GELDZAKEN

Besparen op je telefoonrekening doe je zo *

29 november 2018

telefoonrekening besparen

Geld kun je maar één keer uitgeven. ‘Ja Moon, dat snappen wij ook wel!’ Oké, maar sta je er dan ook bij stil dat er kosten zijn waar je misschien op kunt besparen? Waardoor je dat geld vervolgens weer uit kunt geven aan leukere dingen? Denk bijvoorbeeld eens aan je telefoonrekening. In deze toch wel dure tijd van het jaar heb ik vijf tips hoe je op je telefoonrekening kunt besparen.

Tips om op je telefoonrekening te besparen

1 Duik in je bestaande abonnement

De belangrijkste tip die ik kan geven is om eens in je bestaande telefoonabonnement te duiken. Ikzelf had tot een jaar geleden een sterk verouderd abonnement. Ik keek er niet naar om en betaalde netjes elke maand het bedrag. Tot ik besloot eens te gaan vergelijken en erachter kwam dat ik al lang over had moeten stappen. Ik kon bij een andere provider een veel grotere databundel en onbeperkt bellen krijgen tegen een lager tarief!

2 Kies voor Sim-Only

De meeste mensen met een smartphone betalen per maand hetzelfde bedrag. Misschien heb je een abonnement dat je jaren geleden ooit hebt afgesloten, bijvoorbeeld in combinatie met een nieuwe telefoon, en is het veel voordeliger om over te stappen naar bijvoorbeeld een Sim-Only abonnement. Toevallig weet ik dat de Sim-Only van Telfort erg scherp geprijsd is. Zorg er in elk geval voor dat de Sim-Only zo goed mogelijk aansluit bij wat jij nodig hebt op basis van je telefoongebruik. Hoe? Via een app op je smartphone kun je vaak inzicht krijgen in de minuten die je per maand belt en de mb’s die je maandelijks opmaakt tijdens het surfen op je smartphone.

3 Maak zoveel mogelijk gebruik van Wifi

Ik heb een vrij grote databundel, maar in normale weken als ik veel thuis werk maak ik daar niet veel gebruik van. Mijn telefoon is dan namelijk verbonden met ons Wifi-netwerk. Misschien kun jij op je werk ook wel gebruikmaken van (gratis) Wifi. Ook op veel openbare plekken log je tegenwoordig eenvoudig in op Wifi. Je beperkt daarmee het gebruik van de 3G- of 4G-verbinding op je telefoon en uiteindelijk ook de kans dat je over je datalimiet heen gaat en met hogere kosten te maken krijgt. Wel is het belangrijk om te checken of het Wifi-netwerk waarop je inlogt te vertrouwen is. Zelf maak ik geen gebruik van openbare Wifi-netwerken waarop je niet hoeft in te loggen. In zo’n geval gebruik ik dus gewoon de databundel van mijn smartphone.

Lees ook: Besparen is leuk – 3 handige tips!

4 Kies een telefoon die bij je past

Vind jij het belangrijk om altijd het nieuwste toestel te hebben? Of vind je het allang prima als je telefoon nog doet wat jij van hem vraagt, ook al is hij misschien al een paar jaar oud? In dat tweede geval ben je natuurlijk stukken voordeliger uit. En ben je dan toch toe aan een nieuwe telefoon, vergelijk de toestellen die worden aangeboden dan eerst goed voor je een keus maakt. Zo zijn er binnen bijvoorbeeld Samsung telefoons enorme verschillen in wat de toestellen kunnen. Natuurlijk met grote prijsverschillen tot gevolg. Ga dus na wat jij belangrijk vindt aan een smartphone en zoek vervolgens het toestel wat het dichtst bij je wensen in de buurt komt. Ik heb bijvoorbeeld een wat duurder toestel gekozen met een goede camera, omdat ik die voor mijn werk veel gebruik.

5 Check je telefoonkosten in het buitenland

Ga je regelmatig naar het buitenland op vakantie of kom je bijvoorbeeld voor je werk regelmatig over de grens? Controleer dan hoe het zit met jouw telefoonabonnement in het buitenland. Is het bijvoorbeeld handig om een speciale buitenlandbundel af te sluiten, of staat je provider bellen en internetten in het buitenland toe binnen je standaard bundel? In dat tweede geval kun je binnen de instellingen op je telefoon de mobiele verbindingen aan laten staan. Let wel altijd goed op dat je de bel- en datalimiet niet overschrijdt. Zet ‘dataroaming’ in het buitenland altijd uit. Dit vind je ook binnen de instellingen van je telefoon. Je voorkomt hiermee onverwachte en hoge kosten.

Heb jij naar jouw idee voldoende inzicht in je telefoonrekening?

Afbeelding smartphone is afkomstig van Shutterstock.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Telfort.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.