TECHNOLOGIE

Het is bijna zover… de nieuwe iPhone komt eraan!

7 september 2017

iphone x

Jongens, jongens… wat vind ik het spannend. Maar echt! Het is inmiddels september en volgens alle geruchten zal de nieuwe iPhone deze maand gelanceerd worden. Aangezien ik pasgeleden definitief heb besloten dat ik een nieuwe iPhone ‘mag’ kopen, ben ik natuurlijk extra benieuwd naar dit nieuwe toestel.

Hoe gaat ‘ie nou heten?

Tot heel kort geleden dacht ik dat de nieuwe iPhone de naam iPhone 8 zou krijgen. Maar Apple zou Apple niet zijn om ook daar verwarring over te scheppen. Zeer betrouwbare bronnen hebben namelijk pasgeleden naar buiten gebracht dat de nieuwste smartphone in het assortiment van Apple de naam ‘iPhone X’ gaat krijgen.

De nieuwe iPhone X

De eerste iPhone kwam in 2007 op de markt. Dit jaar bestaat hij dus precies 10 jaar. En dat verklaart ook precies de nieuwe naamgeving. De X staat als Romeins cijfer namelijk voor het getal 10. Eigenlijk kunnen we dus spreken van de iPhone 10. De nieuwe iPhone X wordt echt het topmodel van de serie. Zo zal het de eerste worden met een OLED-scherm. Er gaan geruchten dat het toestel gezichtsherkenning heeft en dat de vertrouwde homeknop is vervangen door een softwarebalk. Dit blijven natuurlijk geruchten, want pas wanneer de iPhone X officieel gelanceerd is weten we zeker welke eigenschappen en mogelijkheden hij heeft. Ik ben het meest benieuwd naar de (kwaliteit van de) camera’s op het toestel.

Release iPhone X

Het liefst sta ik natuurlijk vooraan om de nieuwe X te bemachtigen. Voor wie ook dit plan heeft heb ik goed nieuws: bronnen melden namelijk dat Nederland in de eerste golf van landen zit waar het toestel gepre-orderd kan worden. Deze pre-order zou op 15 september van start gaan, waarna het toestel vanaf 22 september uitgeleverd kan worden. Voor je pre-order kun je eenvoudig terecht bij je vertrouwde telefoonprovider. Voor de release van iPhone X bij KPN bijvoorbeeld, kun je nu al je e-mailadres achterlaten om op de hoogte te worden gehouden van nieuws over de nieuwe smartphone en per wanneer het dus officieel mogelijk is het toestel te bestellen.

Wie van jullie is net zo benieuwd naar dit nieuwe toestel als ik?

De uitgelichte afbeelding is afkomstig van Shutterstock.

1 reactie

  • Reply Gerdi 8 september 2017 at 21:20

    Ik ben benieuwd.. mijn Iphone begint een beetje oud te worden, dus tijd voor een nieuwe!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.