GELDZAKEN

5 goede redenen om online je aankopen te doen *

28 februari 2018

Online winkelen, tegenwoordig doet iedereen dat weleens. De een doet het nog maar heel af en toe, terwijl de ander bijna alles via internet bestelt. Ik hoor bij het groepje dat steeds meer online shopt. Gewoon, omdat ik het super handig vind en het me naast een hoop tijd vaak ook nog eens geld bespaart. Nog niet overtuigd? Ik geef 5 goede redenen om vooraan online je aankopen te doen.

1 Online winkels zijn 24/7 open

Uit onderzoeken komt keer op keer naar voren dat mensen graag online winkelen omdat het op elk moment van de dag mogelijk is. Bovendien hoef je er niet eens de deur voor uit, maar doe je het gewoon vanuit je luie stoel. Of je bed zelfs. Ik winkel vaak online, maar koop niet eens altijd wat. Soms wil ik alleen even kijken welke nieuwe collecties bepaalde merken hebben, of even snel vergelijken waar een product het voordeligst is. Een soort online windowshoppen dus, want dat kan ook prima vanuit je luie stoel!

2 Je vindt snel en eenvoudig de juiste prijs

Je kent het vast. Je hebt iets nodig of wilt iets gewoon heel graag hebben. Maar je weet ook dat er vast meer dan één winkel is waar je het kunt kopen. En dat die diverse winkels vast niet allemaal precies dezelfde prijs hanteren. In de stad zul je dan al die winkels stuk voor stuk langs moeten om goed te kunnen vergelijken. Online heb je de prijzen zo bij elkaar verzameld en zie je in een oogopslag waar je het voordeligst uit bent. Vergeet trouwens geen rekening te houden met eventuele verzendkosten. Die moet je er indien van toepassing natuurlijk wel bij rekenen.

3 Vaak betaal je stukken minder dan in een gewone winkel

In veel gevallen betaal je online dezelfde prijs als wanneer je het item in een stenen winkel zou kopen. Maar er zijn voorbeelden van sites waar je profiteert van enorm hoge kortingen. Natuurlijk zijn er de bekende websites waar je tweedehands voor fijne prijsjes spullen kunt kopen en verkopen. Maar ken je HelloSpecial al? Op deze veilingsite koop je producten via een online veiling waarbij iedereen met één klik direct kan bieden. Dat maakt de site erg gemakkelijk om te gebruiken. Lang wachten is ook niet nodig. Elke veiling start bij 1 euro en duurt nog geen 30 seconden.

4 Bezorgen en retourneren is steeds vaker gratis

Een reden waarom ik voorheen uiteindelijk toch liever naar een fysieke winkel ging om mijn nieuwe kleding, schoenen of andere producten te kopen waren de extra kosten die er bij online bestellen bij kwamen. Het aantal websites dat gratis bezorging aanbood was tot voor kort nog niet zo heel groot en vaak moest je dan bovendien eerst aan een bepaald drempelbedrag komen. Ook retourneren moet voor mij niet te ingewikkeld zijn. Ik wil iets gewoon terug kunnen sturen als het niet aan mijn verwachtingen voldoet. En als ik toch de stad in moet vind ik het soms ook wel fijn als ik het in de winkel kan terugbrengen. Maar er moeten vooral geen extra kosten bij komen kijken. Gelukkig is dat bij steeds meer webwinkels het geval en is zowel bezorgen als retourneren kosteloos.

5 Betalen kan snel en veilig

In een winkel let je er op dat mensen niet kunnen zien welke pincode je intypt als je een aankoop afrekent. Maar ook online is veiligheid natuurlijk heel belangrijk. Gelukkig zijn er tegenwoordig diverse online betaalmethoden waaruit je kunt kiezen die stuk voor stuk veilig zijn. Denk aan iDeal en PayPal. Als je met PayPal betaalt en je besluit het item uiteindelijk terug te sturen, wordt het bedrag op je PayPal-account teruggestort. Ik vind dat zelf niet vervelend, want ik kies regelmatig voor deze wijze van betalen. Maar volgens mij kun je als je dat echt wilt het bedrag van je PayPal-account vrij eenvoudig overzetten naar je bankrekening. Oh en hopelijk is dit overbodig, maar je moet zelf natuurlijk altijd alert zijn of je met een betrouwbare website te maken hebt voor je een betaling uitvoert.

Nu ben ik wel benieuwd hoe vaak jullie online shoppen. Elke dag? Wekelijks? Of hoor jij bij het groepje mensen dat toch nog het liefst naar een stenen winkel gaat en slechts bij hoge uitzondering via internet winkelt?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.