LIFESTYLE PERSOONLIJK TECHNOLOGIE

Leuk speeltje, zo’n MacBook Air!

6 februari 2013

Guess what… Ik heb ‘m! Vorige week had ik nog sterke twijfels of ik bij mijn oude vertrouwde HP moest blijven of de overstap durfde te maken naar de Mac. Afgelopen zaterdag ging ik – uiteraard geheel vrijblijvend – in de winkel kijken en heb ik wat informatie ingewonnen welke MacBook het beste bij mijn wensen zou passen. Dat dat een gevaarlijke missie was bleek een dag later, toen ik (lichtelijk hysterisch van enthousiasme) diezelfde winkel uit liep met een tasje met daarin mijn splinternieuwe MacBook Air. Achteraf gezien vind ik het nog best knap van mezelf dat ik er het spreekwoordelijke nachtje over geslapen heb, voordat ik besloot tot aankoop.

Gelukkig heb ik ‘m niet helemaal zelf hoeven betalen. Omdat ik volgende maand jarig ben, besloot manlief me te sponsoren bij wijze van vervroegd verjaardagscadeau. En omdat ik studeer kreeg ik onderwijskorting op de aanschafprijs. Maar hoe je het ook wendt of keert, het blijft een dure grap. Ik zie het maar als een investering en ga er vanuit de komende paar jaar geen nieuwe laptop nodig te hebben.

Ik heb de afgelopen dagen al heel wat uurtjes achter mijn ‘nieuwe liefde’ doorgebracht. En ik moet zeggen dat dat voor een Mac-newbie niet meevalt. Als je jaren Windows hebt gebruikt, ga je er nu eenmaal vanuit dat bepaalde toepassingen min of meer standaard zijn. Ik kom er nu achter dat veel dingen op een Mac of anders werken, of gewoonweg niet (lijken te) bestaan. Wennen dus! Maar ik ben ervan overtuigd dat dat proces niet lang zal duren en ik daarna never nooit meer terug wil!

Dus ja, het is wennen. En het duurt even voordat alles compleet is, ik moet nog een hoop bestanden van mijn oude laptop overzetten. Maar echt, ik ben dolblij met mijn MacBook. Vooral het synchroniseren met mijn iPhone en iPad vind ik erg handig. Ik heb nu bijvoorbeeld één digitale agenda die ik vanaf elk apparaat kan bijwerken en/of raadplegen. En als ik een foto maak met de iPhone, staat die een paar tellen later ook op mijn MacBook. Hoe handig is dat?! Wat trouwens wel nieuw voor me was, is dat apps voor iPhone en iPad vaak niet bestaan voor de Mac. Dat is dan toch weer compleet iets anders. De Twitterapp vind ik op de iPad bijvoorbeeld erg fijn, maar de Twitterap voor Mac vind ik persoonlijk wat saai. Verder heb ik er nog niet zoveel op gezet, behalve een RSS reader en tekstverwerkingsprogramma Pages.

Misschien voel je ‘m al aankomen… Ben jij een Mac(Book)-gebruiker en heb je nog goede tips, bijvoorbeeld welke apps en/of programma’s voor de Mac het installeren waard zijn? Ze zijn meer dan welkom!

1 reactie

  • Reply Marcella 7 februari 2013 at 16:06

    Mijn vriend heeft een Macbook. Ik moest ook wennen want gebruikte ook alleen Windows. En nu nog voornamelijk op mijn eigen pc of pc op het werk. Maar vanwege iPad en iPhone werk ik wel veel met Mac. En oh, wat werkt het fijn!! Jij veel plezier met je laptop!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.