TECHNOLOGIE

Welke smartphone heeft de beste camera? *

21 januari 2020
foto's maken met smartphone

‘Het gaat mij er vooral om dat de camera een beetje goed is’, vertelde ik een vriend toen ik hem uitlegde op zoek te zijn naar een nieuwe smartphone. Beroepsdeformatie? Misschien een beetje. Want waar mensen een paar jaar geleden nog een digitale camera meenamen als ze van plan waren foto’s te maken, zie je tegenwoordig dat steeds vaker de smartphone wordt gebruikt. Echt niet alleen door bloggers 😉 Dat komt natuurlijk ook doordat de camera’s op smartphones steeds beter worden. Mensen zijn door die verschuiving steeds hogere eisen gaan stellen aan een smartphonecamera. Welke smartphone zou je nu moeten kopen als je op zoek bent naar het exemplaar met de beste camera?

iPhone

Zelf heb ik een iPhone 8 plus die, toen ik hem aanschafte, als een van de beste toestellen uit de bus kwam wat camera betreft. Inmiddels zijn er alweer een hoop nieuwe iPhones gelanceerd, waaronder de iPhone X, de iPhone Xs Max en de iPhone 11 (Pro). Deze hebben allemaal een betere camera dan mijn toestel, waarbij de laatste eruit springt met een geavanceerd triple camerasysteem met groothoek, ultragroothoek en telelens. Het toestel maakt betere foto’s bij weinig licht, met natuurlijkere kleuren en heeft een snelle focus. Het is dat mijn iPhone 8 plus nog in prima staat is, maar als ik zie wat voor prachtige plaatjes de nieuwste iPhone produceert ga ik bijna overstag…

Huawei

Niet lang na de introductie van de Huawei P20 kwamen de Huawei P30 en P30 Pro op de markt. Vooral de P30 Pro heeft een dijk van een camera. Deze is uitgerust met zogenaamde Leica periscoop lenzen waarmee je zonder kwaliteitsverlies redelijk ver optisch kunt inzoomen. M heeft dit toestel en is er erg tevreden over. Ik vind vooral de heldere kleuren en de fantastische portretfunctie grote pluspunten aan dit toestel. Ook de Huawei Mate 20 Pro gooit hoge ogen als het om de camera gaat. Het toestel is voorzien van een nieuwe Triple Leica Camera. Vooral bij weinig licht zijn de prestaties enorm hoog. Dit toestel is ook zeer geschikt voor landschapsfoto’s en macro-opnames.

Samsung

Van het merk Samsung is het de Samsung Galaxy S10+ die er op dit moment uitspringt. Dit toestel heeft een 5-camerasysteem. Drie camera’s aan de achterzijde en twee camera’s aan de voorzijde van het toestel. Aan de achterzijde bevinden zich een nieuwe generatie 16-MP Ultra Wide Camera, 12-MP Wide-angle Camera en Telephoto Camera. De camera’s aan de voorzijde beschikken over een selfie- en dieptestand waardoor je prachtige portretfoto’s kunt maken.

HTC

Het merk HTC is volgens mij wat minder bekend, maar heeft wel een smartphone in het assortiment met een hele goede camera. Het gaat om de HTC U12+, die twee hele goede camera’s aan zowel de voor- als achterzijde van het toestel heeft. Ook kun je er 4K video’s mee opnemen.

Gebruik jij de camera van je smartphone veel, of kies je toch voor een aparte (digitale) camera als je iets wilt fotograferen?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.