ETEN EN DRINKEN

Zalm met rösti uit de oven

10 november 2011

Wil je iets snels, iets gezonds én iets heel lekkers op tafel zetten maar ben je geen culinair wonder? Dan is dit recept echt iets om eens te proberen. Ik heb het van een vriendin en toen ik het voor de eerste keer maakte, begreep ik waarom ze er zo enthousiast over was. Om je vingers bij op te eten!

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
200g zalmfilet (liefst vers)
3 bosuitjes
125ml crème fraîche
75g geraspte kaas
Halve zak Aviko rösti (van die losse, niet van die samengeperste rondjes dus)

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in. Snijd de zalmfilet in stukken van ongeveer twee bij twee centimeter. Maak ze in elk geval niet te groot, want dan worden ze niet goed gaar.

Bak de rösti in een wok of hapjespan tot hij knapperig is. Dit kan even duren, dus heb geduld! Bij mij duurde het de laatste keer ongeveer 15 minuten. Snijd de bosui in kleine ringetjes en meng de zalm, rösti en bosui door elkaar in de ovenschaal.

Bestrijk het geheel met de crème fraîche en strooi er vervolgens de geraspte kaas overheen. Bak het geheel 15 minuten op 200 graden en je kunt aan tafel!

Heerlijk met een frisse salade en een glas witte wijn.

Eet smakelijk!

Helaas heb ik nog geen foto van het gerecht gemaakt. Zodra die er is, plaats ik hem uiteraard bij deze post!

2 Comments

  • Reply Lauradenkt 10 november 2011 at 13:00

    Lijkt me erg lekker!

  • Reply Annouska 14 november 2011 at 12:45

    Oeh lekker recept, maar het past helaas niet in mijn low carb menu.. 🙁

  • Laat een antwoord achter aan Lauradenkt Cancel Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.