ETEN EN DRINKEN

Zoete aardappelpakketjes van de barbecue *

4 augustus 2018

zoete aardappelpakketjes van de barbecue

Barbecuen altijd ongezond? Welnee! Je kunt zoveel meer bereiden op de barbecue dan hamburgers en worstjes. Zo bereidde ik pasgeleden met onze nieuwe Weber barbecue deze zoete aardappelpakketjes. Super simpel, maar o zo lekker en ook nog eens gezond! Ik deel graag het recept zodat jij ze ook kunt maken.

Wat heb je nodig?

– Zoete aardappels; reken ongeveer 1 aardappel per persoon
– Rode ui (1 ui is ruim voldoende voor vier pakketjes)
– Olijfolie
– Peper en zout
– Takje tijm of rozemarijn
– Crème fraîche
– Bieslook voor de garnering
– Aluminiumfolie

Bereidingswijze

Schil de aardappelen met een dunschiller en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 a 3 centimeter. Snijd de ui in halve ringen.

Scheur het aluminiumfolie in zoveel delen als dat je pakketjes wilt maken en zorg dat een vel groot genoeg is om de inhoud helemaal te verpakken. Meng de blokjes zoete aardappel met de rode ui en verdeel dit over de vellen aluminiumfolie. Schenk vervolgens over ieder hoopje een scheutje olijfolie en strooi er een snufje zout en peper overheen. Leg er een takje tijm of rozemarijn op en vouw het pakketje dicht.

Steek de barbecue aan en zorg dat hij een temperatuur heeft van 150-180 graden. Leg de pakketjes op de barbecue en laat ze ongeveer 25 minuten met de deksel dicht, stomen.

Lise hield nauw in de gaten of de barbecue goed op temperatuur bleef. Let altijd goed op als je kinderen in de tuin lopen terwijl de barbecue aan staat. Lise kan ik het al goed uitleggen dat ze hem niet aan mag raken, maar Quinn moeten we goed in de gaten houden. Blijf dat toch eng vinden hoor.

Ik legde de pakketjes een beetje aan de buitenkant, zodat ze indirect verhit werden. Het vlees kon op die manier mooi in het midden liggen. De foto hierboven heeft Lise trouwens gemaakt. Ze wilde me graag helpen. Super lief!

En na een minuut of 25 zijn de pakketjes klaar. Mik de inhoud op je bord, vis het takje tijm/rozemarijn eruit en maak het geheel af met een flinke schep crème fraîche (light) er bovenop en wat verse bieslook.

Smullen maar! De aardappel is heerlijk zacht geworden en heeft een heerlijk zachtzoete smaak. Bij Lise en Quinn was dit gerechtje ook een doorslaand succes!

Wat maak jij graag klaar op de barbecue? En heb je zoiets als dit ook al eens geprobeerd?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Weber en Coolblue.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.