GELDZAKEN WONEN

Badkamer verbouwen? Hier zijn 3 handige tips! *

12 september 2022

Door zelf je badkamer te verbouwen kun je veel geld besparen. De uurlonen van een tegelzetter of installateur worden namelijk op ongeveer veertig euro geschat. De badkamer zelf aanpakken scheelt je dus al snel een hoop geld. Je kunt het sanitair bovendien bij goedkopere winkels inkopen. Hoe maak je zelf een ontwerp voor de nieuwe badkamer? En hoe pak je de verbouwing aan? In welke gevallen kan het verstandig zijn om professionals in te huren? Je leest het in deze blog.

Ontwerp de nieuwe badkamer

Alles begint met een ontwerp. Via internet zijn hier verschillende tools voor te vinden. Zo is er de 3D-badkamertool van Baden Plus. Dit is een gemakkelijk programma dat je gebruikt door de afmetingen van de badkamer in te voeren en daarna het sanitair op de gewenste plek te plaatsen. Een voordeel is dat je het ontwerp kunt opslaan en daarna het sanitair eenvoudig op andere plekken kunt zetten. Zo kan je verschillende ontwerpen maken en uitproberen. Je kunt natuurlijk ook gewoon een ontwerp maken op papier. Neem ruitjespapier en kijk goed wat de schaal wordt voor de afmetingen. Dit kan lastig zijn, omdat dit in precieze verhouding moet staan met de daadwerkelijke afmetingen. Dit moet je zelf goed berekenen. Let op dat je dit nauwkeurig doet, want andersen kan het zomaar zijn dat het niet past als je de badkamer echt gaat verbouwen. Maak ook een overzicht van het kostenplaatje. Wat wil je uitgeven aan de verbouwing? Zijn er toch professionals nodig of kan je alles zelf?

Zelf de badkamer verbouwen

Nadat je het ontwerp hebt gemaakt, is het tijd om de oude badkamer eruit te slopen. Dit wordt vaak als een van de leukste onderdelen van het hele proces beschouwd. Let op dat je het slopen wel nauwkeurig doet, want slopen is niet alleen zomaar de hamer gebruiken en iets kapot maken. Een verkeerde beweging kan ervoor zorgen dat je een leiding raakt en alsnog een professional moet inschakelen om de boel te herstellen. Dan kan je alsnog die loodgieter in Tilburg bellen, terwijl je dit geld niet begroot hebt.

Professionals inhuren

Als je zelf je badkamer wilt verbouwen moet je wel een beetje handig zijn. De kans is namelijk groot dat je ook leidingen moet verleggen en elektra moet verplaatsen. Vrees je dat je het toch niet alleen aandurft, zorg dan dat je op tijd een professional inhuurt. Woon je in de Randstad? Dan kan je bijvoorbeeld een elektricien in Rotterdam bellen om elektra te verplaatsen. Deze vakmannen zijn meestal erg druk, dus zorg dat je een goede planning maakt en ze op tijd inschakelt.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.