GELDZAKEN SPEELGOED

De Speelgoedbank – Want elk kind heeft het recht om te spelen

13 januari 2017

speelgoedbank

Het buurtkrantje viel op de mat en wilde ik ongelezen bij het oud papier leggen. Tot mijn oog viel op een artikeltje over de opening van een speelgoedbank in mijn regio. Die verstrekt gratis speelgoed aan mensen die weinig te besteden hebben. Een mooi initiatief als je het mij vraagt en daarom dus dit blogje.

Het initiatief waar ik over las in het krantje heet Speelcadeau en is voor de regio Eindhoven. Speelcadeau heeft tot doel het doorgeven van goed, herbruikbaar speelgoed aan kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Het speelgoed wordt ingezameld bij particulieren die hierover via verschillende wegen (scholen, verenigingen, website) geïnformeerd worden.

Om in aanmerking te komen voor speelgoed via Speelcadeau heb je een verwijzing nodig van een maatschappelijk hulpverlener of instantie. Twee keer per jaar is er dan de mogelijkheid speelgoed op te komen halen in de winkel, die volledig draait op vrijwilligers.

Speelgoed doneren

Ik vind het heel goed dat er zoiets bestaat en besteed er daarom graag aandacht aan op mijn blog. Voor ons is het misschien normaal om speelgoed te kunnen kopen voor onze kinderen, maar ik weet dat er genoeg gezinnen zijn voor wie dit helemaal niet zo vanzelfsprekend is. En wat mij betreft heeft elk kind het recht op (voldoende) speelgoed.

Aangezien de speelgoedcollectie hier in huis de komende jaren alleen maar zal groeien, ben ik van plan het speelgoed dat we niet meer gebruiken en niet willen verkopen of weggeven aan bekenden, te doneren aan de speelgoedbank. Het geeft mij een goed gevoel te weten dat het dan terechtkomt bij de gezinnen die het het hardst nodig hebben.

Lees ook: Dit is het favoriete speelgoed van mijn kleuter

Speelgoedbank per regio

Ben je benieuwd of je bij jou in de buurt speelgoed kunt inleveren of denk je voor speelgoed in aanmerking te komen? Kijk dan even in onderstaande lijst.

Speelgoedbank Amersfoort

Speelgoedbank Amsterdam

Speelgoedbank De Meern

Speelgoedbank Den Bosch

Speelgoedbank Eindhoven

Speelgoedbank Friesland

Speelgoedbank Rotterdam

Speelgoedbank Wageningen

Speelgoedbank Zuid-Limburg

Ken jij een speelgoedinzamelpunt dat nog niet in dit rijtje voorkomt? Laat het me even weten, dan zet ik hem erbij!

Wat vind jij ervan dat er zoiets bestaat als de speelgoedbank?

De uitgelichte afbeelding is afkomstig van Shutterstock.

4 Comments

 • Reply Essma 13 januari 2017 at 08:26

  Ik vind het heel goed dat er zoiets is. Hier in Frankfurt hebben we ook al veel gedoneerd via de Kindergarten waar mijn dochter zat. Zij waren een van de verzamelpunten. Er komt dan periodiek een firma die alles ophaalt en naar tehuizen, vluchtelingen en ziekenhuizen bracht. Ik ondersteun dit soort acties graag. Ophelia betrekken we er dan ook nauw bij…dat ze maar zo vroeg mogelijk leert dat niet elk kind zoveel geluk heeft als zij.

  • Reply Monique 13 januari 2017 at 16:24

   Ik ga Lise er inderdaad ook bij betrekken en haar uitleggen dat het speelgoed waar zij niet meer speelt naar kindjes gaat die het heel goed kunnen gebruiken en niet zoveel hebben als zij. Inderdaad goed om ze daar jong al bewust van te maken.

 • Reply Nicole @ Everyday-Life.nl 13 januari 2017 at 12:38

  Ik heb momenteel tassen speelgoed en zoek een goed doel om het te doneren. Helaas is er niet zoiets in onze stad.

  • Reply Monique 13 januari 2017 at 16:23

   Ah dat is jammer. Maar super goed dat je het wilt doneren. Hier moet alles nog worden uitgezocht. Een hele klus ben ik bang!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.