OUDERSCHAP TECHNOLOGIE

Review: One2track Connect NEXT

26 februari 2024

Toen zijn grote zus in de zomer van 2022 een GPS-horloge kreeg was hij er al van onder de indruk. Maar dat ik hem daar toen zelf nog te klein voor vond begreep hij gelukkig ook wel. Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder en toen ik van one2track het aanbod kreeg hun nieuwste toestel te ontvangen voor een review, vond ik dat Quinn dit keer aan de beurt was. Sinds kort is hij daarom de gelukkige eigenaar van de one2track Connect NEXT, het nieuwste model GPS-horloge met veel handige én toffe functies! Ik vertel je er in deze blog alles over.

One2track Connect NEXT

Een veelzijdig GPS-horloge voor kinderen, zo kun je het denk ik wel noemen. De Connect NEXT is uitgerust met maar liefst 12 toffe functies, waaronder een weerstation, (HD video)bellen, een scorebord voor (sport)westrijdjes, een stappenteller, adresboek en natuurlijk GPS-locatiebepaling. Als ouder installeer je de one2track app op je smartphone en als het horloge aan staat, kun je redelijk nauwkeurig zien waar het zich bevindt.

Naast de praktische functies heeft dit horloge ook functionaliteiten die gewoon heel leuk zijn. Wat dacht je van de foto snapfunctie en de aanpasbare klokthema’s waarmee je het horloge helemaal naar wens en smaak kunt instellen? Quinn vindt het geweldig om daarmee te spelen en telkens weer een andere ‘wijzerplaat’ te kiezen.

Schoolmodus

Ik heb er (voor nu) bewust voor gekozen om het horloge thuis te laten als Quinn naar school gaat. Mocht jij het juist wel handig vinden als je kind het horloge omheeft als het naar school gaat, dan kun je de schoolmodus activeren voor tijdens de lessen. Dit is een soort stille modus waarin het toestel niet functioneert. De tijden kun je zelf instellen en aanpassen. Op die manier kun je er dus voor zorgen dat je kind tijdens de les niet met het horloge kan ‘spelen’, maar jou na schooltijd wel kan bereiken als het wil afspreken met een vriendje bijvoorbeeld.

Hoe werkt het?

Een one2track GPS-horloge werkt met een bijgeleverde SIM-kaart. Daardoor kan je met het horloge bellen en gebeld worden. Ook wordt er verbinding gemaakt met internet waardoor de positiegegevens van het toestel kunnen worden uitgewisseld met de app die je als ouder op je smartphone hebt staan. Het dataverbruik is laag (ongeveer € 0,02 per dag) en gaat van het prepaidtegoed van de SIM-kaart af. Sinds kort is het ook mogelijk te kiezen voor ‘unlimited’. Als jouw kind de belfuncties van het horloge gedurende een periode intensief gebruikt, dan ben je met die optie voordeliger uit. Je betaalt dan € 9,95 per maand en je kind kan onbeperkt gebruik maken van alle functies. Ga je het toestel toch weer minder gebruiken, dan kun je eenvoudig terug switchen naar ‘prepaid’. Deze instellingen pas je eenvoudig aan via de ouder-app.

Wat vinden wij van de one2track Connect NEXT?

We hebben het horloge van one2track nu een paar weken in bezit en Quinn heeft het goed kunnen testen. Allereerst is het natuurlijk een plaatje om te zien. Als Quinn het draagt staat het hem echt stoer, vind ik. En hij is er zelf ook maar al te trots op. Vooraf was ik een beetje bang dat hij continu zou gaan (video)bellen, maar daar hebben we duidelijke afspraken over gemaakt. Hij vindt het leuk om met de verschillende functies van het toestel te spelen, het weerbericht te lezen en de rekenmachine te gebruiken. Toen hij laatst bij mijn tante bleef terwijl Lise en ik gingen shoppen, deed hij het om zodat ik hem een berichtje kon sturen als we weer bijna terugkwamen. Overigens gaat het dus (voorlopig) niet mee naar school. Die wijsneus had natuurlijk al bedacht dat hij daar alle sommen snel en foutloos mee zou kunnen maken 😉

Voor dagjes weg, op vakantie, maar ook als de kinderen naar het speeltuintje in onze wijk gaan vind ik een GPS-horloge voor je kind ideaal. Hoewel dat speeltuintje niet zo heel ver weg is, heb ik geen zicht op ze en we wonen toch in de grote stad. Ik wil kunnen zien waar ze zijn en ze kunnen bereiken als het nodig is. Dat kan met zo’n horloge. Ik hoef niet meer altijd mee en dat geeft hen wat meer vrijheid, terwijl het mij tegelijkertijd een goed gevoel geeft dat ik ze op afstand toch een beetje in de gaten kan houden.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.