OUDERSCHAP TECHNOLOGIE

Dit maakt de Nintendo Switch een fijne spelcomputer voor kinderen *

7 april 2022

Hij is favoriet bij veel kinderen – ook bij de mijne sinds ze er bij papa een hebben: de Nintendo Switch. Maar waarom is dat? Waarom valt deze spelcomputer bij (jonge) kinderen zo goed in de smaak? Wat zijn de voordelen van de Nintendo Switch ten opzichte van andere spelcomputers? In dit artikel zet ik uiteen wat de Nintendo Switch nu zo’n fijne spelcomputer maakt voor kinderen.

Switchen tussen verschillende spelvormen

De meeste spelcomputers sluit je aan op de tv. Het ideale aan de Nintendo Switch is dat je deze zowel kunt aansluiten op de televisie, maar ook los kunt gebruiken met het bijgeleverde kleine scherm. Je haalt de Switch dan uit de houder, klapt de standaard open en zet deze op tafel. Vervolgens kun je met de losse ‘Joy Con’s’ spelen. Ben je alleen, dan klik je de Joy Con’s vast aan het Switch scherm. Deze manier van spelen is nog het beste te vergelijken met een console in tabletvorm. Lekker compact! Dit ‘switchen’ heeft zo z’n voordelen. Wil het ene kind bijvoorbeeld een film kijken op tv, kan het andere kind ernaast op de bank een game spelen zonder dat ze last van elkaar hebben. En het geeft je de mogelijkheid de spelcomputer behalve thuis ook in de auto of op vakantie te gebruiken. Ideaal!

Eenvoudig games downloaden

Vroeger, toen ik zelf een jaar of tien was, hadden wij een Super Nintendo. Helemaal weg was ik van dat ding en ik heb er samen met mijn broertje vele uren op gespeeld. Door het intensieve gebruik kwam het weleens voor dat spellen niet meer (goed) werkten. Of er raakte opeens een spel kwijt… De Nintendo Switch is ook in dat opzicht een uitkomst. Je hebt er namelijk geen schijfjes, sticks of cd’s voor nodig. De spellen kun je downloaden op een geheugenkaartje. Spellen koop je in de winkel of gewoon online met Nintendo eshop tegoed. Dat is trouwens ook meteen een handige cadeautip, want als je weet dat de jarige een Switch heeft maar je hebt geen idee welke games hij of zij al heeft óf de game in kwestie is duurder dan het bedrag dat je wilt uitgeven dan kun je dus tegoed cadeau doen, bijvoorbeeld een Nintendo card 15 ter waarde van 15 euro. Met die code kan de ontvanger dan direct online een game naar keuze downloaden.

Plezier voor jong en oud

Er zijn ontzettend veel games voor de Nintendo Switch verkrijgbaar die aantrekkelijk en geschikt zijn voor (jonge) kinderen. Maar ook wij volwassenen kunnen rekenen op vele uren speelplezier. Bovendien is het ook heel leuk om als gezin lekker samen te gamen. Een spel dat zich hier uitermate goed voor leent is Mario Party, maar ook Mario Kart is erg leuk om samen te spelen. Je merkt vast al snel dat je kinderen je te slim af zijn als ze het eenmaal in de vingers krijgen. Je krijgt trouwens standaard twee Joy Con’s bij de Nintendo Switch, maar het is mogelijk extra Joy Con’s bij te kopen. Als vriendjes of vriendinnetjes zelf ook een Switch hebben kun je de Joy Con’s combineren waardoor je met meerdere mensen tegelijk kunt spelen.

Hebben jullie ook een Nintendo Switch en zo ja, welk spel is favoriet?

*Disclaimer

1 reactie

  • Reply Jeroen 7 april 2022 at 11:42

    Hier is Animal Crossing nog steeds één van de favorieten van de dochter samen met Just Dance. Ik speel dan eerder Asphalt 9 of Gear.Club Unlimited 2 😉

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.