TECHNOLOGIE

Vero – de nieuwe social media app

27 februari 2018

Als mijn oog ergens op valt wat ik tof vindt wil ik het meteen uitproberen. Zo ging dat ook toen ik gisteren een berichtje over de nieuwe social media app Vero tegenkwam. Ik installeerde de app, maakte een account aan en ben nu druk bezig de app verder te ontdekken. Waarin onderscheidt de app zich van de social media kanalen die we al kennen? En wat kun je er als blogger mee?

Wat is Vero?

Smarter social
Heel in het kort is Vero een social app die het mogelijk maakt te delen wat jij het delen waard vindt. Bovendien bepaal jij met wie je het deelt. Net zoals in het echte leven. Vero noemt dit ‘smarter social’. Waar je op Instagram enkel foto’s en video’s kunt delen maakt Vero het mogelijk foto’s, maar ook locaties, boeken, films en links te delen. Al die dingen waarin mensen elkaar vinden kun je delen en ontdekken, aldus Vero. Elke posts is op die manier een ‘wereld op zich’. Je kunt muziek spelen, een product kopen of de trailer van die nieuwe film ontdekken.

Connections
Een belangrijke eigenschap van de app is het toekennen van je publiek aan een bepaalde ‘groep’. Iedereen in je lijst met volgers is ofwel een goede vriend, ofwel een vriend, ofwel een kennis. De mensen zien zelf niet aan welke categorie ze zijn toegevoegd, maar jij kunt wel bepalen of een post bedoeld is voor je complete publiek of alleen voor je beste vrienden. Heel handig, want zo kun je je content nog meer toespitsen op de ontvanger.

Smarter feed
Waar ik echt blij van word is het feit dat er geen advertenties in de app worden getoond. Volgens Vero is er geen sprake van een algoritme of data mining. Ik houd mijn hart vast of dat in de toekomst niet zal veranderen, maar voor nu ben ik er heel blij mee.

Deze veelbelovende informatie samen met een gelikt uiterlijk maken dat ik erg enthousiast ben over deze nieuwe app. Helaas is het momenteel vaak erg druk waardoor Vero regelmatig vastloopt. Maar inmiddels heb ik een profiel aangemaakt en mijn eerste post de wereld in geschoten.

Vero – ideaal voor bloggers?

En nu komt ‘ie… ik denk dat Vero weleens een heel fijn social media platform zou kunnen zijn voor bloggers en andere online creators. Het is immers kinderlijk eenvoudig gewoon een link naar je laatst gepubliceerde blogpost te delen waarmee ‘link in bio’ voorgoed verleden tijd is. Bovendien kun je je publiek zo indelen dat je ze enkel voorziet van die informatie waar zij op zitten te wachten. Super handig!

Dus… waar wacht je nog op? Je download Vero gratis in de App Store en Google Play Store.

Oh en vergeet niet te connecten met mij natuurlijk! Je vindt me onder de naam ‘Moonoloog’.

Heb jij Vero al ontdekt? Wat is je eerste indruk?

3 Comments

 • Reply Tineke 27 februari 2018 at 13:40

  Ik had hem eergisteren gedownload, moet het nog verder ontdekken, Maar toen ik na het afsluiten van de app was uitgelogd en niet meer kon inloggen, heb ik hem maar weer verwijderd.
  Liefs

 • Reply Jacqueline 27 februari 2018 at 21:17

  Ik heb me wel aangemeld, maar de app was nu nog te traag om er iets zinnigs over te zeggen.

 • Reply MarjonS 28 februari 2018 at 11:32

  Ik zie het overal voorbij komen. Ik denk voor en nadelen.
  Eerlijk is eerlijk, ik weet niet of ik te wachten sta op allemaal links die voorbij komen.
  En voor mijn gevoel is het weer een extra social media op mijn gsm. Ik wacht nog even af wat Vero precies gaat doen ☺️

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.