TECHNOLOGIE

Insta Stories | Tekst na elkaar laten verschijnen

29 augustus 2017

Insta(gram) Stories. Aan de ene kant vind ik het geweldig en kan ik me er kostelijk mee vermaken. Aan de andere kant weet ik dat het net als Facebook iets is waar ik te makkelijk veel teveel tijd aan spendeer. Ik probeer het dus met mate te doen. Bij het bekijken viel het me al een aantal keer op dat sommigen gebruikmaakten van een leuk tekst-effect, waarbij stukjes tekst binnen dezelfde foto na elkaar verschijnen. Ik zocht en zocht, maar kon die functionaliteit echt nergens vinden. Huh?!?! Ik besloot het gewoon maar eens te vragen en direct schoten me een aantal lieve volgers te hulp en is het geheim ontrafeld. En vandaag deel ik het hier met jullie, want er blijken toch nog veel mensen te zijn voor wie dit eveneens een raadsel is…

Tekstregels na elkaar laten verschijnen

Het gaat dus om het laten verschijnen van verschillende stukjes tekst binnen dezelfde foto. Voor video lijkt het me minder geschikt of gewoon onmogelijk, dat mogen de kenners even laten weten in een reactie hieronder.

Het lijkt me het handigst als ik het uitleg aan de hand van een stappenplan. Komt ie!

Stap 1: Maak een foto en upload deze naar je verslag

Je kunt hier al tekst in plaatsen, maar het hoeft niet per se. Die tekst verschijnt dan dus gewoon direct in de foto, als je begrijpt wat ik bedoel.

Stap 2: Sla de foto op in de bibliotheek van je telefoon

Dit doe je door linksonder op ‘opslaan’ te drukken, of als de foto al in je verslag staat, op de drie bolletjes te drukken en kiesen voor ‘opslaan…’.

Stap 3: Selecteer de opgeslagen foto, voeg tekst in en upload de foto naar je verslag

Dit kan een eerste regel tekst zijn, maar als je al tekst had ingevoegd in je eerste foto is het je tweede tekstblokje.

Stap 2 en 3 kun je in principe blijven herhalen tot je het gewenst aantal regels tekst hebt geplaatst. Let op: je moet er dus wel voor zorgen dat je deze foto’s direct na elkaar in je verslag zet. Je kunt dus niet tussendoor even een andere foto of video uploaden, want dan is het effect onderbroken.

Et voilà! Wat mij betreft is het even simpel als omslachtig, want waarom kan er niet gewoon een functionaliteit zijn ingebouwd waarmee je dit binnen één en dezelfde foto kunt doen? Meneer Instagram, als u dit leest, ik (en vast velen met mij) zou dit zeer op prijs stellen.

Kende jij dit ’trucje’ al of is voor jou het geheim nu ook ontrafeld? Veel plezier met het delen van je stories! En verwijs mensen die zich nog afvragen hoe je dat toch doet met die tekst vooral naar dit blogje 😉

De uitgelichte afbeelding is afkomstig van Shutterstock.

14 Comments

 • Reply marjonS 29 augustus 2017 at 13:13

  Ik zag het idd geregeld voorbij komen, maar dacht ook “hoe doen ze dat?”
  Bedankt voor deze tip.

 • Reply Cindy | Sleutel in de Tuin 30 augustus 2017 at 00:32

  Toevallig ben ik een paar dagen geleden zelf achter dit trucje gekomen. Ik dacht ook steeds: hoe doen ze dat toch?! En toegegeven, ik vind het ook omslachtig.

 • Reply Nicole 30 augustus 2017 at 06:32

  Haha ja ik wist dit al.. Heb laatst sowieso een boel dingen ontdekt. Goed dat je daar een blog over schrijft help je wellicht een boel mensen mee!

 • Reply Jacqueline 30 augustus 2017 at 07:06

  Ik moet bekennen dat ik het nog nooit heb gebruikt. Maar eigenlijk is het dus een rij van dezelfde foto’s achter elkaar, met steeds een andere tekst erbij toegevoegd?
  Heb ook wel eens gezien dat je door te swipen naar een link wordt gebracht. Dat vind ik ook nog weleens de moeite waard om uit te proberen hoe dat moet.

  • Reply Nena 30 augustus 2017 at 23:24

   Iemand zei me dat die link swipen pas gaat vanaf 10 000 volgers!

 • Reply Karin 30 augustus 2017 at 07:07

  Super handig! Ik vroeg me ook al af hoe mensen dit deden maar had me er nog niet in verdiept. Bedankt voor je uitleg!

 • Reply Laura 30 augustus 2017 at 09:21

  Haha, gelukt! Goed dat je het vraagt, want Instagram heeft zoveel van die ‘verborgen trucjes’.

 • Reply Chloé 30 augustus 2017 at 09:31

  Je kan ook gewoon in één keer verschillende regels tekst toevoegen. Je hoeft daarvoor de foto niet eerst op te slaan. Gewoon nadat je je eerste regeltje tekst hebt ingevoegd, op een andere plek op je foto nog eens ’tikken’ en beginnen typen. Ook handig 😀

  • Reply Mariko 11 december 2017 at 11:36

   Nee, t gaat erom dat je tekst na elkaar ziet ipv meteen in 1x

 • Reply Mirjam Hart 30 augustus 2017 at 10:12

  Ik dacht al zoiets, maar ik wist het niet zeker.
  Bedankt voor de heldere uitleg. Ga het snel eens uitproberen!

 • Reply Simone 30 augustus 2017 at 10:32

  Ik had het wel gezien en het me afgevraagd. Maar ik wist niet hoe het moest! Handige tip!

 • Reply Christa 30 augustus 2017 at 13:07

  Ik kwam er per toeval zelf achter na veel gepuzzel. Maar inderdaad : meneer Instagram mag dit gewoon een functie worden?!

 • Reply Gaëlle | Bestkidever.be 30 augustus 2017 at 16:13

  Ik kwam er zelf achter door 2x te kijken en even na te denken. En toen ging er een lichtje branden, drukte ik op ‘vorige’ en had ik het door :-). Maar nu zie ik ook filmpjes verschijnen met geschreven tekst en dat is wel maar 1 instastory en niet meerdere achter elkaar. Dus nu ben ik opzoek naar het geheim hier achter 😉

 • Reply Elsbeth 31 augustus 2017 at 10:06

  Ha, ik had dit zelf ontdekt :). Maar weet iemand hoe je de tekst in een filmpje kunt laten bewegen? Of later in het filmpje kunt laten verschijnen?

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.