TECHNOLOGIE

15 dingen die ik doe met mijn smartphone *

13 september 2019
dingen die ik doe met mijn smartphone

Waar ik ben, daar gaat in veel gevallen ook mijn telefoon. Het zou eigenlijk best goed zijn als ik hem af en toe ook eens weg kon leggen. Maar als ik me bedenk waar ik het apparaat allemaal voor gebruik, is het eigenlijk helemaal niet zo gek dat ik hem zo vaak in mijn handen heb. Deze 15 dingen doe ik met mijn smartphone!

Dingen die ik doe met mijn smartphone

1 Sociale contacten onderhouden

‘Ik stuur je straks wel even een appje!’, klink het vaak als ik snel weg moet maar nog wel even wat moet bespreken met een vriendin. Mijlpalen van de kinderen worden met mijn ouderlijk gezin gedeeld via onze ‘familie-app’. Ik bespreek werkinhoudelijke zaken in een speciaal daarvoor opgerichte app-groep met andere bloggers. En als ik wil weten hoe het gaat met die vriend of vriendin die ik al een hele tijd niet gezien heb, stuur ik vaak even een berichtje. Ik vind het ideaal dat ik op deze manier mensen makkelijk kan bereiken. Als ik iets belangrijks te melden heb, maar vaak ook om even lekker te kunnen lachen.

2 Fotograferen

Als moeder maak je het liefst de hele dag door foto’s van je kroost. Ik dan in ieder geval. Dat komt vast ook doordat ik voor mijn blog en social media regelmatig leuke foto’s nodig heb, maar privé vind ik het ook geweldig om zoveel mogelijk van ze vast te leggen. Ik heb ook bewust voor een smartphone gekozen met een goede camera. Ik merk dat smartphones die nieuw uitkomen, uitgerust zijn met een steeds geavanceerdere camera. Zo kwam vorige maand de Samsung Note 10 uit. Deze smartphone heeft een driedubbele camera, waarvan de hoofdcamera 12 megapixels heeft. De camera van de Samsung Note 10 plus is zelfs nog een tikje geavanceerder. Daarmee maak je foto’s die echt niet onder doen voor foto’s gemaakt met een dure digitale camera. Als ik op pad moet en foto’s wil maken neem ik tegenwoordig vaak alleen nog mijn smartphone mee en laat ik mijn camera thuis.

3 Werken

Blogger ben je 24 uur per dag, 7 dagen per week. Eigenlijk sta ik altijd ‘aan’ en houd ik mijn ogen en oren open voor blogonderwerpen of toffe dingen die ik kan delen op social media. Ook daar komt mijn smartphone goed van pas. Ik gebruik ‘notities’ vaak om snel wat ideeën te noteren. Natuurlijk maak ik vaak ‘live’ stories op Instagram. En zit ik eens een uurtje alleen in de trein, dan wil ik mijn smartphone nog weleens gebruiken om een complete blogpost te tikken.

4 Afspraken noteren

Op mijn bureau ligt een papieren planner en ik zou niet zonder kunnen, maar ik noteer al mijn afspraken (ook) in de agenda van mijn smartphone. Deze is gedeeld met M, zodat we bij het inplannen van een afspraak direct kunnen zien of we op een bepaalde dag en tijd al iets hebben staan of nog niet.

5 Mailen

Een tijdje had ik mail op mijn telefoon uitgeschakeld. Ik was de hele dag door mijn mail aan het checken en merkte dat ik daar onrustig van werd. Inmiddels heb ik het weer aan staan en heb ik daar gelukkig minder last van. Als ik een hele dag van huis ben vind ik het toch wel fijn om even te kunnen zien of ik iets belangrijks binnen heb gekregen. En als het nodig is kan ik er die mail dan direct beantwoorden.

6 Muziek luisteren

Ik doe het niet vaak, maar zo af en toe vind ik het fijn om mijn oortjes in te doen en muziek te luisteren. Bijvoorbeeld in de trein, of tijdens het wandelen. Ik gebruik mijn smartphone ook weleens om muziek af te spelen op een bluetooth speaker, bijvoorbeeld als ik aan het werk ben.

7 Bellen

Deze staat lang niet op de eerste plaats, want wie gebruikt er zijn telefoon tegenwoordig nog om te bellen? 😉 Nou, ik bel natuurlijk weleens maar niet zo heel erg vaak. Eigenlijk bel ik vooral met mijn moeder om te kletsen, of als ik van iemand snel een antwoord nodig heb. Overigens vind ik het, nu de kinderen wat groter worden, wel heel leuk om met ze te bellen als zij bijvoorbeeld uit logeren zijn. Die kinderstemmetjes aan de telefoon zijn echt om bij weg te smelten zo lief.

8 Mijn gezondheid in de gaten houden

Ik draag een Fitbit en kan op mijn smartphone aflezen hoeveel stappen ik op een dag zet, hoeveel minuten ik actief bezig ben geweest en wat de kwaliteit is van mijn slaap. Ik hou van statistiekjes, dus vind het erg leuk om dat op die manier bij te kunnen houden. Sinds kort heb ik trouwens ook de app Strava geïnstalleerd. Als ik een stuk ga fietsen of wandelen zet ik dat aan en houdt de app precies bij hoe ver ik kom en hoe lang ik erover doe.

9 Bankzaken regelen

Even een tikkie sturen, of via de bankieren-app wat geld overmaken of controleren of iets al is bijgeschreven. Het is tegenwoordig zo makkelijk! Ik gebruik voor internetbankieren eigenlijk nog bijna uitsluitend mijn telefoon in plaats van de laptop.

10 Het weer checken

Elke avond check ik de weersvoorspelling van de volgende dag, zodat ik de kleding van de kinderen en die van mezelf daar op kan afstemmen. Sinds kort heb ik ook de app Buienalarm, die heel nauwkeurig aangeeft wanneer het gaat regenen, hoe hard en wanneer het zo ongeveer weer droog is. Op die manier kan ik met een beetje geluk precies tussen de buien door fietsen.

11 Navigeren

We hebben nog een ouderwetse TomTom in de auto liggen, maar eigenlijk gebruik ik tegenwoordig bijna altijd mijn telefoon om van A naar B te navigeren. Ook als ik te voet in een onbekende buurt ergens moet zijn vind ik het fijn de navigatie even aan te zetten. Al krijg ik het voor elkaar om dan nog weleens de verkeerde kant op te lopen…

12 Mijn ov-reis plannen

‘Even checken hoe laat ik morgen de trein moet hebben om op tijd te zijn hoor.’ Events die ik bezoek voor mijn blog zijn bijna allemaal in Amsterdam, of in elk geval in de randstad. Ik reis graag met het ov en plan mijn reis dan vooraf altijd even via de NS of 9292 app op mijn smartphone.

13 Het nieuws volgen

Als ik even tien minuutjes ‘over’ heb wil ik nog weleens langs de headlines van het nieuws scrollen. En als ik hoor dat er ergens iets heftigs is gebeurd, is de app van Nu.nl het eerste waar ik heen ga. Of Twitter, want dat medium is misschien nog wel sneller als het om nieuws gaat.

14 Filmpjes kijken

Ik heb er nauwelijks tijd voor, maar heel af en toe kijk ik YouTube-video’s op mijn telefoon. Of ik laat de kinderen wat kijken, als ze bijvoorbeeld extreem vroeg wakker zijn ’s morgens en ik zelf graag nog even in bed wil blijven liggen.

15 Hotspots zoeken

Als ik op zoek ben naar een restaurant, een fijne lunchplek of een locatie waar ze lekkere koffie met taart serveren, dan tover ik standaard mijn smartphone tevoorschijn. Met de app van Tripadvisor zie ik meteen welke hotspots er in de buurt liggen en hoe die door bezoekers gewaardeerd worden. Ik ben al op enorm veel hele toffe plekken geweest dankzij goed vooronderzoek via de smartphone.

Er zijn vast nog wel wat dingen te noemen waar ik mijn telefoon voor gebruik, maar ik hou het voor nu bij deze vijftien. Waarvoor gebruik jij je smartphone het meest?

Afbeelding smartphone afkomstig van Shutterstock.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.