TECHNOLOGIE

Wat ik nou toch zo geweldig vind aan de iPhone

26 augustus 2017

Zoals zovelen ben ik in het bezit van een iPhone. Inmiddels heel wat jaartjes geleden kocht ik mijn eerste iPhone 3GS. De release van de iPhone 4 liet ik aan me voorbij gaan, maar toen de iPhone 5 op de markt kwam was ik er als de kippen bij. Mijn 3GS was inmiddels ook wel aan vervanging toe. Inmiddels gebruik ik alweer mijn derde iPhone en ik gok dat het niet de laatste zal zijn. Maar wat maakt dat ik zo bij iPhone blijf plakken? Wat vind ik er zo geweldig aan?

De eerste en een van de belangrijkste redenen dat ik mijn iPhone verkies boven smartphones van andere merken is het feit dat ik werk op een MacBook. Ik had weliswaar eerder een iPhone dan dat ik mijn Windows laptop verruilde voor een Mac, maar nu beide apparaten van Apple zijn merk ik pas hoe ontzettend handig dat is. De agenda op mijn telefoon is dezelfde als die op mijn MacBook en synchroniseert automatisch, ik kan foto’s gemaakt met mijn telefoon via Airdrop met één druk op de knop op mijn laptop binnenhalen en als iemand me belt en ik heb mijn telefoon even niet bij de hand verschijnt er een pop-up venstertje op mijn MacBook waarop die melding verschijnt. Nu kan dit alles waarschijnlijk ook best als je laptop en smartphone niet van hetzelfde merk zijn, maar dat gaat naar mijn idee dan toch net iets minder soepel.

De tweede reden dat ik zo tevreden ben over de iPhone is de kwaliteit. Mijn iPhone 3GS was aan vervanging toe, maar mijn moeder heeft er nog ruim een jaar veel plezier aan gehad, aangezien zij hem eigenlijk alleen maar gebruikte voor bellen en sms’en. Zo ging dat ook bij mijn iPhone 5. Toen ik mijn spiksplinternieuwe iPhone 6 uit de verpakking haalde, nam mijn moeder mijn iPhone 5 over en die gebruikt ze nog altijd. Zolang je er een beetje zorgvuldig mee omgaat en regelmatig software updates uitvoert, zijn de producten van Apple enorm duurzaam.

De derde reden zal vast door velen als een belachelijke reden worden beschouwd, maar niet door mij. Het oog wil ook wat, toch? En ik vind de iPhone gewoon een prachtig ding. Mooi vormgegeven, fijne interface, duidelijk in het gebruik en nou ja, gewoon heel mooi! Altijd als ik een smartphone van een ander merk in handen krijg van iemand, merk ik dat die het wat mij betreft toch niet haalt bij de iPhone. En ja, dat is vast ook een kwestie van wennen maar waarom zou ik aan iets wennen als ik al gewend ben aan iets waar ik heel tevreden over ben?

Van iPhone 6, naar 7, naar 8?

Hoewel iPhones bij normaal gebruik een redelijk lange tijd meegaan (ik heb mijn iPhone 6 nu ruim twee jaar en hij doet het nog prima), brengt Apple toch regelmatig een nieuw toestel op de markt. Na de iPhone 6 bracht Apple met de prachtige iPhone 6s een telefoon uit die niet alleen een snellere processor heeft, maar ook een betere camera (van 8 megapixels bij de iPhone 6 naar 12 megapixels bij de iPhone 6s). Je kan er daardoor zelfs mee filmen in 4K! Inmiddels is na de iPhone SE nu de iPhone 7 verkrijgbaar, wat dus betekent dat ik al drie toestellen ‘achter loop’. Elk toestel is weer net een tikje sneller, mooier en heeft nieuwe functies.

Aangezien mijn iPhone 6 het op dit moment nog prima doet, heb ik op dit moment (nog) geen plannen voor de aanschaf van een nieuwe smartphone, al kriebelt het af en toe wel. En toch he… toch ben ik stiekem wel heel benieuwd naar de release van de iPhone 8. En durf ik niet te beloven dat ik ook die aan mijn neus voorbij laat gaan…

Voor de Apple-fans onder jullie: wat vind jij zo fijn aan de iPhone?

6 Comments

 • Reply Kim 26 augustus 2017 at 06:54

  Ook hier een Apple fan! Ben inderdaad jaren terug begonnen met de 3.

  Hoewel ik voor de iPhone graag en snel wisselde van telefoon ben ik sinds dien erg trouw. Wel ga ik steeds mee met Apple, dus iedere nieuwe versie (behalve de S editie) ben ik van de partij, 3,4,5,6 en nu dus de 7. En stiekem kan ik niet wachten tot de 8!

 • Reply saskia 26 augustus 2017 at 14:32

  wat zo fijn is aan de iPhone ( en ook alle andere apple producten) het werkt gewoon allemaal.
  Ben ondertussen aan de iPhone 6 plus. na de 3 en de 4. Mijn derde dus. Wil gewoon niet meer anders eigenlijk. Alle apps werken gewoon prima, zonder gedoe. meestal komt apps als eerst top de iPhone uit. dat soort zaken. en dan inderdaad ook het design.

  Alleen, de prijs, tja… vind ‘m ondertussen erg duur worden. Maar denk dat de acht ‘m wel gaat worden. Mijn 6plus heb ik gekocht met maar 16G (stomstomstom) en dat word langzaam aan net even te weinig

 • Reply Nicole 26 augustus 2017 at 16:33

  Ik heb de 6S en ik wacht dus op de 8.. Vind het zonde om straks voor de 7 te gaan als paar maanden later de 8 al uitkomt haha!

 • Reply Fleur 26 augustus 2017 at 21:07

  Ik kan mij hier helemaal in vinden! Sinds december van ik over gestapt op een IPhone terwijl ik al zo’n twee jaar een IPad en een MacBook had.. maar echt wat een heerlijkheid! Ik. En heel tevreden met mijn 6+ en was snel gewend aan de grootte, dus heb nog niet persé de drang voor vervanging al kriebelt de 7 wel met de 4K video functie.. maar das voor later, Hahah.

 • Reply Kelly 26 augustus 2017 at 21:39

  Hier nog een apple fan! Ik heb op het moment de iPhone 5s, en ik heb eigenlijk expres voor die gekozen want de 6 en 7 vond ik voor mijn hand net te groot.. Eerst was ik wel echt van het laatste model willen hebben, maar nu wil ik gewoon vooral een iPhone haha.

 • Reply Jessica 29 augustus 2017 at 17:06

  Hier ook een enorme apple fan, alleen ben ik de laatste tijd niet meer zo tevreden over de camera die erop zit… Als ik mijn iphone 6s foto naast een samsung s7 edge foto hou, dezelfde, zit daar zoveel verschil in. Maar NO way dat ik overstap naar samsung. Iphone is zo fijn in gebruik. Op naar de 8, denk ik eind van dit jaar op de markt?

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.