GELDZAKEN

Deze 6 producten koop ik altijd in de aanbieding

26 april 2017

portemonnee

Ik heb er helemaal geen moeite mee geld uit te geven, maar probeer wel altijd zo efficiënt mogelijk met geld om te springen. Huishoudelijke spulletjes die vrij prijzig zijn koop ik daarom het liefst in de aanbieding. Waarom zou je er immers meer voor betalen als ze zo nu en dan een stuk goedkoper zijn en ze toch niet bederven? Ik ben benieuwd of ik mijn lijstje straks kan aanvullen met jullie tips. Welke producten koop ik altijd in de aanbieding?

Luiers

Met stip op nummer 1 staan luiers. Het is zo makkelijk om bij het boodschappen doen een pak luiers in je wagentje te gooien, maar ook zo zonde! Drogisterijen als Kruidvat en Etos hebben regelmatig goede aanbiedingen, maar wat wij tegenwoordig het liefst doen is luiers online bestellen. Bij Bol.com en Wehkamp kun je Pampers maandboxen bestellen. Omgerekend betaal je dan echt een stuk minder per luier, dan wanneer je een los pak koopt dat niet in de aanbieding is. Bovendien wordt die box de volgende dag netjes (gratis!) bij je thuisbezorgd. Wat wil je nog meer…

Tandenborstels

M en ik gebruiken beide een elektrische tandenborstel. Hij van Oral B en ik van Philips. De opzetborsteltjes moet je regelmatig vervangen, maar zijn schrikbarend duur (vind ik dan…). Zo nu en dan zijn ze in de aanbieding bij de drogist. Zo kocht M laatst twee 3-packs borsteltjes bij DA voor een prikkie. Hij had er eerst eentje in zijn handen toen de verkoopster zei dat ze er nog eentje had liggen. Die ging dus ook mooi mee naar huis. Ze liggen in het badkamerkastje en zodra het nodig is pakken we een nieuw borsteltje uit de voorraad.

Tandpasta

Nu is tandpasta niet extreem duur, maar wij gebruiken wel het liefst die van Sensodyne of Zendium en die zijn dan net weer een tikkie duurder dan veel andere merken. Bij Kruidvat kun je regelmatig een 2- of 3-pack kopen. Kun je gelijk weer een hele tijd vooruit en tandpasta bederft niet snel, mits je de tube netjes dicht laat natuurlijk.

Vaatwasblokjes

Je hebt extreem dure en wat goedkopere, maar wij zijn toch wel fan van de alles-in-1 blokjes. Welk merk het dan is maakt nog niet eens zoveel uit. We kijken gewoon waar de pakken in de aanbieding zijn en slaan dan meteen een voorraadje in.

Verzorgingsproducten

Er zijn van die verzorgingsproducten die tot je vaste routine behoren en je dus telkens opnieuw koopt als ze op zijn. Klopt, toch? Nou, waarom zou je daar niet een klein voorraadje van aanleggen als er een actie geldt? Zo zijn mascara’s regelmatig in de aanbieding als je ze per twee koopt, kun je dag- en nachtcrème voor een fijn prijsje scoren en ook shampoo en conditioner kun je prima voor minder geld inslaan. Door dat voorraadje voorkom je ook nog eens dat je opeens zonder komt te zitten omdat je product op is.

Wasmiddel

Ik ben fan van Robijn. Maar Robijn is niet goedkoop, dat weten we allemaal. Daarom koop ik mijn wasmiddel dus echt alleen maar als het in de aanbieding is. En vaak wacht ik ook nog tot er een actie is waarbij je twee flessen haalt en er maar één hoeft te betalen. Met 50% korting is het namelijk opeens wel prima te betalen. Van wasmiddel en wasverzachter kun je ook prima een voorraadje aanleggen. Wij gebruiken speciaal wasmiddel voor de gekleurde, zwarte en witte was en er staan altijd wel een paar verschillende soorten wasverzachter bij zodat ik per wasje kan kiezen.

Tip!

Om erachter te komen of je nu echt wel zo goedkoop uit bent kun je kijken naar de prijs per eenheid. Die staat in de supermarkt meestal op het prijskaartje vermeld. Bijvoorbeeld de prijs per luier of per liter wasmiddel (dit moet je dan meestal dus nog wel omrekenen als het geen literfles is!). Staat het er niet bij dan kun je het zelf berekenen. Je neemt dan bijvoorbeeld in het geval van de luiers de totaalprijs, zeg €9,99 en deelt die door het aantal luiers in de verpakking, bijvoorbeeld 64. Dan kom je op een prijs per luier van €0,16. Het klinkt misschien wat overdreven, maar door de aantallen luiers per pak te variëren kan de fabrikant het doen lijken of ze heel voordelig zijn, terwijl dat dus niet het geval is. Altijd goed om hier eventjes naar te kijken dus.

Welke producten koop jij altijd in de aanbieding?

7 Comments

 • Reply Nicole 26 april 2017 at 12:25

  Ik koop al die dingen die jij opnoemt ook altijd in de aanbieding! Net als haarlak! Ik gebruik redelijk dure maar vaak bij de kruidvat een 1+1 aanbieding.. dan gaan er wel een paar mee gelijk! Ik kreeg een tijdje terug van mijn moeder de tip om de opzetborstels gewoon bij de action te halen voor je tandenborstel.. ik was wat kritisch eerst maar ze passen er goed op en ze werken prima! Scheelt heel veel met de originele!

 • Reply Leonie van Mil 26 april 2017 at 12:35

  Luiers, wasmiddel, tandpasta en shampoo koop ik ook altijd in de aanbieding. Sommige dingen hoef je gewoon echt niet de volle prijs voor te betalen. Ze zijn altijd wel ergens in de aanbieding. Super fijn 🙂

 • Reply Sabrina 26 april 2017 at 16:59

  Oh ja hier ook. Ik heb zo veel reserve dat ik wel enkele maanden/jaren toe kom oeps 🙂

 • Reply Jacqueline 26 april 2017 at 21:46

  Ik heb een dure smaak wat dagcrème betreft en die koop ik dus ook alleen als die in de aanbieding is bij de drogist. Nu is die toevallig bijna op, dus hopelijk komt er weer een actie aan.

 • Reply Nicole @ Everyday-Life.nl 27 april 2017 at 16:24

  Luiers en billendoekjes! bestel gelijk een paar dozen bij bol als ze weer in de aanbieding zijn!

 • Reply Angelique 27 april 2017 at 17:13

  Wcpapier! Wij kopen eens in de 3 maanden wcpapier van die achterlijk grote verpakkingen voor 10 euro. Maar daar doen we wel enorm lang mee. Ook shampoo en conditioners kopen we in de aanbieding. Scheelt toch!

 • Reply Jessica 30 april 2017 at 20:12

  Ik zag tandenborstel staan en toen dacht ik, hoezo dan die zijn toch niet zo duur? haha, maar inderdaad een elektrische tandenborstel is een stuk duurder! Wasmiddel dat is echt een ding om in de aanbieding te kopen. Of wat denk je van kip? Wij eten die heel vaak. Als het in de aanbieding is kopen wij dit en vriezen we het in.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.