TECHNOLOGIE

Een nieuwe smartphone, of toch nog even niet?

5 augustus 2017

Mijn smartphone en ik zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoewel ik de afgelopen tijd bezig ben geweest met een digitale detox, waarover binnenkort meer, gebruik ik het apparaatje alsnog intensief. Ik heb hem nu zo’n twee jaar en meestal begint het rond die periode te kriebelen. Zal ik een nieuwe telefoon aanschaffen, of toch nog even niet?

Als ik kijk naar waar ik mijn mobiel het meest voor gebruik, is dat 100% zeker Whatsapp. Ik vind het de ideale manier om in contact te blijven met de mensen om mij heen. Met vriendinnen die ik niet vaak zie bijvoorbeeld. Ook de groepsapps vind ik ideaal. Met ons gezin van thuis uit hebben we eer een, ik heb een appgroepje met mijn blogvriendinnen en als we met meerdere mensen iets willen afspreken richten we daar een thema-appgroepje voor op.

Foto’s maken met de smartphone

Na Whatsapp gebruik ik mijn smartphone denk ik het meest voor het maken van foto’s, bijvoorbeeld voor mijn wekelijkse Snapshot Sunday. Ik heb een hele goede compactcamera, maar die heb ik nu eenmaal niet altijd bij me. En soms is het maken van een foto met de telefoon gewoon veel sneller en handiger. Ik vind het dus wel belangrijk dat mijn smartphone een goede camera heeft.

Nu was ik altijd best tevreden over de kwaliteit van de foto’s die mijn iPhone 6 maakte. Tot ik vorige week op date ging met Bregje en zij een foto van haar bord eten maakte met haar Samsung. Toen ik vervolgens precies zo’n zelfde foto probeerde te maken met mijn eigen toestel, zag ik pas echt goed het verschil. Dan merk je toch dat de kwaliteit van smartphonecamera’s de afgelopen jaren flink vooruit is gegaan!

Huawei P10

Als je op zoek bent naar een smartphone die bekendstaat om zijn kwalitatief goede camera, is de Huawei P10 een goede kandidaat. Ik ben een iPhone-meisje en zou het liefst iPhone na iPhone aanschaffen, maar ik weet ook wel dat andere merken tegenwoordig prima smartphones op de markt brengen voor vaak veel minder geld. En met misschien wel een betere camera!

Zo viel mijn oog laatst dus op die Huawei P10. Een smartphone met maar liefst drie camera’s: één aan de voorkant (selfiestand) en twee aan de achterkant. De camera’s zijn ontwikkeld in samenwerking met Leica, het merk dat ook hoogwaardige fotocamera’s ontwikkelt. De camera aan de voorkant registreert twee keer zoveel licht, zodat je er perfecte selfies mee kunt maken. Ook schakelt de camera automatisch over op groothoek wanneer er meerdere personen in beeld zijn. Dat klinkt goed, toch? En de prijs is met 567 euro ook nog eens een stukje vriendelijker dan de nieuwste iPhone. Ai, nu wordt het wel heel verleidelijk…

Is de kwaliteit van de camera voor jou een belangrijk criterium om voor een bepaalde smartphone te kiezen?

1 reactie

  • Reply Janske 5 augustus 2017 at 14:14

    Ik heb hem zojuist besteld…de p10…wilde al een tijdje een nieuw toestel…nu de knoop doorgehakt en hem besteld. Yay! Thanks voor de tip!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.