TECHNOLOGIE

Deze iPhone-hacks kende je nog niet *

21 februari 2023

Ik ben inmiddels al meer dan tien jaar een trotse iPhone-bezitter. Het begon allemaal met de iPhone 3GS uit, jawel, 2009(!) en inmiddels heb ik al ruim twee jaar een iPhone 12 pro. Het gaat hard, want inmiddels is de iPhone 14 alweer uit. Als ik een beetje om me heen kijk merk ik dat mensen die ooit naar iPhone zijn overgestapt, daarna niet meer zo snel kiezen voor een toestel van een ander merk. Natuurlijk heb ik weleens rondgekeken en toestellen vergeleken, maar elke keer kwam ik toch weer uit bij mijn oude vertrouwde Apple-telefoon. Hoewel ik dus al een dik decennia lang vertrouwd ben met dit systeem, ontdek zelfs ik soms nog functies die ik niet kende. In deze blog een aantal handige iPhone-hacks waarvan ik heel benieuwd ben of jij ze al gebruikt!

Je standaard browser veranderen

De standaard browser van Apple is Safari. Nu werk ik het liefst met Google Chrome en sinds de laatste software-update kun je zelf instellen welke browser je als standaard-browser wilt gebruiken. Dat hoeft dus niet Safari te zijn! Ga naar instellingen en scroll naar beneden tot je bij je browser-app aankomt. Tik daarop en selecteer bij ‘Standaard browserapp’ de browser die je graag als standaard wil instellen. Ditzelfde kun je trouwens doen voor je e-mail app. Ik gebruik gewoon Apple mail, maar je kunt dit als je wilt veranderen naar bijvoorbeeld Outlook of Gmail als standaard e-mail app.

Apps verbergen zonder ze te verwijderen

Gebruik je een app niet vaak, dan vind je het misschien niet nodig om hem elke keer voorbij te zien komen op je home-scherm. Je kunt de app dan helemaal verwijderen, maar mocht je hem toch nodig hebben dan moet je hem dus helemaal opnieuw downloaden en installeren. Er is nu ook de mogelijkheid apps te verbergen. Je ziet ze dan niet meer, maar ze zijn er nog wel! Hoe? Houd je vinger op de betreffende app en selecteer ‘verwijder app’, vervolgens krijg je een nieuw pop-up scherm en daar selecteer je ‘verwijder van beginscherm’.

Widgets op je home-scherm tonen

Als je op je home-scherm naar rechts swipet, kom je op heet zogenaamde ‘vandaag-scherm’. Afhankelijk van welke apps jij op je iPhone hebt staan, zie je daar een aantal widgets. Denk aan het weerbericht of de actuele aandelenkoers. Bij mij staat er bijvoorbeeld hoe hoog mijn batterijpercentage nog is, een random foto uit mijn bibliotheek en de agena-items van vandaag. Die laatste zou ik eigenlijk wel altijd direct in beeld willen zien. En dat kan! Je kunt nu namelijk widgets van het vandaag-scherm, naar je home-scherm verplaatsen. Gewoon je vinger erop houden en slepen maar. Super handig!

Sneller opladen

Moet je zo de deur uit, maar wil je je iPhone nog even snel opladen? Zet hem dan in vliegtuigmodus en leg hem vervolgens aan de lader. In vliegtuigmodus pauzeer je vrijwel alle achtergrondactiviteit (bijvoorbeeld notificaties en GPS roaming) die normaal ook energie vraagt van de batterij waardoor deze dus trager oplaadt. In vliegtuigmodus gebeurt dit niet en laadt je batterij dus sneller op.

Nu ben ik heel benieuwd: kende jij deze iPhone-hacks al?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.