GELDZAKEN

De voordelen van het privé leasen van occasions *

24 maart 2023

De kans is groot dat je al wel wist dat je tegenwoordig nieuwe auto’s particulier kunt leasen. Maar wist je ook dat het mogelijk is om occasions privé te leasen? Dit is ideaal als je geen ondernemer bent maar toch een leasecontract wilt afsluiten voor een tweedehandsauto. Je kunt zo’n overeenkomst ondertekenen met behulp van ‘Private lease used’, op de site van dit bedrijf vind je occasions die als leaseauto’s aangeboden worden. Als je deze optie overweegt als je een nieuwe auto nodig hebt, wil je uiteraard graag weten wat de voordelen zijn van het privé leasen van een occasion. In dit artikel lees je hier meer over.

Jonge auto

Als je kiest voor een occasion privé leasen via Privateleaseused.nl rijd je dus niet in een gloednieuwe auto. Hoewel sommige mensen denken dat dit een nadeel is, hoeft dit helemaal niet zo te zijn. De leaseauto is natuurlijk niet helemaal nieuw, maar het voertuig is ook niet tientallen jaren oud met honderdduizenden kilometers op de teller. De aangeboden occasions zijn relatief jong, ze zijn bijvoorbeeld nog maar een jaar gebruikt. Je rijdt dan dus eigenlijk alsnog in een nagenoeg nieuwe auto, maar bespaart geld doordat het voertuig niet gloednieuw is. Want een nieuwe auto leasen is veel duurder dan het leasen van een jonge occasion!

All-in maandbedrag

Je betaalt bij het leasen van zowel nieuwe als tweedehandsauto’s een all-in maandbedrag. Dit houdt in dat je elke maand precies weet wat je aan de leasemaatschappij moet betalen. Bij een gebruikte occasion leasen via Private lease used bestaat dit bedrag onder andere uit een all-risk autoverzekering, afschrijving, onderhoud, banden, APK en reparaties. Met andere woorden: je hoeft zelf alleen nog de brandstof te betalen. Het is trouwens ook goed om te weten dat je bij een jonge occasion niet de initiële afschrijving betaalt, wat wel het geval is bij een nieuwe auto. Je hoeft bovendien niets neer te leggen voor extra opties, aangezien een tweedehands leaseauto ‘kant en klaar’ is.

Schadevrije jaren

Veel autobestuurders vinden het belangrijk om schadevrije jaren op te bouwen. Hiermee besparen ze immers geld op hun autoverzekering. Ze zijn daarom huiverig als het op het leasen van auto’s aankomt. Gelukkig vormt dit bij Private lease used geen enkel probleem. Deze leasemaatschappij neemt namelijk je schadevrije jaren over, terwijl je tijdens de looptijd van je leasecontract ook nog eens schadevrije jaren opbouwt. Nóg een reden dus waarom het privé leasen van een occasion een aanrader is.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.