TECHNOLOGIE

Waarom een printer thuis nog niet mag ontbreken *

26 juli 2021

Het afgelopen anderhalf jaar heeft het leven op zijn kop gestaan. Zorgen om je eigen gezondheid en die van anderen. Werk dat door corona of de maatregelen op een lager pitje kwam te staan, of zelfs helemaal stopte. Kinderen die tijdens de lockdowns opeens thuis kwamen te zitten. Niet gek dat bij veel mensen de stress toesloeg. Hoe ze hiermee omgingen verschilde wel. Sommigen bleven maar spullen online bestellen om hun gedachten af te leiden. Anderen pasten een alternatieve strategie toe: eindelijk eens tijd om je huis goed op te ruimen. Ontspullen en opruimen zorgt voor ruimte en ontspanning. Wat bij velen misschien op de shortlist stond om weg te doen, maar juist toch erg handig is gebleken? De printer!

Papier zeker nog niet overbodig

“We leven toch in een digitaal tijdperk? Papier, wie doet daar nou nog iets mee als je een smartphone, tablet of computer hebt?” Dit is zeker geen nieuwe idee. Het Amerikaanse magazine Business Week verklaarde bijna vijftig jaar geleden papier al zowat dood. Onterecht, want papier speelt zelfs vandaag de dag nog een belangrijke rol naast digitale media. Hoewel veel mensen die grondig gaan opruimen erover nadenken hun printer weg te doen, lijkt dit toch onverstandig. Zorg overigens wel voor voldoende voorraad van benodigdheden, zoals papier en inktcartridges voor HP bijvoorbeeld als je printer van dit merk is. Of bestel bijvoorbeeld HP Envy 4500 inkt snel en gemakkelijk online. Hieronder lees je waarom je de printer beter niet weg doet…

1 Essentieel in thuiskantoor

Uit onderzoek is gebleken dat informatie op papier lezen diverse voordelen heeft. Zo lezen mensen geconcentreerder en slaan ze minder snel een zin of zelfs een hele paragraaf over. Ook heeft een gedrukte tekst een veel duidelijkere en zichtbaardere opbouw. Dit helpt bij het opslaan en verwerken van de informatie. Tekst op papier wordt bovendien ook beter onthouden dan een digitale tekst.

Zeker nu we door corona veel thuis zijn gaan werken en dit ook in de toekomst zal blijven gebeuren, mag een printer in je thuiskantoor niet ontbreken. Een tekst of voorstel corrigeren of aanvullen? Bij veel mensen gaat de voorkeur toch uit naar een geprinte versie van de tekst, zodat ze er met een pen opmerkingen bij kunnen krabbelen. Helemaal ideaal voor je werk is overigens een all-in-one-printer, zodat je er ook mee kunt scannen en kopiëren.

2 Kleurplaten printen voor de kinderen of jezelf

Heb jij ook wel eens met je handen in het haar gezeten toen je kinderen vanwege de schoolsluiting thuis waren? “Ma-ham, we willen kleuren!” En dan zul je net zien dat alle kleurplaten al ingekleurd zijn en er geen leeg blaadje meer in het schetsboek te vinden is. De winkels zijn dicht en een kleurboek online bestellen kan wel maar is niet meteen in huis en is gezien de verzendkosten ook een beetje zonde. Heb je een printer in huis? Online zijn er tal van websites waarop je kleurplaten kunt downloaden, die je gewoon zelf kunt printen.

Ook voor volwassenen zijn er trouwens kleurplaten die je kunt downloaden. Knutselen en kleuren is immers zeker niet alleen voor kinderen of senioren. Juist in tijden van onzekerheid vinden veel mensen het fijn om met tastbare zaken bezig te zijn. Je zinnen even te verzetten van de dagelijkse nare nieuwsberichten en je creativiteit de vrije loop te laten. Leuk voor volwassenen zijn bijvoorbeeld mandala’s die ook nog eens de innerlijke rust bevorderen. En wist je al dat je ook aan de slag kunt met tekeningen, schilderijen of prenten die door musea in zwart-wit online ter beschikking zijn gesteld?

Ontspullen is goed, en voor veel mensen ook echt nodig in het tijdperk waarin alles lijkt te draaien om consumeren. Denk echt er wel goed na over wat je echt niet meer nodig denkt te hebben. Zelfs een apparaat als een printer komt in dit digitale tijdperk nog goed van pas!

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.