Deze 5 dingen zijn voordeliger als gezin! *

23 augustus 2023

Het runnen van een gezin met kinderen kost geld. Best veel geld. Natuurlijk spendeer je met liefde geld aan je kinderen en je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Het hangt natuurlijk af van je levensstijl en behoeftes hoeveel je daadwerkelijk kwijt bent. Maar wist je dat je als gezin ook juist kunt profiteren van financiële voordelen? Je moet er misschien wel even naar zoeken, maar ze zijn er zeker. In deze blog heb ik er een aantal voor je op een rij gezet.

Lekker bellen

Wist je dat je als gezin veel voordeliger uit kan zijn als het gaat om een mobiel telefoonabonnement? De kunst is om met zijn allen bij dezelfde provider een abonnement af te sluiten. Nu kan het per provider nog wel verschillen of je hier voordeel uithaalt, maar dit sim only abonnement is er een goed voorbeeld van. Je kunt aangeven hoeveel data je nodig hebt, hoe lang je de looptijd wilt maar ook of er al andere gezinsleden een abonnement hebben. Dit scheelt aanzienlijk in de prijs. Ze noemen dit het zogenaamde ‘Tele2 Klantvoordeel’. Het voordeel kan oplopen tot € 5,- per abonnement per maand.

Samen sporten

Als gezin kun je ook flink wat geld besparen door samen sporten. Wanneer je jonge kinderen hebt is samen naar de sportschool gaan wellicht niet mogelijk, maar samen een abonnement afsluiten vaak wel. Dit zorgt er niet alleen voor dat je voordeel hebt, maar ook zeker dat je elkaar motiveert. Het verschil bij een gezinsabonnement tikt behoorlijk aan, zeker wanneer op een gegeven moment kinderen ook lid worden. Volwassenen kunnen gebruikmaken van de sportschool en kinderen kunnen op jonge leeftijd al aansluiten als zij bijvoorbeeld toe zijn aan het volgen van zwemlessen.

Verzekeren

Dan is er nog de verzekeringen. Er zijn verschillende mogelijkheden om korting te krijgen op verzekeringen, maar een gezamenlijke zorgverzekering afsluiten bij dezelfde maatschappij kan al een behoorlijk voordeel opleveren. Ook meerdere verzekeringen onderbrengen bij dezelfde maatschappij kan een flink verschil maken. Verzekeringen zijn niet de leukste dingen om geld aan uit te geven, maar veel ervan zijn wel nodig of aan te raden. Sluit ze dus zeker af en doe dat als het even kan als gezin!

Series kijken

Deze kennen veel mensen, maar hoort ook zeker in het rijtje: de gezamenlijke abonnementen op streamingdiensten. Onlangs zijn de tarieven bij bijvoorbeeld Netflix wel verhoogd, maar nog steeds is het gezamenlijk gebruikmaken van streamingdiensten iets dat je behoorlijk veel voordeel kan opleveren. Vaak is zelfs delen met anderen buiten je eigen gezin mogelijk.

Samen sparen

Er zijn ook veel spaarprogramma’s waar je punten samen kunt sparen of in ieder geval aan elkaar kunt doneren. Het is dan ook aan te raden om deze programma’s individueel zeker te sparen. Zo kun je bijvoorbeeld Airmiles overdragen en koppelen, maar ook bij vliegmaatschappijen kun je vaak samen sparen. Ook IKEA heeft natuurlijk hun family voordeel. Allemaal voorbeelden van programma’s waarbij het sneller gaat en meer oplevert als je het gezellig samen doet.

Kortom: profiteer als gezin van zoveel mogelijk financiële voordelen. Deel abonnementen en check altijd even of je recht hebt op extra korting of een lager tarief als je je als gezin registreert. Dat gaat je bankrekening leuk vinden!

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.