PERSOONLIJK TECHNOLOGIE

Listonic, de digitale boodschappenlijst die je leven makkelijker maakt!

5 januari 2019
Listonic digitale boodschappenlijst

‘Moon, zou je even een app willen installeren op je telefoon? Ik denk dat ik iets heb gevonden dat voor ons werkt.’ Dit vroeg M een week of twee geleden. In eerste instantie stond ik niet bepaald te springen Vooral omdat we al vaker dergelijke apps en lijstjes geprobeerd hebben en uiteindelijk altijd weer belandden bij het ouderwetse boodschappenlijstje 1.0. Maar ik kan al zeggen dat ik over deze digitale boodschappenlijst wél oprecht enthousiast ben. Zo enthousiast dat ik er zomaar een hele blog aan wijd. Niet omdat ik ervoor betaald word, maar omdat ik zeker weet dat meer mensen hier baat bij zullen hebben.

Listonic, wat is het?

Op de website van Listonic staat met koeienletters dat het een ‘slimme boodschappenlijst’ betreft. De app helpt je tijdens het winkelen veel tijd besparen. Hoe? Nou, eigenlijk werkt het heel simpel. Je installeert Listonic op je telefoon en maakt een lijstje aan. Dit lijstje geef je een naam, bijvoorbeeld: ‘Boodschappen’. Je kunt zoveel lijstjes aanmaken als je wilt. Zo heb ik inmiddels ook een lijstje ‘Nodig uit de stad’ en ‘Bouwmarkt’ in de app staan.

Vervolgens ga je alles wat je nodig hebt toevoegen aan het lijstje waar het onder valt. Is de pindakaas op, dan zet ik dus direct op het lijstje dat we pindakaas nodig hebben. De app is beschikbaar in 40 talen, waaronder Nederlands, en kent een handige auto-aanvulfunctie. Begin je te typen dan verschijnen er direct een aantal opties. Staat de juiste ertussen dan tik je die aan en wordt het aan je lijstje toegevoegd. Daarbij kun je ook de hoeveelheid aangeven. De app herkent de meeste producten en wijst ze automatisch aan een categorie toe. Deze kun je achteraf nog wijzigen als je dat wilt. Vervolgens kun je de lijst op categorie sorteren en staan dus alle producten die binnen dezelfde categorie vallen bij elkaar en kun je extra efficiënt je rondje door de supermarkt maken.

Boodschappen die je in je mandje hebt gegooid vink je af en als alles in huis is, maak je de lijst met de optie ‘verwijder gekochte artikelen’ in één keer leeg. En als er dan thuis weer iets op is, of je hebt een recept gevonden waarvoor je ingrediënten nodig hebt, dan voeg je ze weer aan het lijstje toe.

Gedeelde boodschappenlijst

Dit klinkt allemaal al erg handig en dat is het ook. Maar waar ik de app vooral om waardeer is de optie om je lijsten te delen met iemand anders. Zo hebben M en ik beide toegang tot de lijstjes en dus de mogelijkheid er beide dingen in te zetten (of vanaf te halen). En dat werkt super! Ook als je bijvoorbeeld met meerdere mensen inkopen doet voor een etentje, een borrelavondje of lunch kan het handig zijn gezamenlijk een boodschappenlijst aan te maken. Dan weet je zeker dat er niets dubbel wordt ingekocht en kun je eenvoudig checken of de lijst compleet is.

Ik wil het ook proberen! Hoe kom ik aan de app?

Listonic is zowel verkrijgbaar voor Android in de Google Play Store, als voor iOS in de App Store. En het mooiste van alles… hij is volledig gratis! Ben jij ook klaar met rondslingerende boodschappenlijstjes en mannen die boodschappen gaan doen en maar met de helft thuis komen van wat er nodig is, dan raad ik je echt aan Listonic een kans te geven.

Gebruik jij Listonic ook? En zo niet, zou het iets voor jou zijn denk je?

Afbeelding digitaal boodschappenlijstje afkomstig van Shutterstock.

6 Comments

 • Reply Essma 5 januari 2019 at 14:04

  Klinkt allemaal heel handig en efficiënt. Toch kies ik er voor om mijn ouderwetse lijstje te gebruiken omdat ik een telefoon in mijn hand tijdens het boodschappen doen niet prettig vind. 😉

 • Reply Mirjam 4 juli 2020 at 16:36

  Handig..maar toch..een lijstje delen kan niet via whatts Whatsapp? Een lijst is alleen te delen per mail? Dat is niet echt handig!

  • Reply Eric van Es 13 september 2020 at 09:53

   Wij gebruiken hem ook, maar de lijst met artikelen wordt langer en langer.
   En deze kan je dus niet verwijderen. In eerste instantie zet je er alles in. Ik zet bijv. Brood met een hoofdletter en mijn vrouw met kleine letters en dan staat het er 2x in. Is daar iets aan te doen?
   Ik krijg het niet weg in ieder geval.

   • Reply Monique 13 september 2020 at 10:19

    Thanks voor je reactie Eric. Dat probleem heb ik ook, dus ik vrees dat daar (nog) niets aan te doen is. Oplossing zou zijn als alle ingevoerde items op alfabet zouden staan en/of dat er een goede zoekfunctie op zit. Hopelijk wordt dat nog ontwikkeld… Ik ga nu telkens handmatig de hele lijst langs, maar dat is natuurlijk veel minder efficiënt.

 • Reply José 30 mei 2022 at 17:26

  Had deze ook maar door een of andere vernieuwing ben ik al mijn lijstjes kwijt?

 • Reply Odette 22 augustus 2022 at 21:41

  Je kan zelf kiezen of je op alfabet of op categorie wilt lezen door 3 puntjes te gebruiken. Als je rechts op een artikel gaat staan en je veegt naar links dan kun je kiezen bewerk tekst of verwijder tekst. Als er dus 2 keer brood in staat op een andere manier geschreven kan je er heel makkelijk 1 verwijderen.
  Ik heb een basislijst boodschappen gemaakt . Daarna maak ik per datum een nieuwe lijst en ik upload alleen de producten die ik op mijn basislijst heb gezet. Dus als er geen nieuwe melk gekocht hoeft te worden dan zet ik dat niet op mijn datumlijst. De melk blijft wel op de basislijst staan. Zo maak je zelf je eigen totaal lijst en per datum alleen wat je nodig hebt.
  Als je 1e letter typt van gewenst product, komen de opties uit basislijst vanzelf naar voren (keuze recent of populair kan je maken).
  Succes!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.