TECHNOLOGIE WONEN

De beste locaties voor ledstrips *

22 juli 2023

Stel je voor dat je een gezellig etentje organiseert voor je vrienden en familie. Je hebt veel moeite gedaan om een heerlijke maaltijd te bereiden en de tafel mooi te dekken. Maar er ontbreekt nog iets om je diner echt speciaal te maken. Hier kunnen ledstrips je helpen. Plaats ze voorzichtig onder de rand van de eettafel of langs het tafelblad en creëer een zachte gloed die de hele tafel omhult. Het warme licht van de ledstrips zorgt voor een luxe uitstraling. Dit is maar één voorbeeld van hoe led lampen de sfeer kunnen bepalen. In deze blog volgen nog een aantal ideeën.

Ledstrips onder het bed

Een van de meest geliefde manieren om ledstrips te gebruiken, is door ze onder het bed te plaatsen. Dit zorgt voor een prachtige zwevende verlichting die de slaapkamer een warme en rustgevende sfeer geeft. Door het licht subtiel te dimmen, kun je een ontspannen ambiance creëren die perfect is om even tot rust te komen na een lange dag (of om het romantisch te maken). Bovendien hebben ledstrips onder het bed ook een handige functie, omdat ze dienen als oriëntatieverlichting voor in de nacht.

Ledstrips achter plafondpanelen

Nog een geweldige plek voor ledstrips is achter plafondpanelen. Als je de ledstrips op deze manier installeert, creëer je indirecte verlichting die de ruimte op subtiele wijze versterkt. Dit werkt vooral goed in woonkamers, eetkamers en andere gemeenschappelijke ruimtes waar je een zachte en gezellige sfeer wilt creëren. Het plaatsen van ledstrips achter de plafondpanelen zorgt ervoor dat het licht gelijkmatig wordt verspreid, waardoor schaduwen verminderen en de ruimte een aangename uitstraling krijgt.

Ledstrips in de keuken

In de keuken zijn ledstrips een handige en stijlvolle oplossing voor verlichting. Door ledstrips onder de bovenkasten te plaatsen, kun je je werkbladen effectief verlichten, waardoor het bereiden van voedsel veel gemakkelijker wordt. Daarnaast kun je ledstrips ook gebruiken om een decoratief accent toe te voegen aan open planken of glazen kasten. Je kunt kiezen voor helder wit licht om een heldere werkomgeving te creëren, of je kunt experimenteren met kleuren om een speelse sfeer te bereiken. Ledstrips in de keuken zijn niet alleen praktisch, maar ook erg mooi.

Ledstrips langs traptreden

Trappen worden vaak vergeten als het op verlichting aankomt, maar met ledstrips kun je zowel de veiligheid als de uitstraling van je trap verbeteren. Door ledstrips langs de zijkant van elke traptrede te plaatsen, kun je een subtiel licht creëren dat de treden duidelijk zichtbaar maakt, vooral ’s nachts. Dit zorgt voor extra veiligheid en voorkomt struikelen of vallen. Bovendien voegen de ledstrips ook een vleugje stijl toe aan je trap, waardoor het een opvallend element wordt in je interieur. Je kunt je trap nu niet alleen veiliger maken, maar ook een prachtig accent geven dat je huis een persoonlijk tintje geeft.

Waar zou jij led strips gebruiken?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.